FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV / VIDEO Antrenorul care n-a acceptat intervenţiile patronilor povestește mai multe momente tensionate: „I-am luat telefonul și i l-am aruncat în tribune” + Jucătorul interzis când era la încălzire

Articol de - Publicat joi, 09 martie 2023 11:47 / Actualizat joi, 09 martie 2023 12:58

„Comisarul” Ion Moldovan recunoaște că a fost sunat de patroni înainte de meciuri, spune că n-a făcut niciodată blaturi. Acesta povestește un episod de la Astra când a fost sunat de Ioan Niculae să-l scoată pe Hristu Chiacu din echipă, apoi la FC Argeș când un colaborator a fost sunat pe bancă să facă o anumită schimbare

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare săptămână, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Ai ceva promovări ca antrenor.
- Cinci! Din Liga 3 în Liga 2 cu Rm. Sărat, apoi cu Oțelul am promovat în Liga 1, apoi cu FC Argeș. Între timp am mers la echipa de tineret. M-am întors la o echipă de club și am promovat cu Astra. În prima fază am fost director tehnic cu Șumudică, nu știu ce-a fost între ei, dar a plecat și am rămas eu. Am promovat. Meritele sunt jumate-jumate. Apoi am promovat și cu Mioveni.

Poza răvășitoare cu care Cosmin Achim a obținut bani de la fosta iubită pentru a-și plăti datoriile la cămătari: „Plâng și tremur tot” + „A trebuit să aleg între viața mea și a lui”
GSP LIVE
Poza răvășitoare cu care Cosmin Achim a obținut bani de la fosta iubită pentru a-și plăti datoriile la cămătari: „Plâng și tremur tot” + „A trebuit să aleg între viața mea și a lui”

- Cum de nu te-ai certat cu Șumudică?
- N-am avut timp. Ha, ha, ha! Eu m-am simțit apreciat de el. Avea niște lucruri care efectiv ajungeau la inima jucătorului. Mi-aduc aminte că după ce-a plecat a venit un jucător în cabină și mi-a zis: "Domn profesor, vreau să vă zic ceva. Din momentul ăsta eu nu mai lucrez cu dumneavoastră!". Ha, ha, ha! După vreo trei săptămâni și-a revenit și m-a rugat să-l primesc.

- Niculae nu punea presiune și pe tine?
- La un meci cu Gloria Bistrița m-a sunat din străinătate, m-a întrebat ce fac și mi-a zis: "Nu-mi place de jucătorul ăla". Era vorba de Hristu Chiacu. I-am zis: "Echipa e la încălzire! Dacă voiați să discutăm acest aspect nu putem acum". "Lasă-mă să mai vorbesc cu colaboratorii mei".

- Și?
- După ce-a discutat mi-a zis: "Ioane, nu joacă!". "N-am cum, mă scuzați, chiar n-am cum". "OK! O faci pe răspunderea ta". "Da, o fac pe răspunderea mea". După meci am și plecat de la echipă! Am fost om de cuvânt. N-am pierdut meciul, am făcut egal. Chiacu, în meciul acela, singur cu portarul a dat în bară și mingea s-a dus afară. Dacă marca aveam eu alt atu.

„Comisare, ce zici de schimbarea asta?!”

- Ți s-a mai întâmplat să primești ordine de la patroni?
- Nici la Astra n-a fost o impunere. Nimeni nu mi-a spus: "Bagă-l p-ăla, scoate-l p-ăla!". A mai fost un moment cu generalul Stroe de la Pitești. În timpul meciurilor, lângă mine stătea și Răzvan Tunaru, care era organizator de competiții. Îmi spune la un meci: "Comisare, ce zici de schimbarea asta?!". Atunci i-am luat telefonul și i l-am aruncat în tribune.

- De la cine primise telefon?
- Nu știu de la cine a primit ordine, poate de la oamenii cu care n-am fost în relații. Șef era Stroe Constantin, șeful de la Dacia, iar FC Argeș era echipa de suflet. Dar presupun că sunau cei cu funcții executive. Atunci a venit o ofertă de la Dinamo, dar neanalizată cum trebuie de mine. Am venit în vară și pe 15 ianuarie am plecat.

- Cu Gheorghe Ștefan cum a fost colaborarea?
- Am lucrat foarte bine...

- Toți lucrați bine, toți îl lăudați.
- Într-o dimineața m-am urcat în mașină și am plecat cu Dan Petrescu (nr. fostul arbitru, poreclit "Fibră"), președintele, spre Piatra Neamț. Și îl sună Pinalti. "Ce faci, unde ești?". "Sunt pe drum". "Băi, spune-i lu' antrenorul ăsta al tău că are calitate, dar e așa de pervers...". Eu eram lângă el și auzeam tot. A fost un moment amuzant. Țin minte un meci pierdut într-o confruntare direct Pinalti - Porumboiu care a ieșit cu scântei între ei doi. După meciul ăla am plecat acasă!

- Adică?
- Adică m-a dat afară! Pinalti nu se băga peste mine. Eu aveam discuții cu el și îmi spunea: "Ioane, eu sunt de atâția ani. Oi ști și eu ceva, chiar dacă nu sunt ca voi". "OK! Veniți cu o propunere și o rezolvăm". Nu era niciodată vorba de impunere, vorbeam cu el înainte cu o zi. Dacă ceea ce îmi propunee era un lucru viabil, de ce nu?

Citește și:

Marian Iancu, detalii din dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani: „Eu sunt patronul Lukoil?! Ca și cum nici nu mă chema Iancu, ci Goldovsky”
PRIETENII LUI OVIDIU
Marian Iancu, detalii din dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani: „Eu sunt patronul Lukoil?! Ca și cum nici nu mă chema Iancu, ci Goldovsky”
Are 5 titluri în Liga 1 și o poveste incredibilă: „Cu un cartuș de Kent și un ceas chinezesc am luat apartamentul în care a locuit Horia Lovinescu”
PRIETENII LUI OVIDIU
Are 5 titluri în Liga 1 și o poveste incredibilă: „Cu un cartuș de Kent și un ceas chinezesc am luat apartamentul în care a locuit Horia Lovinescu”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
alexsandu6
alexsandu6  •  12 Martie 2023, 11:45

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

istet10
istet10  •  09 Martie 2023, 21:32
Postat de Jj23ab pe 09 Martie 2023, 13:50

E vreunul care sa recunoasca :)))

Andone a recunoscut cu ani in urma ca facea cum ii spunea patronul de la Petrolul.

dobrin
dobrin  •  09 Martie 2023, 16:30
Postat de Jj23ab pe 09 Martie 2023, 13:50

E vreunul care sa recunoasca :)))

Toti sunt zmei la "Prietenii lui Ovidiu", dar in realitate probabil ca el ii suna pe Niculaie, Penescu sau primarul Chiajnei: "Pe cine bagam pe teren maine la meci?"

Vezi toate comentariile (4)
Comentează