FOTBAL  »  Superliga  »  AJF ILFOV

EXCLUSIV „Central” de Liga 1, uluit de ce a descoperit în subteranul arbitrajului românesc: „E sub orice critică! Și pe mine mă face praf presa...”

Ionuț Coza (central), flancat înainte de meciul Sepsi - Farul 1-0 de asistenții Radu Ghinguleac (stânga) și Marius Marica (dreapta) // foto: Imago Images
Ionuț Coza (central), flancat înainte de meciul Sepsi - Farul 1-0 de asistenții Radu Ghinguleac (stânga) și Marius Marica (dreapta) // foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 21 martie 2022 17:00 / Actualizat luni, 21 martie 2022 19:56

„Centralul” de Liga 1 Ionuț Coza, 42 de ani, este noul președinte al Comisiei Județene de Arbitri Ilfov. La una dintre primele acțiuni ca responsabil de arbitraje în eșaloanele inferioare, Coza a fost mirat de lipsa de valoare a mai tinerilor lui colegi și de organizarea defectuoasă la nivel de AJF. 

Promovat în 2012 în lotul de arbitri pentru Liga 1, „fluierașul” din Cernica a devenit în această lună șeful arbitrilor pe AJF Ilfov, după ce fostul conducător, Stănescu Florin, a făcut un pas în spate din cauza problemelor personale, indică sursele Gazetei.

Manual de utilizare VAR în România » Managerul de proiect prezintă, prin intermediul GSP, modul în care va fi pus în practică sistemul începând din sezonul viitor
SISTEMUL VAR
Manual de utilizare VAR în România » Managerul de proiect prezintă, prin intermediul GSP, modul în care va fi pus în practică sistemul începând din sezonul viitor

Ce a găsit Ionuț Coza la Liga 4: „E sub orice critică!”

Coza și-a intrat rapid în atribuții, iar duminică, 20 martie, de la ora 15:00, a asistat la meciul de Liga 4, Seria 2, dintre Viitorul Pantelimon și Viitorul Petrăchioaia, câștigat de gazde cu scorul de 4-1 în runda a 12-a.

Cei de la Petrăchioaia au incriminat atât în timpul jocului, cât și la final maniera de arbitraj a „centralului” Richard-Georgian Andronache, 24 de ani, acuzând că acesta le-a refuzat un penalty evident și a dictat un „11 metri” gratuit Viitorului Pantelimon.

La finalul partidei, Coza a ținut să intre în vestiarul pierzătorilor pentru a le ține un discurs. Și pentru a le da dreptate!, criticând la rându-i prestația arbitrului Andronache și vorbind despre moștenirea pe care a primit-o în fruntea Comisiei Județene de Arbitri.

„Băieți, îmi pare rău pentru prestația arbitrilor de azi! Dar vă asigur că voi încerca să schimb multe. Am doar 8 zile de când am venit pe acest post. Ce am găsit aici... nu credeam vreodată că o să găsesc, arbitrii se delegau singuri! 

Pe mine, uneori, la Liga 1 mă face praf presa când greșesc, însă ce-am găsit aici, La Liga 4, e sub orice critică!”, a fost speech-ul lui Ionuț Coza, relatat pentru Gazetă de un jucător al celor de la Viitorul Petrăchioaia.

12 meciuria condus Coza în actuala stagiune de Liga 1

Altă controversă cu Andronache

Tot după jocul de duminică, cei de la Petrăchioaia au profitat de prezența lui Coza în cabine și s-au plâns de același arbitru Andronache, care a refuzat să fluiere lovitura de start a întâlnirii din urmă cu două etape, CS Ștefăneștii de Jos - Viitorul Petrăchioaia.

„Ne-a zis că pe foaia cu testele COVID de la medicul de familie era un scris îngroșat. N-a crezut în veridicitatea testelor, a refuzat să facem alte teste, cele rapide, și a decis să pierdem cu 0-3”, au spus fotbaliștii. Ce le-a răspuns Coza? „Am auzit, da... Observatorul nu a vrut să se joace acel joc. Dar eu cred că veți juca meciul până la urmă”.

„Central” de Liga 1, uluit de ce a descoperit în subteranul arbitrajului românesc: „E sub orice critică! Și pe mine mă face praf presa...”
Richard Andronache (central), tânărul arbitru contestat la Liga 4

720 de leie baremul pe care arbitrul central și cei doi asistenți îl împart la un joc de Liga 4

Ionuț Coza, recuzat de FCU Craiova: „E corupt!” / „Iau în calcul acționarea în instanță”

Coza amenința cu o acțiune în instanță la începutul anului, după ce Adrian Mititelu Jr. l-a acuzat frontal: „E corupt, vă zic din surse sigure”. Totul în urma unui penalty reclamat de olteni în partida de Liga 1 Farul - FCU Craiova 3-2. 

„Declarația «Arbitrul Coza este corupt» îmi pătează imaginea, o afectează și pe cea a Comisiei Centrale a Arbitrilor, de aceea iau în considerare varianta de a acționa în instanță persoanele care mi-au adus un prejudiciu prin astfel de afirmații neadevărate”, a răspuns la acea vreme Coza, prin intermediul FRF.ro.

Liga 4, Seria 2 » Clasamentul

„Central” de Liga 1, uluit de ce a descoperit în subteranul arbitrajului românesc: „E sub orice critică! Și pe mine mă face praf presa...”

Manual de utilizare VAR în România! EPISODUL 1 » Cum se gestionează anumite situații în care se marchează un gol?

Mai multe știri din eșaloanele inferioare:

Steaua nu acceptă regulile din România și merge la TAS: „Pregătim dosarul pentru Liga 1!”

Petre Grigoraș s-a întors pe bancă și a semnat cu o echipă din Liga 4

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
156464120100312
George Constantin  •  22 Martie 2022, 05:12

Nu mai mințiți cu nerușinare, Richard Andronache este cel mai promițător arbitru de la Ilfov iar președintele Coza îl apreciază f mult.

ripensistu
ripensistu  •  21 Martie 2022, 22:46

Cel mai corupt fotbal din Romania este cel din Ilfov.

ucv1948
ucv1948  •  21 Martie 2022, 20:32

Forța ACS Darvari ! Istorie , onoare , fair play !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează