FOTBAL  »  Superliga  »  UTA - HERMANNSTADT

Istvan Kovacs, acuzat după UTA - Hermannstadt: „Nici câinelui meu nu-i spun așa ceva!” » Ilie Dumitrescu, revoltat: „Cum să faci asta?”

Istvan Kovacs l-ar fi jignit pe Alexandru Benga în UTA - Hermannstadt
Istvan Kovacs l-ar fi jignit pe Alexandru Benga în UTA - Hermannstadt

Articol de GSP - Publicat duminica, 07 februarie 2021 23:38 / Actualizat luni, 08 februarie 2021 00:09

Alexandru Benga (31 de ani), fundașul central al celor de la UTA, a avut un mesaj pentru arbitrul Istvan Kovacs (36) la finalul meciului dintre echipa sa și Hermannstadt, încheiat la egalitate, scor 1-1. 

La capătul unui meci în care Istvan Kovacs a acordat 9 cartonașe galbene, Alexandru Benga l-a acuzat pe „central”, care i-ar fi adresat cuvinte jignitoare în timpul meciului.

Alexandru Benga: „A răspuns cu o chestie pe care nici câinelui nu i-o spun”

„Nu este de competența mea să analizez maniera de arbitraj. Pe de altă parte, interacțiunea celui care conduce jocul cu jucătorii... pe teren suntem o echipă până la urmă. Am 31 de ani, am 3 copii acasă și aș vrea să putem interacționa cu respect, să ne înțelegem. Nu poți să îi spui un lucru elementar domnului arbitru și să ți se răspundă cu o chestie pe care nici câinelui meu nu i-o spun

Nu este o chestie personală, nu am nimic cu domnul Kovacs, este un arbitru extraordinar, dar v-am zis, nu este posibil. Nu suntem câini să vină să îți spună așa. M-am dus la dânsul și i-am spus exact așa: «Înțelege-ne că suntem și noi frustrați». Direct galben. 

Îmi văd de treaba mea, de bucățica mea, dar cred că putem găsim o cale de a ne înțelege. Să îl ajutăm și noi pe el, și dânsul pe noi. Automat toți suntem frustrați în timpul meciului, pulsul e mare, ce rost are să se ridice gradul de irascibilitate?”, a spus Benga, la Look Sport.

Istvan Kovacs trebuie delegat numai la finale de Champions League, e sub nivelul lui să-l trimitem să arbitreze UTA. Nu știu cum aș fi reacționat să îmi fi spus mie așa. Cum să faci așa ceva? Mie mi se vorbea cu «dumneavoastră». Și am fost arbitrat de nume mari, de Crăciunescu, de Porumboiu. Să-mi fi spus mie așa ceva? Nu știu ce făceam! - Ilie Dumitrescu, la emisiunea „DigiSport Special”

Istvan Kovacs nu e la primul derapaj

În 2019, la un derby Craiova - FCSB, arbitrul i-a strigat lui Florinel Coman: „Dispari! Dispari!”. Atacantul „roș-albaștrilor” primise „galben” pentru simulare și îi ceruse socoteală „centralului”. MM Stoica a reacționat dur pe Facebook atunci: „Obrăznicia lui Kovacs n-are limite. Coman îl întreabă dacă asta a fost simulare (fiind clar că fusese contact), arbitrul care a masacrat FCSB la Giurgiu îi zice de câteva ori: DISPARI!!!”.

În 2016, la confruntarea dintre Viitorul și Voluntari, Kovacs a dictat un penalty. I-a acordat un cartonaș galben lui Vasile Maftei și, după ce a decis repetarea penalty-ului ratat de Chițu, l-a avertizat din nou pe fundaș pentru proteste. „Nu e normal să vorbească un arbitru de Europa League așa... Mi-a zis «Marș de aici!». Nu suntem sclavii nimănui, nu e normal să mă înjure!”.

VIDEO. Mesajul clar al unui arbitru FIFA: „Chiar dacă sunt foarte buni, Hațegan și Kovacs nu ajungeau în Elite fără Kyros Vassaras”

Citește mai multe știri din Liga 1:

Fază controversată în UTA - Hermannstadt: Istvan Kovacs le-a anulat un gol oaspeților, la 1-1

Revenire de senzație în Gruia! Mihai Bordeianu, la CFR

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (25)
unnick
unnick  •  09 Februarie 2021, 01:07

kovacs ? un *** *** si in cult care ,daca nu cara cu spatele la federatie mai ales la grec ,*** En fine ,un *** ,fara caracter .Auzi tu " *** " ! Astia mai " neinsemnati " de prin Europa ,le vorbesc cu "Herr " si " Mister " ;vai ,vai . . .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ioan1964
ioan1964  •  09 Februarie 2021, 00:16

Este arbitru bun dar uneori exagereaza! La meciul UTA-Hermanstadt ar dictat 7-8 cartonase ptr jucatorii UT-ei si vreo 3-4 ptr sibieni,nu mai vorbesc ca a luat galben si cineva de pe banca echipei aradene si daca era posibil dadea si prin TRIBUNE dar erau prea goale!

cornelcc
cornelcc  •  08 Februarie 2021, 18:48
Postat de dubluv pe 08 Februarie 2021, 09:36

i-a zis "*** de aici"! Nu imi pare cine stie ce, sincer. Acesti sensibili fotbalisti romani ar trebui sa inteleaga ca in fisa postului la ei (ca tot se dau profesionisti) nu intra discutiile cu arbitrii. Nu stiu ce tot incearca sa obtina protestand la o decizie a unui arbitru care nici nu beneficiaza de VAR. De ce li se pare atat de important sa arate ca au dreptate? Poate au, dar cu ce ii ajut? Fotbalistii trebuie sa isi vada de joc. Atat.

Da, nu e mare lucru cand esti dimamovist. Pentru restul, oameni fiind, e o jignire! P.S. Nu cred ca o accepta nici lupii galbeni, despre leii din Craiova, nici atat!

Vezi toate comentariile (25)
Comentează