FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Iordănescu a explodat în loja lui Gigi!

Iordănescu (61 de ani) e de cîţiva ani senator în Parlamentul României
Iordănescu (61 de ani) e de cîţiva ani senator în Parlamentul României

Articol de - Publicat joi, 15 decembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 14 decembrie 2011 22:20

Fostul mare fotbalist şi antrenor al Stelei a avut un monolog dur în faţa lui Becali înaintea partidei cu CFR, în care i-a spus că dacă nu transferă un fundaş şi un mijlocaş pe partea dreaptă, echipa nu va însemna nimic în retur.

Deşi sezonul nu s-a încheiat şi pentru Steaua urmau două meciuri decisive, cu AEK Larnaca şi Voinţa Sibiu, Gigi Becali s-a pornit dintr-o dată să aducă jucători la Steaua. S-a întîmplat imediat după partida cu CFR, atunci cînd a avut loc o scenă care dă răspunsul la întrebarea "cine l-a determinat pe Gigi să aducă jucători?".

Ilie Stan i-a cerut ajutorul lui "Tata Puiu"
Cu 20-30 de minute înainte de startul jocului cu CFR, în loja patronului de la etajul 1 a stadionului Arena Naţională, şi-a făcut apariţia Anghel Iordănescu. Acesta avusese în săptămîna premergătoare jocului cu CFR o discuţie cu Ilie Stan, în care antrenorul i s-a plîns de faptul că are nevoie neapărat de întăriri pentru flancul drept al echipei şi în apărare, şi la mijloc, dar Gigi Becali nu prea vrea să mai aducă acolo jucători. "Mi-a zis că nici nu vrea să audă de fundaş dreapta pentru că va reveni Gabi Matei, însă după o accidentare cum a avut el, greu va ajunge la forma iniţială", i-a spus Stan lui "Puiu". Iordănescu l-a asigurat pe fostul său elev că îl va convinge personal pe Gigi.

Iordănescu către Gigi: "Tu chiar nu vezi că echipa e distrusă pe dreapta?"
După ce a intrat în loja lui Becali, deşi mai erau de faţă şi alte persoane, Iordănescu a început un discurs dur către patronul Stelei: "Echipa asta ar fi departe, însă aşa cum arată acum n-are nici o şansă. Tu chiar nu vezi că e total dezechilibrată şi că mulţi jucători nici măcar nu joacă pe posturile lor, iar antrenorul e nevoit să improvizeze?! Tu nu vezi că toate atacurile sînt duse pe stînga şi că pe dreapta nu se construieşte nici un atac? E nevoie de un fundaş dreapta şi de un mijlocaş urgent. Dacă nu-i aduci, să nu te miri că nu vei avea şanse la titlu". Imediat după ce a terminat, Iordănescu a plecat, iar Gigi a rămas fără replică.

Dănănae rezolvat, Chipciu ca şi rezolvat
La doar două zile după această scenă, Becali a început să rezolve achiziţiile. A negociat cu portughezul Tony, dar a bătut palma apoi cu Dănănae şi a făcut o ofertă fabuloasă, de 1,5 milioane de euro pentru Chipciu. Apoi, a făcut o declaraţie care s-a dorit a fi un răspuns indirect lui Iordănescu: "Cu Dănănae şi cu Chipciu am rezolvat banda dreaptă, acolo unde eram descoperiţi".

11 jucători diferiţi pe partea dreaptă
O dovadă a faptului că în acest sezon Steaua a improvizat de foarte multe ori pe partea dreaptă e numărul mare de jucători pe care i-a folosit pe posturile de fundaş dreapta şi mijlocaş dreapta. În defensivă, au evoluat 4: Gabi Matei, Martinovici, Emeghara şi chiar Geraldo, ultimul în meciul cu Schalke. La mijloc, au fost 7: Nicoliţă, Tatu, Rusescu, Mihai Costea, Tibi Bălan, Prepeliţă şi Năstăsie!

"Steaua este ca un avion puternic, dar ale cărui motoare nu funcţionează deloc pe partea dreaptă. Steaua atacă exclusiv pe partea stîngă, trebuie reechilibrată" (Anghel Iordănescu)

"E bine că Steaua a început să se mişte pe piaţa transferurilor, însă achiziţiile trebuie făcute în linişte, fără prea mare tam-tam" (Anghel Iordănescu)

De ce refuză să fie manager în acte
Anghel Iordănescu nu va fi nici din retur managerul oficial al Stelei, deşi oferta i-a fost reînnoită de către Gigi Becali. "Eu i-am zis aşa: «Puiule, cînd vrei să vii, mă suni şi-mi zici, atît e nevoie, dar mi-a spus că e prea bătrîn ca să mai vină manager. Aşa, din umbră, ne va ajuta, cu un sfat, cu o vorbă bună, dar nu va fi instalat manager. Oricum, el e simbolul Stelei", a explicat Becali.

CV impresionant
- Iordănescu a jucat la Steaua între 1968-1982 şi 1985-1986
- a bifat 317 meciuri şi 155 de goluri pentru Steaua în campionat
- a cîştigat 7 trofee cu Steaua din postura de jucător
- a jucat 20 de meciuri pentru echipa naţională
- a fost golgeterul României în 1982
- ca antrenor le-a pregătit pe Steaua (1986-1990, 1992-1993), Anorthosis Famagusta (1990-1992), echipa naţională a României (1993-1998 şi 2002-2004), echipa naţională a Greciei (1998-1999), Al Hilal (2000), Rapid (2000), Al Ain (2001), Al Itihad
- a cîştigat 7 trofee cu Steaua, din postura de antrenor
- a calificat echipa naţională la două Campionate Mondiale (1994, 1998) şi un Campionat European (1996)
- a obţinut cea mai bună performanţă din istoria echipei naţionale: calificarea în "sferturile" Cupei Mondiale (1994)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
blaustein
blaustein  •  15 Decembrie 2011, 14:22
Postat de vladutz13 pe 15 Decembrie 2011, 04:18

Eu nu inteleg, nu avem pentru partea dreapta pe Prepelita si pe Tibi Balan??? Chipciu este excelent, dar mai are loc??? Din partea mea sa-l dea afara pe prepelita si gata!!

Balan se rupe des, nu te poti baza pe el, iar Prepelita cand joaca cand nu joaca, plus ca si el are probleme cu accidentarile. Chipciu ar fi foarte bun, nici Varga nu ar fi in plus, chiar si un atacant de careu, am avea jucatori sa jucam orice sistem, plus o banca concistenta.

bigbelly
bigbelly  •  15 Decembrie 2011, 13:16
Postat de danrapid pe 15 Decembrie 2011, 12:35

SCUZATI-MA ..Acesta e cumva siteul Stelei?

De ce intrebi, existati si voi?...

danrapid
danrapid  •  15 Decembrie 2011, 12:35

SCUZATI-MA ..Acesta e cumva siteul Stelei?

Vezi toate comentariile (10)
Comentează