FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Ionuţ Nedelcearu spune de ce n-ar alege vreodată Steaua: "Sînt nepotul lui Sameș, dar n-aș trăda ca Tamaș!"

Nedelcearu e monitorizat de Fiorentina și Sampdoria
Nedelcearu e monitorizat de Fiorentina și Sampdoria

Articol de - Publicat luni, 08 februarie 2016 00:00

Mijlocaşul de 19 ani a mărturisit Gazetei că-i nepotul fostului mare fundaş stelist Ştefan Sameş, care a vrut să-l atragă în Ghencea, la juniori, însă copilul a refuzat.

Ionuţ Nedelcearu este printre puţinii dinamovişti autentici din lotul "cîinilor". Tînărul de 19 de ani, crescut de mic în Ştefan cel Mare, mai exact de la 7 ani, este unul dintre cei mai iubiţi fotbalişti de către galeria roş-albilor.

Fundaşul promovat ca mijlocaş central de către  Rednic - tot acolo l-a folosit şi Anghel Iordănescu în amicalele "naţionalei" din Antalya - nu a impresionat doar PCH, ci şi prin evoluţiile sale pe gazon.

Tocmai de aceea a devenit un candidat la un loc în prima reprezentativă, poate chiar la Euro din Franţa. A oferit un interviu GSP în care a vorbit despre el, dinamovistul adevărat.

- Ionuţ, ce vrea Dinamo de la a doua parte a sezonului?
- Trei trofee! Să vedem şi dacă putem s-o facem.

- Care va fi principala contracandidată la titlu?
- Cu Steaua cred că va fi lupta încinsă. Noi ne vom gîndi la fiecare meci pe care-l vom avea în primăvară ca la o finală.

- Lumea vede Steaua campioană, Ionuţ Popa spunea că echipa de acum se poate compara chiar cu cea din 1986, de la Sevilla.
- Steaua a pierdut şi-n amicale, o să mai piardă şi-n "oficiale". Dacă era aşa bună îi bătea pe toţi numai cu 5-0 sau 6-0. Vă rog, nu vreau să vorbesc de Steaua, e chestie de respect, eu joc la Dinamo, vorbesc doar despre clubul meu!

" Gnohere şi Essombe peste Marica"

- Ar fi fost Marica bun la Dinamo?
- Da, ne-ar fi ajutat mult, mai ales că sîntem mulţi tineri şi am fi avut de la cine învăţa. Asta e, acum e la altă echipă, oricum Gnohere şi Essombe şi-au făcut treaba foarte bine la Dinamo, au marcat multe goluri, sper să înscrie mai mult decît Marica. Sînt sigur că în campionat, cei doi dinamovişti se vor întrece în goluri.

- Cum te simţi ca mijlocaş central?
- Mai liber. Pot să particip şi eu la atac, dar eu joc unde spune Mister Rednic.

- Vrei şi tu banderola? E o luptă acerbă în lot pe ea.
- Nu, nu. Mister a decis cine-i căpitan, ar trebui să încheiem aceste discuţii atît timp cît s-a hotărît ceva.

"Încă nu mă simt fotbalist"

- Chiar eşti nepotul lui Ştefan Sameş?
- Da, tata a fost unchiul lui. Mulţi au zis că am încercat să ascund acest lucru, dar eu sînt mîndru să fiu nepotul marelui fotbalist Sameş. El era fundaş central, tata a fost mijlocaş la închidere, se pare că duc renumele mai departe. Tatei i-am depăşit palmaresul la aceeaşi categorie de vîrstă, acum mi-aş dori să ajung mai mare ca Fane Sameş. Totuși, mai e mult pînă departe. De-abia cînd îl voi depăşi pe Sameș voi putea spune şi eu că sînt fotbalist!

- Ţi-a dat vreun sfat?
- Da, am vorbit cînd eram foarte mic. Mergeam la diverse acţiuni ale lotului pe Bucureşti, erau meciuri pe Ghencea, îmi tot spunea: "Hai, vino la Steaua, vino la Steaua!". Îmi zicea că se ocupă de mine, mai ales că activa acolo, dar n-am vrut niciodată. Eu sînt de la 7 ani la Dinamo, sînt din familie de "cîini roşii", n-aş fi putut merge la rivali. Eu chiar sînt dinamovist de mic!

"Oriunde, niciodată în Ghencea"

- Cu cine aştepţi un duel în play-off?
- Cu Adrian Mutu. O să fie ceva deosebit. Eram copil cînd el dădea goluri importante şi acum o să-l întîlnesc pe teren, va fi şi o onoare, o să mă stimuleze.

- Care era idolul tău în copilărie?
- Nu prea îmi vine să spun, că acum ne-a trădat... Tamaş era fotbalistul meu preferat. Eram copil de mingi, îl vedeam jucînd şi-mi plăcea ce arăta în teren. Acum nu-mi mai place de el! Deloc! De cînd a ajuns la Steaua, gata!

- Dacă şi tu, peste cîţiva ani, pus în faţa variantei de a alege între cele două echipe, vei opta pentru Steaua?
- Nu, nu, niciodată n-aş putea să merg la Steaua! Provin dintr-o familie de dinamovişti, sînt crescut cu spiritul de "cîine roşu".

- Dar dacă ţi-ar da rivalii un bonus de un milion de euro pentru accesul în Champions League?
- Nu. Dacă aş ajunge să-mi ofere cineva un asemenea bonus, ar însemna că şi altă echipă mi-ar putea oferi ceva similar. Aş prefera să merg pe bani mai puţini la o altă echipă, însă nu la rivali!

"Mă bucur enorm că am ajuns la echipa naţională, am venit cu inima deschisă şi trăiesc la maximum fiecare moment. Nu ştiu ce şanse am la Euro, sînt un fotbalist foarte tînăr"
Ionuț Nedelcearu

"Şi domnul Rednic, şi domnul Iordănescu au o experienţă uriaşă, mă simt mîndru să pot lucra cu dînşii, am ce învăţa"
Ionuț Nedelcearu

1 golşi o pasă decisivă a oferit tînărul în 19 meciuri pentru Dinamo în sezonul de toamnă

3 trofeeare Tamaş cu Dinamo, două Cupe şi o Supercupă. Tot atîtea are cu Steaua, în 2015: titlul, Cupa României, Cupa Ligii

Cine a fost Sameş:

  • 2 titluri şi 2 Cupe ale României cu Steaua
  • A jucat la roş-albaştri între 1973 şi 1982, marcînd de 20 de ori în 284 de partide
  • A fost desemnat "Cel mai bun fotbalist român" în 1979 în Ancheta Gazetei Sporturilor
  • 3 goluri în 47 de selecţii la echipa naţională între 1973-1982
  • Produs sută la sută al Stelei, a fost căpitanul militarilor, iar în ultimii 12 ani de viaţă a antrenat la juniorii clubului
  • A impresionat prin detenta sa şi prin şutul devastator, aşa cum l-au caracterizat colegii de generaţie
  • S-a stins din viaţă în iulie 2011 în urma unui cancer nazofaringian, la vîrsta de 60 de ani.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (31)
ciuleavvictorms
ciuleavvictorms  •  08 Februarie 2016, 18:33

tu esti nepotul lui "mutu" nu al lui Sames, adica tradus, esti prost si militian!

1745flo
1745flo  •  08 Februarie 2016, 16:24
Postat de mickey13 pe 08 Februarie 2016, 12:48

Copilul asta, pt ca, asa cum a declarat el insusi, nu-i fotbalist (de altfel, nu stiu cati fotbalisti avem prin Liga 1), a declarat orice lucru pe care l-ar declara un COPIL de 19 ani: "ca iubeste un club si nu s-ar duce la o rivala". Oricare dintre cei enumerati de el, la aceeasi varsta 99% ar fi declarat acelasi lucru. La varsta respectiva niciunul nu are inoculat virusul (euroiul) si priveste fotbalul doar ca o pasiune. In momentul in care va privi fotbalul si ca un job, nu va mai gandi la fel... Niciunul dintre noi nu o mai face dupa o anumita varsta! NICIUNUL !!! Ar fi bine daca, atat Nedelcearu, cat si reporterul, se vor reintalni dupa ani (macar 6-7 ani)... Altul ar fi discursul. Cand ai o familie, copii, adica responsabilitati, nu te mai gandesti ca joci la dinamo de la 7 ani, ci te duci, sa te impinesti ca om, oriunde vei fi platit mai bine, chiar si-n China sau prin Orientul Mijlociu! Si, de ce nu, si la rivali! Cel mai elocvent exemplu este un om din anturajul lui: Ionel Danciulescu! Acest fotbalist a ramas in memoria mea (ca stelist) si prin golurile marcate impotriva lui dinamo, dar si golurile marcate impotriva Stelei! Respect Danciule! Ti-ai facut datoria pe unde ai umblat, chit ca ai fost rival!

Daca e asa cum zici tu, de ce toti fcsbistii il injura si fac misto de Budescu pt ca a plecat in liga a doua din China si a dat cu flit fcMogosoaiei din Pitesti?? E valabila teoria doar cand va convine voua?

bakunin
bakunin  •  08 Februarie 2016, 14:55
Postat de cainerrosu pe 08 Februarie 2016, 13:20

Nedelcearu e suporter nu doar un jucator dinamovist ! Cei care comentează pe aici habar n au ca omul venea în galerie la meciuri, nu doar la fotbal !

*** in egala masura pe el si pe tine

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (31)
Comentează