FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

VIDEO EXCLUSIV De ce a ieșit Ionel Ganea din fotbalul românesc: „Prefer să nu mă mai prostituez”

Articol de , - Publicat luni, 05 iunie 2023 12:14 / Actualizat luni, 05 iunie 2023 12:30

Ionel Ganea (49 de ani) a acordat un interviu special Gazetei Sporturilor și a vorbit despre situația actuală din Liga 1. 

Fostul atacant a ieșit din fotbal din iunie 2021, după experiențe la echipe precum Rapid, U Cluj, FC Voluntari sau Poli Timișoara, iar acum explică de a preferat să stea deoparte, retrăgându-se într-o comună lângă Făgăraș.

Badea „Găniță
INEDIT
Badea „Găniță" » Ionel Ganea s-a retras în apropiere de Făgăraș și și-a ridicat o fermă. Are găini și oi de rasă

- Ganezule, bine te-am regăsit! Ți-ai făcut o viață nouă la țară, pare că n-ai îmbătrânit deloc, ai părul negru ca la 20 de ani... Cum îți merge?
  - (râde) Așa îmi spune și soția, că sunt încă tânăr. Mulți îmi spun că mă vopsesc, ceea ce nu este adevărat, da? Poți spune că n-am îmbătrânit deloc, sunt împlinit, sunt tânăr. 

- Pare că te-ai cam îndepărtat de fotbal.  
- Nu chiar. Mai ies la câte un eveniment sau câte un meci. Și la Cluj, la meciul naționalei noastre, a legendelor, cu Galatasaray, a fost mișcare bună. Ne mai strângem și noi, ne revedem, râdem, povestim, că avem ce ne spune.

De ce a ieșit Ionel Ganea din fotbal

 - Dar nu mai ești în fenomen. De ce? 
 - Prefer să nu mă mai prostituez (râde). Prefer să stau mai mult cu familia. 

- De aceea te-ai și retras la ferma de aici, de lângă Făgăraș, de care te îngrijești? 
 - Așa este. Acum, să stau cu familia este cel mai important lucru pentru mine. Mă simt împlinit din toate punctele de vedere. Băiatul, George, are și el o fetiță. Mă bucur că sunt bunic și de fată, și de băiat. 

 - Cum îți vezi viața de acum încolo, ți-ai pus definitiv ghetele în cui?
  - Vreau doar să stau cu familia. Altă soluție nu mai am. Uitați-vă la fotbalul actual în care nu mai ajungi să fii plătit! Riști să pleci de acasă și să-ți pierzi familia. Eu îmi văd de ale mele, sunt fermier
 

- Meseria de antrenor nu-ți mai surâde?
 - Mi-ar fi plăcut, dar la câte se întâmplă acum în fotbal, mai bine nu! Plus că nu te mai plătește nimeni. Și contractele care se fac acum... E foarte greu. 

 - Ce părere ai despre antrenorii care sunt fără licență în Liga 1 și antrenează ca "principali"?  
- E doar vina Federației! Cei de acolo, când au avut nevoie, au ignorat regulamentul, iar când n-au mai avut nevoie, au început să-l aplice.  

- Unii spun că nu au avut timp să facă școala de antrenori sau pot avea talent și fără cursuri, mai ales că au fost fotbaliști, mai mari, mai mici.  
- Să vă dau un exemplu! Dacă o îngrijitoare îi ia locul unui inginer și ajunge să ia salariu mai mult decât el... Inginerul să fie cu studii și celelalte, iar îngrijitoarea să-i ia locul. E clar dezavantajat! Așa e și cu licența Pro! Unul care are licența Pro primește 2.000 de euro și cel fără licență primește 7.000 de euro. E corect?! 

 - Repet, sunt cazuri de foști internaționali, gen Rădoi, Pintilii... 
 - Dar ce, eu sunt piețar? Hagi, eu, Dorinel Munteanu, de ce am făcut licența? Olăroiu și cei care mai au licență... Ei sunt piețari? De ce ăștia au putut face școală?! Nu erau tot foști fotbaliști? 

Citește și:

Dinamo vrea pe Arena Națională » Dar conducerea le lansează o provocare fanilor: „Noi vom revoluționa fotbalul din România”

Drum liber către FCSB! Jucătorul dorit de Becali și-a terminat contractul: „Simt că a sosit momentul”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
Copenhaga1970
Copenhaga1970  •  05 Iunie 2023, 15:25

Oare gesepiștii rămân cu ceva dacă citesc titlul acestui material, ales de ei?

carol_k
carol_k  •  05 Iunie 2023, 15:14

Mă bucur că și-a găsit și el o preocupare.

calivin
calivin  •  05 Iunie 2023, 14:40

De fapt nu are sanse sa mai antreneze din cauza ca are un caracter foarte urat si este extrem de agresiv.Nimeni nu l mai vrea la vreo echipa din primele doua ligi

Vezi toate comentariile (8)
Comentează