FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

EXCLUSIV Ionel Ganea, dezlănțuit după startul ratat al Rapidului: „Pe Șucu îl fac ăștia «ca la Nufărul!», o să se curețe” » Cine ar trage de fapt sforile în Giulești: „Numai oamenii lui sunt acolo!”

Ionel Ganea / Sursă foto: GSP +24   FOTO
Ionel Ganea / Sursă foto: GSP

Articol de - Publicat miercuri, 09 august 2023 20:03 / Actualizat joi, 10 august 2023 09:15

Ionel Ganea, fostul mare atacant al naționalei, vorbește, într-un interviu acordat în exclusivitate Gazetei Sporturilor, despre startul de sezon sub așteptări de la Rapid. „Ganezul” n-a menajat pe nimeni: pune la îndoială capacitatea lui Dan Șucu de a conduce clubul, acuză diverse jocuri de culise în interior și „desființează” din temelii campania de achiziții a giuleștenilor.

Fost campion cu Rapid în 1999, Ionel Ganea nu s-a ferit să critice strategia actuală a alb-vișiniilor, care au început cu stângul campionatul în care-și propun primul titlu după două decenii. În ajunul zilei sale de naștere - Ganea schimbă joi prefixul, împlinește 50 de ani pe 10 august - acesta a vorbit pe șleau despre lucrurile văzute și nevăzute din Giulești. 

E de părere că Șumudică trebuia instalat negreșit după plecarea lui Mutu, îl trage la răspundere pe Daniel Niculae și acuză implicarea lui Giovanni Becali în club. „Îl fac ăștia pe Șucu ca la «Nufărul»”, afirmă Ionel Ganea în interviul tăios din GSP.

Ședință la Rapid! Șefii, întâlnire cu Bergodi: caută soluții pentru a scoate echipa din criză
RAPID
Ședință la Rapid! Șefii, întâlnire cu Bergodi: caută soluții pentru a scoate echipa din criză

Ionel Ganea: „Șucu nu se pricepe! O să vadă că se «curăță» singur!”

„Din punctul meu de vedere, cred că Șumudică era cel mai potrivit pentru a fi antrenor. Nu că ar fi fost colegul meu, dar el trăiește pentru clubul ăsta!

Părerea mea e că Șucu e un om care nu se pricepe! Știi ce e curios? Zice că nu el ia deciziile acolo, că le ia Daniel Niculae. Dacă Niculae ia decziile, sunt niște decizii greșite! Sau poate că are legătură cu diverși impresari. Dacă ai legătură cu impresarii... Rapidul se va «frige», stai cuminte!

Șucu face greșeli foarte mari, o să vadă el că se «curăță» singur! Cred că n-are oamenii potriviți în conducere. Plus că trebuie să mai ai în echipă și niște jucători care să aibă viteză”. 

Dan Șucu, prezent la FC Voluntari - Rapid / foto: GSP
Dan Șucu, prezent la FC Voluntari - Rapid / foto: GSP
Dan Șucu, prezent la FC Voluntari - Rapid / foto: GSP
Dan Șucu, prezent la FC Voluntari - Rapid / foto: GSP
+20 FOTO

Ionel Ganea: „Rapid e condus mai mult de Giovanni Becali!”

Fostul vârf al primei reprezentative crede că în spatele ultimelor decizii de la Rapid se află impresarul Giovanni Becali:

Eu cred că Rapidul e condus mai mult de Giovanni Becali! Multe transferuri au venit pe filiera lui, inclusiv antrenorul care e acum lucrează cu Giovanni. Plus că au venit mulți de pe la Cluj, de pe lângă Cluj. A venit Petrila, a venit Costache, a venit Braun. Adi Mutu și Pătrașcu lucrau cu el, deci uite că numai oamenii lui sunt acolo. 

Nu e teorie, e realitate! Nu facem teorii, că nu suntem la școală! E o realitate conformă cu adevărul. Eu zic că pe Șucu îl fac ăștia «ca la Nufărul!». Nu știu ce să zic. 

