FOTBAL  »  Superliga  »  ANTRENOR

EXCLUSIV La vremuri noi, tot el » Cine e în acest moment favorit să o preia pe FC Argeș + două mari atuuri

Ionuț Badea, la petrecerea de promovare din 2020, alături de primarul Gentea / foto: Gazeta Sporturilor
Ionuț Badea, la petrecerea de promovare din 2020, alături de primarul Gentea / foto: Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat joi, 09 martie 2023 20:31 / Actualizat joi, 09 martie 2023 23:41

Fără victorie din octombrie, rămasă fără Marius Croitoru și Constantin Schumacher, FC Argeș atacă meciul cu Petrolul de sâmbătă cu o improvizație pe bancă, acolo unde va lua loc Dragoș Radu, fostul fundaș al piteștenilor din anii 2000. În birouri, se lucreză intens la găsirea unui soluții pentru play-out, iar GSP.ro a aflat cine e în acest moment în pole-position. 

Dincolo de variantele mai mult sau mai puțin realiste vehiculate în ultimele zile, un nume cunoscut la Pitești se afă în fruntea listei întocmite de conducere. Ionuț Badea, omul care a promovat-o pe FC Argeș în 2020, pare să fie alegerea penultimei clasate pentru lupta de gherilă ce o așteaptă în play-out. În vârstă de 47 de ani, Badea e liber de contract din mai 2022, când s-a despărțit de UTA.

Sepsi protestează după decizia Comisiei de Recurs: „Mergem la TAS! Ne e scârbă. Nu avem niciun regulament, ci doar legea Mititelu!”
SEPSI
Sepsi protestează după decizia Comisiei de Recurs: „Mergem la TAS! Ne e scârbă. Nu avem niciun regulament, ci doar legea Mititelu!”

Ionuț Badea, varianta conducerii pentru banca lui FC Argeș

Sursele Gazetei susțin că Badea, personaj cu un istoric bogat la FC Argeș, e prima variantă pe care șefii o iau în calcul după despărțirea de Croitoru, iar tratativele ar urma să se intensifice în următoarea perioadă, după meciul alb-violeților cu Petrolul. 

Unul dintre atuurile lui Badea e că, spre deosebire de Croitoru, acesta se află în grațiile suporterilor, care-l consideră un om „de-al casei” și un personaj ce n-a întors niciodată spatele clubului

Atuurile lui Ionuț Badea: apreciat de suporteri, îi cunoaște pe liderii vestiarului

Mai mult, tehnicianul cunoaște o parte dintre jucătorii care se află acum la echipă, cu care a colaborat la rândul său în urmă cu trei ani. Printre ei se regăsesc Tofan, Turda sau Ionuț Șerban, trei dintre cei mai vechi jucători din lot, nume cu o influență sporită în vestiar. 

Ionuț a jucat la Pitești în sezonul 2006-2007, apoi a trecut pe bancă și i-a readus pe „vulturi” în prima ligă chiar în următorul sezon. Tot el a condus Piteștiul în anul în care echipa a fost retrogradată în dosarul „Mită pentru arbitri”, pentru a reveni la Pitești un deceniu mai târziu, când a izbutit o nouă promovare. A rezistat doar câteva meciuri în Liga 1, fiind demis după ce a lăsat echipa pe ultimul loc. 

La vremuri noi, tot el » Cine e în acest moment favorit să o preia pe FC Argeș + două mari atuuri
Ionuț Badea, sărbătorind promovarea de acum trei ani / FOTO: Raed Krishan (GSP)

Pe lângă FC Argeș, Ionuț Badea le-a mai antrenat pe Internațional Curtea de Argeș, U Cluj, Pandurii, FC Brașov, Oțelul, Concordia Chiajna, Astra și UTA. De asemenea, a fost „secund” la naționala României între 2014 și 2017, când a colaborat inclusiv cu Christoph Daum.

Dragoș Radu conduce echipa cu Petrolul, noua conducere visează la un obiectiv îndrăzneț

Sâmbătă, împotriva Petrolului, un alt meci de „foc” pentru FC Argeș, echipa va fi condusă de „interimarul” Dragoș Radu, fost jucător la alb-violeți. Conform regulamentului, FC Argeș are acum 30 de zile la dispoziție să numească un nou „principal”.

La conferința de presă de joi, noul manager sportiv al piteștenilor, Răzvan Tunaru, a spus că obiectivul Argeșului nu e evitarea retrogradării, ci clasarea pe un loc de „baraj” pentru Conference League:

Am vorbit cu toată lumea, jucători, antrenori, iar obiectivul nostru este clar: să ajungem cât mai în sus şi, dacă putem, să prindem barajul pentru cupele europene. Nu avem alt obiectiv.

Nu ne gândim să nu luăm trei puncte poimâine, iar de luni ne punem la masă şi vom vedea pe cine putem aduce (n.r. - fotbaliști care să întărească lotul). Este foarte greu, pentru că nu mulţi sunt liberi.

- Răzvan Tunaru, noul manager sportiv al lui FC Argeș, în conferința de joi

Citește și alte știri despre FC Argeș:

Încă un „șoc” la FC Argeș » A demisionat și Constantin Schumacher: „Aici decide un om care dă 2-3 lei!” + cine va conduce echipa la următorul meci

Pe cine a angajat FC Argeș după despărțirea de Croitoru: „Am luat deja o primă decizie. Voi fi mai dur!”

Radiografia dezastrului: cum a ajuns FC Argeș la un pas de Liga 2, numărul absurd de jucători aduși într-un singur an + ce antrenor caută acum

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
donqhot
donqhot  •  10 Martie 2023, 07:16
Postat de Binke2022 pe 09 Martie 2023, 21:47

Cred ca Ionut Badea ar fi cea mai buna solutie pentru noi, in acest moment!

Ionut Badea este cel mai slab antrenor care a activat in ultimii 10 ani in prima Liga. Ionut Badea este, pentru mine, garantia esecului.

ortega
ortega  •  10 Martie 2023, 02:02

Ionuț Badea ... Ăsta-i în stare doar să-i *** lui Daum ... Are o spoială de logoree gen Ilie Pictorul , dar amândoi sunt de teapa lui Ion Iliescu , vorbesc 3 ore și nu zic nimic ... Se zgârcesc piteștenii la 20 000 de coco să-l ia pe Gâlcă , vor retrograda ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  10 Martie 2023, 01:26

O solutie foarte buna, insa daca as fi in locul lui Badea, nu as accepta, sau as face-o doar cu un contract beton! Badea a promovat echipa si apoi a foat dat afara dupa doar cateva etape de primarul care se visa probabil pe locul 1, cu echipa nou promovata...Acum Ionut Badea este chemat sa salveze corabia, intr un moment in care ea e trei sferturi si jumatate scufundata, deci intr-un moment in care sansele supravietuirii echipei la nivelul primei ligi sunt foarte mici. Daca Badea accepta postul si totusi nu reuseste sa mai salveze ce a stricat Croitoru, o sa fie din nou demis de catre acelasi primar, care il va face pe Badea vinovat de retrogradare, uitand ca de fapt singurul care a retrogradat echipa a fost chiar el, primarul, in momentul in care l-a adus pe Croitoru...Ca sa concluzionez, m-as bucura ca Ionut Badea sa revina la echipa, dar sper sa o faca punand conditii foarte dure si asigurandu-se ca nu mai poate fi dat afara degeaba, ca ultima oara...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close