FOTBAL  »  LIGA 1  »  MTS

VIDEO. Ministrul Ionuț Stroe a transmis azi un mesaj clar: „Deschideți sălile și bazele pentru sport!”

Ionuț Stroe +17   FOTO
Ionuț Stroe

Articol de GSP - Publicat marti, 02 iunie 2020 11:04

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a susținut o conferință de presă legată de faza a doua a reluării activității sportive și a competițiilor. El a punctat ce e nou față de restricțiile anunțate pe 15 mai.

„Da, se pot relua competițiile sportive în aer liber și deja sunt niște solicitări oficiale pentru redeschiderea unor competiții. Ne-au solicitat până acum cei de la fotbal, pentru data de 13 iunie, cei de la automobilism, pe 20 iunie, și cei de la ciclism, pe 2 iulie.

De pe 1 iunie, în România, se poate mai mult sport. Această libertatea vine cu o responsabilitate mare. Aș vrea să fac un apel «Deschideți sălile și bazele pentru sport! Asigurați-vă că îndepliniți condițiile stării de alertă și protejați sănătatea tuturor participanților».

Am creat un cadru legal, care acum e pe site-ul MTS, și trebuie să-l respectați. Ordinul comun al MTS și MS stabilește un cadru foarte bine definit, un volum de informații mare, pentru majoritatea tipurilor de pregătire, antrenament și competiții. Mai puțin pentru cele în sală. Tot ce trebuie să faceți e să puneți planul în aplicare și să-l respectați. Mingea e la cluburilor sportive, organizatorii competițiilor și administratorii de baze sportive. 

Iată ce avem în plus față de 15 mai: 

  • Deschidere față de toate categoriile de vârstă, se pot organiza competiții sportive în anumite condiții
  • Ordinul reglementează activitatea sportivilor de performanță, adică a celor legitimați la un club. Se pot deschide competițiile sportive în aer liber la sportul individual și la cele de echipă, în anumite condiții
  • Sunt permise antrenamentele individuale și la sporturile de sală
  • Se pot relua antrenamentele și competițiile în bazin, pentru sportivii legitimați
  • Rămâne regula fără spectatori, la toate competițiile. Prezența spectatorilor e mai puțin posibilă acum

Există un interes de cum își pot relua juniorii antrenamentele. Se pot antrena individual în sală sau în aer liber sau în grupuri de 3 participanți. Cluburile și administratorii de baze sportive pot redeschide activitatea, dar să respecte condițiile din ordinul MTS.

 

Sportivii de la sporturile în sală se pot antrena în sală, individual, dar respectând distanțarea și regula celor 7 metri pătrați.

Se pot relua competițiile în aer liber, și la juniori, și la seniori, dar în anumite condiții. După ce este informat MTS și după o perioadă de pregătire, la copii și juniori trebuie acordul parental” a spus Ionuț Stroe în cazul conferinței de presă.

VIDEO. Conferința integrală a lui Ionuț Stroe 

FOTO. Cum se practică sportul în timpul stării de alertă

+13 FOTO

Citește mai multe știri din Liga 1: 

EXCLUSIV Ce trebuie să-și asume jucătorii din Liga 1, după ce se renunță la cantonamentele închise

EXCLUSIV Un jucător infectat = Adio, fotbal! De ce se va opri Liga 1 chiar și dacă doar un fotbalist are COVID-19

Playtech: Anamaria Prodan, mesaj nimicitor pentru Reghe: “Dacă m-aş fi căsătorit cu acest bărbat, el ar fi devenit prim-ministru”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează