FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV A furat Ionuț Negoiță termopanele de la Dinamo? Răspuns dur pentru Nicolae Badea: „Puteam plăti jucătorii cu profile PVC? Se vindeau mai departe!”

Articol de GSP - Publicat joi, 11 martie 2021 09:30 / Actualizat joi, 11 martie 2021 10:05

Ionuț Negoiță, 47 de ani, fostul patron al clubului Dinamo, om de afaceri în imobiliare, industria hotelieră și construcții, a participat la o ediție specială a emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

Ionuț Negoiță i-a răspuns lui Nicolae Badea care l-a acuzat că a furat termopanele primite de la sponsori, îl acuză că nu s-a ajuns la un consens din cauza sa în ceea ce privește stadionul Dinamo, dar punctează şi relația pe care o are cu Cristi Borcea și Cornel Dinu.

CONTEXT: Într-un dialog cu redactorii GSP, Nicolae Badea a făcut propria radiografie a erei Negoiță, pe care o numește „un dezastru”, argumentând cu mici detalii de culise. „Cât am fost eu acționar, aveam un contract cu Gealan, producătorul de termopane. La un moment dat, am convenit ca termopanele să rămână la Gealan și ei să le vândă cu un mic discount, iar banii veneau la Dinamo. După ce am ieșit din club, după o vreme m-a sunat patronul de la Gealan să-mi spună că vrea să renunțe la contract. «Nicule, termopanele pentru club sunt acum încărcate în dube și duse direct pe șantierele lui Negoiță»”, a povestit Badea pentru GSP.

- Domnule Negoiță, zilele trecute, domnul Badea a făcut o declarație despre dumneavoastră. Că ați luat termopanele primite de Dinamo, de la un sponsor.
- Nu știam declarația. Trebuia ca materialele să fie valorificate, nu? Puteam plăti jucătorii cu profile PVC? Se factura prețul pe ele, de la Gealan, se vindeau mai departe și banii se foloseau. Au intrat în gestiunea lui Dinamo. Nu e vorba doar de tâmplărie PVC, e vorba și despre alte materiale de construcții.

- Adică sponsorii dădeau produse.
- Am avut un sponsor care ne dădea cărămidă. Sau alte materiale pe care clubul trebuia să le valorifice. Nu putea să le ia cineva că rămâneau în gestiunea lui Dinamo. Ele au fost vândute.

- În ce relații sunteți cu domnul Badea?
- Am avut o relație și cu bune, și cu rele. Ne-am mai și certat, chiar și public. Eu îi apreciez pe toți oamenii care au fost implicați în fotbal, mai ales că știu cum este. Este o misiune foarte grea. Drept urmare, cine investește sau ține un club de fotbal trebuie să aloce timp, își asumă riscuri.

- Dar îl acuzați în legătură cu stadionul. 
- Văd o problemă că nu s-a ajuns la un consens, ca Dinamo să aibă stadion. Dacă Dinamo avea stadion putea să se autosusțină. Ce face DDB acum plus veniturile din stadion ar fi reușit să atragă fonduri ca să țină Dinamo în viață.

- Cu Borcea?
- Am fost în relații normale, cetățenești. Cum să privesc acea epocă? Cu bune și cu rele. Oamenii care au fost implicați au dus acest club, l-au ținut, nu e o treabă deloc simplă. Pe de altă parte, au fost problemele pe care le știm cu toții, care nu pot fi contestate. Lucrurile sunt clare. Nu e problema mea...

- Dar de Cornel Dinu ce spuneți?
- Mă abțin...

URMĂREȘTE AICI TOATĂ EMISIUNEA CU IONUȚ NEGOIȚĂ

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Propunere de ultimă oră pentru Mircea Rednic de a prelua Dinamo! Ce a răspuns antrenorul

Gică Hagi despre echipa de unde îi pare rău că a plecat: „E clar că regret, 100%!” » Ce jucător de acum spune că îi seamănă

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
2131209560349337
Adrian Zanfir  •  12 Martie 2021, 22:07

Mi se parea normal sa publice marea gazeta audienta mirobolantei emisiuni cu Negoita! Acum sa faci 10 articole dintr-un interviu este jurnalism in stare pura! Iarasi voi fi cenzurat desi cenzura este interzisa prin lege in Romanica! Voi, astia care mai intrati pe aici din inertie, nu vedeti ca dintr-o iesire publica a oricarui individ care are sau nu are vreo tangenta cu sportul, apar 10 articole a cate 3 randuri in gazeta! Aia care se identifica cu anul 1924...Chirila cred ca e intors de vreo 20 de mii de ori in sicriu!

2470196376539519
Eduard Antoniu  •  11 Martie 2021, 11:06

„Puteam plăti jucătorii cu profile PVC?" - cu profile pe ce, bai? Cu profile unde, in ce loc anume?

demolarii
demolarii  •  11 Martie 2021, 10:49
Postat de Con Dasca pe 11 Martie 2021, 10:38

Omul trebuia sa își scoată investiția e ceva normal cati va puneți in situația lui când vezi ca pierzi bani și mai ești și înjurat . Toți suntem deștepți pe bani altora.

Asa o fi....doar ca in club au intrat în perioada respectivă, drepturi tv cel putin 20 milioane euro, din transferuri cel puțin 10 milioane euro, bilete cel puțin 2 milioane de euro, sponsorizări de cel putin 7 milioane, 1 milion DDB in 2020. Rezultă un buget cca 5 milioane euro pe fiecare din cei 8 ani. Cum au fost cheltuiti. În plus ar trebuii prezentate actele dintre club și alte firme ale lui Negoita.....ar fi un gest de transparenta....

Vezi toate comentariile (7)
Comentează