FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO // EXCLUSIV Ion Pîrcălab, interviu devastator despre colapsul lui Dinamo: „Unii «arici» sunt aici de când mă știu! Va fi vai de capul nostru”

Ion Pîrcălab deplânge situația în care a ajuns Dinamo // FOTO: GSP
Ion Pîrcălab deplânge situația în care a ajuns Dinamo // FOTO: GSP

Articol de - Publicat duminica, 30 iunie 2019 16:12

Dinamo se pregătește să înceapă un nou sezon, însă perspectivele au rămas la fel de negre precum în campionatele precedente.

Trecuți din nou prin „focul” schimbărilor masive, „câinii”, conduși acum de Eugen Neagoe, încearcă să evite contraperformanța de a rata play-off-ul pentru cel de-al treilea an consecutiv

Ion Pîrcălab (77 de ani), fostul mare jucător al lui Dinamo, pentru care a evoluat între 1961 și 1970, a vorbit într-un interviu acordat în exclusivitate pentru GSP.ro despre realitățile dure cu care se confruntă clubul său de suflet. 

Venit dintr-o perioadă în care Dinamo era obișnuită cu performanța perpetuă pe plan intern, Pîrcălab, poreclit „Săgeata Carpaților”, vorbește cu regret despre schimbările continue de la Dinamo, dar și despre dispariția suporterilor și jocurile de interese existente la club de ani de zile.

- Bună ziua, domnule Pîrcălab! Ce spuneți despre situația de la Dinamo?

- Nu prea am mai urmărit în ultimul timp, văzând că se întâmplă atâtea lucruri. Nu știu dacă le-aș putea numi „necurate”, dar observ că nu se așază lucrurile așa cum mi-aș fi dorit. Ca fost dinamovist, e dezarmant! Cei care vin nu sunt jucători pe care aș vrea eu să-i văd la Dinamo, nu-i văd să facă față în campionat. Sunt jucători care vin de pe nicăieri, liberi de contract, din divizii inferioare. Vor face față greu sau nu vor face deloc. 

- Ați văzut ultimele transferuri? Cum le-ați caracteriza? 

- Am văzut că au venit 8-9 jucători. Foarte bine că au venit, dar cine a făcut transferurile trebuia să fi făcut cu cap și cu minte! Să fi fost verificați, nu să fie luați prin tot felul de intermediari care-și aduc jucătorii aici, ne lasă cu ei pe cap și nu mai putem scăpa de ei. Așa s-a petrecut și în era Rednic. A promis că face, că drege, a adus jucători de peste tot și apoi era să retrogradăm. Asta este problema care ne deranjează.

Lotul lui Dinamo a suferit din nou restructurări masive

„Va fi vai de capul nostru!”

- Deci speranțele dumneavoastră sunt extrem de mici și pentru noul sezon...

- Avem un program infernal, putem să nu luăm niciun punct din primele trei etape. Ajungem pe ultimul loc și acolo rămânem. La Dinamo nu există un om care să bage bani, văd că Negoiță ba finanțează, ba nu finanțează. Niciodată nu face ceva cum trebuie. N-am fost mulțumiți nici anul trecut, iar acum începem campionatul nou cu gânduri sumbre. Va fi vai de capul nostru!

Vezi AICI programul Ligii 1 2019-2020!

- Ce credeți că a fost în spatele demiterii neașteptate a lui Rednic? 

- Nu știe nimeni ce s-a întâmplat, probabil nu s-a înțeles cu Negoiță la unele lucruri. S-a întâmplat ceva, a fost bruscă plecarea lui. Noi ne-am pus mari speranțe în Rednic, dar s-a văzut că nici el n-a făcut mare lucru și a plecat.

„Foarte bine că a venit Neagoe, dar cum a venit, așa va și pleca”

- Dar despre noul antrenor, Eugen Neagoe? Aveți încredere că poate redresa echipa?

- Trebuie să-i oferi ceva unui antrenor cu pretenții, cred că Neagoe a venit acum doar că n-avea unde să se ducă. El, săracul, a fost demis de la Sepsi și și-a găsit să vină la Dinamo. Foarte bine că a venit, dar cum a venit, probabil că așa va și pleca. E greu să faci treabă cu lotul pe care-l are el la dispoziție.  Neagoe e un băiat bun, am vorbit cu el la ultimele meciuri din sezon, a stat în lojă cu Prunea. E un băiat bun, dar nu-l văd să facă treabă. 

Eugen Neagoe a fost instalat la Dinamo după plecarea lui Rednic

- Cine credeți că ar fi potrivit pentru banca lui Dinamo? 

- La Dinamo trebuie antrenori adevărați. Știți cine e antrenor bun? Bergodi de la Voluntari. A venit când nimeni nu mai credea că echipa poate fi salvată și a reușit să evite retrogradarea. Are ochi. Cum spunem noi, italianul e meseriaș! E profesionist, știe cum să lucreze. 

„Mihăescu și alți «arici» stau la Dinamo de când mă știu”

- Ce credeți că nu funcționează la Dinamo? Ce ar trebui schimbat pentru ca lucrurile să-și revină la normal? 

- La Dinamo sunt mereu aceiași oameni. S-a format o prietenie care nu e bazată pe valoare. Nici principalii, nici secunzii nu sunt aleși cum trebuie. Mihăescu (n.a - secund cu numeroase mandate la Dinamo) și alți «arici» stau la Dinamo de când mă știu. N-am nimic cu ei, nu vrea nimeni locul lor, dar trebuie făcută o restructurare ca lumea. Trebuie să vină antrenori cu prestanță, care să aibă stabilitate.

„E dureros! Merg în lojă și nu cunosc pe nimeni”

-  În final, voiam să vă întreb dacă situația actuală vă mai motivează să veniți la stadion...

- Vin la toate meciurile, am fost la oficială, n-am lipsit la niciun meci sezonul trecut. Vă dau cuvântul meu de onoare, nu cunosc pe nimeni din lojă! N-am văzut niciun fost jucător, cu excepția lui Prunea, pe care l-am văzut în ultima perioadă. În rest, nu cunoșteam pe nimeni. E dureros. Erau fel și fel de oameni, jurnaliști, parlamentari, dar nimeni cu care să vorbesc.

„Am văzut că la ultimele meciuri au fost 500 de suporteri. E strigător la cer! Mai multă lume vine la copii și juniori și la meciuri caritabile” 

„Mircea Lucescu nici nu vrea să audă de Dinamo. De ce nu vine? Își dă seama în ce situație se bagă. Ca să vii la Dinamo, trebuie să te gândești de trei ori ca să accepți o dată”

Ion Pîrcălab, fost jucător Dinamo

Vezi și:

Dan Nistor nu mai suportă situația de la Dinamo: „Vestiarele cad pe noi, nu avem nici apă caldă” 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
dvd1
dvd1  •  01 Iulie 2019, 01:21

B-ul

calinescu_
calinescu_  •  30 Iunie 2019, 20:29

AM MARE INCREDERE IN PRUNEA SI NEAGOE ....!!!! PRIMII PROFESIONISTI DIN ERA NEGOITA ....!!! STRAMBU A VENIT PENTRU ALTCEVA ....!!!!

undergrant
undergrant  •  30 Iunie 2019, 20:16

Nu stiu cati ani aveti, dar omul asta dadea gol din corner asa cum scuipa acum coji de seminte nevasta lui Reghechampf...

Vezi toate comentariile (9)
Comentează