Ori minte, ori nu știu... Cum să spună că nu el are putere de decizie? M-a surprins neplăcut. Păcat de Rapid. Ce să se întâmple? Le mai aduce Giovanni Becali doi jucători și gata!

Ionel Ganea îl ia la întrebări pe Șucu: „Nu mă împrumută și pe mine cu 500.000 de euro?”

„Ganezul” nu e nici pe departe impresionat de fotbaliștii transferați vara aceasta în Giulești: 

„Ce campanie de achiziții? Vorba lui Șumudică... Sunt o grămadă de fotbaliști liberi și tu împrumuți un jucător cu 500.000 de euro? (n.r. - Claudiu Petrila, adus de la CFR Cluj)

Nu mă împrumută și pe mine Șucu cu 500.000 de euro până la iarnă? Dacă dau câteva kilograme de jos, mă apuc de fotbal, vă spun! Îl las pe Dugandzic în față, eu intru la luptă, la jumătate, acolo e greul!”.

Cîrjan? Sincer, nici n-am auzit de Cîrjan până să vină la Rapid. Era nemulțumit că nu e la națională... Care națională? Aia de sămânțari? Tu nu joci la echipa de club, ești acolo la număr și vii apoi și impui pretenții? Nu înțeleg! 

Eu am jucat 5 ani în Liga 1 și abia după 5 ani am fost convocat la echipa națională, dar în probe! Era Viorel Moldovan, era Vlădoiu, era Craioveanu, era Adrian Ilie. Eu eram la număr.

- Ionel Ganea

Nu vreau să-l critic pe Horațiu Moldovan, dar când greșește portarul, se vede pe tabela de marcaj. Asta e de când lumea. Nu trebuie să se culce pe ideea că n-are concurență. 

Din punctul meu de vedere, el trebuie să fie mult mai motivat, pentru că apără poarta naționalei. Dacă aș fi selecționer, eu nu l-aș mai convoca acum, că nu e în formă!

- Ionel Ganea

VIDEO Horațiu Moldovan, gafă mare după doar 10 secunde din FC Voluntari - Rapid

Citește și alte știri despre Rapid: 

FOTO Ședință la Rapid! Șefii, întâlnire cu Bergodi: caută soluții pentru a scoate echipa din criză

Marius Șumudică a pus tunurile pe Rapid: „O echipă lentă, cu jucători supraponderali! Uitați-vă la el, are 7 kilograme în plus”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (35)
Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  11 August 2023, 11:19
Postat de CetrescuPornel pe 10 August 2023, 00:09

Ai grija ce termeni folosesti. Nu este cert ca Ganezu' stie sensul cuvantului "pertinent", si daca dai vreodata nas in nas cu el, s-ar putea sa devina nas in pumn.

:))) Nu m-am gandit la asta. Excelent comentariu!

paul101089
paul101089  •  10 August 2023, 13:08

Saracu Ganea, de fiecare data cand iese sa spuna ceva se umple de ridicol. Singurii jucatori care il au impresar pe Ioan Becali sunt Costache si Grigore, care nu prea joaca. Iar placa cu Sumudica cam scartie, s-a uzat prea tare. Sumudica, la fel ca el, a avut sansa sa antreneze la Rapid. Ganea nu are niciun drept sa vorbeasca despre antrenori la Rapid, el are 8 puncte in 9 meciuri ca antrenor. Restul sunt fumigene, orice *** poate sa initieze discutii pe baza unor presupuneri sau deduceri inchipuite, dar atata timp cat nu le sustii cu argumente, nu pot fi imbratisate decat iubitorii de cancan sau de frustrati cu minte putina.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dinamo100
dinamo100  •  10 August 2023, 09:59

Toti cei de pe langa se pricep cand nu sunt rezultate! Doar aia care sunt la conducere nu se pricep! Usor de aratat cu degetul, mai greu de facut. Ganea daca e asa pricpeut de ce nu antreneaza si el pe undeva. Doar sparge seminte si isi da cu parerea. Asta e specificul national.

Vezi toate comentariile (35)
Comentează