FOTBAL  »  Superliga  »  DOAR TREI NUME NOI LA REUNIRE, OBIECTIVUL ÎN DUBIU!

Ionuţ Badea: ”Turneul din Austria nu va fi un simplu cantonament, ne va spune unde ne situăm”

Ionuţ Badea
Ionuţ Badea

Articol de GSP - Publicat marti, 14 iunie 2011 00:00 / Actualizat marti, 14 iunie 2011 19:23

U şi-a propus obiective spectaculoase pentru noul sezon, locurile 1-4 şi Cupa României, dar numai 3 jucători au acceptat pînă acum să vină la Cluj.


"U" Cluj şi-a prezentat oficial noile achiziţii. Lukasz Szukala (fundaş central, Gloria), Sebastian Achim (jucător de bandă dreapta, Gloria) şi Eduard Nicola (fundaş stînga, Urziceni) s-au declarat gata, ieri, să se bată pentru obiectivele anunţate de club. Adică locurile 1-4 şi Cupa României. Numai că acestea nu mai sînt chiar aşa de sigure.

"Viitorul apropiat va da coordonatele de performanţă la Universitatea. Turneul din Austria, pentru că nu va fi un simplu cantonament, ne va spune unde ne situăm", a declarat antrenorul Ionuţ Badea. "Jocurile amicale vor spune multe despre obiectiv", a completat noul director sportiv, Felix Grigore, omul care, ca director general, a participat la cele mai mari performanţe ale Unirii Urziceni: titlul şi participarea, cu 8 puncte cîştigate, în Champions League.

Poli, subiect interzis
Numele lui Zicu, Goga, Helder sau Galamaz au fost vehiculate în legătură cu o posibilă venire la Cluj. Ultimul a fost foarte aproape să semneze, dar înţelegerea mai are şanse mici să se realizeze, Levy avîndu-l ca elev la Urziceni şi dorind să-l păstreze în formula de bază şi la Steaua. Nici cu Băjenaru n-au avut mai mult noroc "şepcile roşii", bistriţeanul anunţînd, la numai o zi după ce a semnat, că vrea să plece! Acesta va fi cedat la Steaua, într-un schimb cu Marinescu. "Situaţia lui Băjenaru e confuză. Mai căutăm un mijlocaş la închidere şi un fundaş stînga. Cu Poli nu se poate discuta acum, la situaţia care e acolo", a explicat Ionuţ Badea.

"Transferurile au fost gîndite pe roluri. Au fost mulţi jucători pe care, din pricina preţurilor prohibitive sau deoarece nu au vrut să vină la noi, n-am reuşit să-i luăm" - Ionuţ Badea, antrenor "U" Cluj

"Am venit la cea mai iubită echipă din Ardeal. Îl aştept pe Nicoară la derby. Va fi ciudat, pentru că sîntem buni prieteni, de la Brăneşti"
Eduard Nicola, fundaş "U" Cluj

"E momentul să trec la un nivel superior, iar U Cluj mi se potriveşte foarte bine. Au fost discuţii cu echipe din Bucureşti, dar am preferat Clujul" - Lukacs Szukala, fundaş "U" Cluj

"Voi da totul pentru Universitatea Cluj. E un pas important pentru mine, vreau să demonstrez că merit să joc aici" - Sebastian Achim, fundaş "U" Cluj

Explicaţia lui Gigi
Bun prieten cu Walter, Gigi Becali a declarat, la GSP TV, că "U" nu poate face transferuri. "Miercuri sau joi vedem dacă FIFA o lasă pe U să facă transferuri. A omis, fără ştiinţă, o plată către un jucător şi s-a trezit cu litigiu", a declarat Becali. "Nu avem transferurile blocate. Am plătit suma de 44.000 de euro către Robson şi nu sînt probleme", susţin clujenii.

Se vede la "naţională"
Antrenorul "şepcilor roşii" e nedumerit că Mircea Sandu fixează obiective pentru 2016, dar nu se gîndeşte la tehnicieni tineri. "Am stat lîngă Ranieri şi Guardiola, iar în 2016 voi avea 41 de ani, o vîrstă propice pentru un antrenor. După 2016 la «naţională», de ce nu?", a spus Badea, care a declarat, pe de altă parte, că nu a avut oferte concrete de la alte echipe, după încheierea sezonului.

Felix Grigore, oficial la "U"
De ieri, clujenii au un nou director sportiv, post rămas liber din toamna trecută, cînd a fost înlăturat Paul Cazan. Felix Grigore, fost director general la Unirea Urziceni, e sigur că aici se poate face performanţă. "Cu Unirea nu am bătut niciodată CFR-ul. Am venit aici cu această dorinţă. Şi cu cea de a obţine la U cel puţin ce am reuşit la Urziceni", a declarat Grigore.

La antrenament, o parte din cei 50 de fani l-au confundat pe Nicola cu Băjenaru. "S-a întors Băjenaru? N-a zis că pleacă?", s-au mirat suporterii.
Delgado a plecat de la Cluj din cauza salariului, considerat prea mare, spun oficialii clujeni. Spaniolul cîştiga în jur de 150.000 de euro pe sezon.
Lobonţ nu e pe lista lui "U". "E un portar foarte bun, dar nu va ajunge la Cluj", a spus Ionuţ Badea.

Lotul prezent la reunire
Portari: Marius Popa, Ionuţ Boşneag, Florin Matache
Fundaşi: Gaston Mendy, Szolt Szilagyi, Steven Pele, Octavian Abrudan, Bogdan Unguruşan, Rareş Cucui, Eduard Nicola, Sebastian Achim, Lukasz Szukala, George Buşcă, Fabian Teuşan
Mijlocaşi: Nasser Menassel, Alex Păcurar, Sebastian Cojocnean, Elias Bazzi, Gabriel Boştină, Habib Balde, Adrian Cristea, Georgian Tobă, Helder Castro
Atacanţi: Claudiu Niculescu, Gabriel Machado, Andrei Voican, Nwakaeme Tony, Vlad Morar.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
ligax
ligax  •  14 Iunie 2011, 21:59

Sa speram ca vor face fata! Hai "U"!

adisa
adisa  •  14 Iunie 2011, 16:36

In loc sa iei 10 jucatori de nivelul asta mai bine ia 4 jucatori de 1,5 milioane fiecare daca oricum zici ca ai buget de 5,6 milioane.Ca aia 4 sti ca-s jucatori.Cat dai atata face,da daca dai putin sa nu te astepti la mult.

adisa
adisa  •  14 Iunie 2011, 16:36

Da si inca ce jucatori au venit.unul si unul pentru event sau ma rog locurile 1-4.vai de capu nostru.ce se intampla walter tata? Astia is jucatori de obiectivul asta?Nicola,Achim si Szukala.Ne-am saturat si noi de atata asteptat si privit cum echipe ca urziceni cu existenta de 10 ani si atat catiga aproape doua campionate,otelul si cfr la fel. Suntem sigura echipa din cele cu traditie si cu nume care nu are nici un campionat luat.Petrolul are,UTA are,Craiova are,nu mai vb de restul. Nici nu ma mai stresez de acuma incolo, ca vad ca n-am de ce.Daca nu se vrea nu se vrea.Pai Badea asta e antrenor daca spune ca dupa o analiza amanuntita si lunga ia astfel de jucatori si are obiectivul asta?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează