FOTBAL  »  Superliga  »   FCSB - CFR CLUJ

Rezervă la Mondial, nelipsit din topul gafeurilor în Liga 1 » Avantaj pentru CFR cu Istvan Kovacs la centru în derby-ul cu FCSB

Articol de , , - Publicat miercuri, 14 decembrie 2022 12:22 / Actualizat miercuri, 14 decembrie 2022 13:24

Revenit de la Campionatul Mondial din Qatar, unde a fost delegat la 8 meciuri, toate ca rezervă, Istvan Kovacs a fost trimis de CCA să arbitreze la derby-ul de joi, dintre FCSB și CFR Cluj

  • FCSB - CFR Cluj, restanță din etapa a 9-a din Liga 1, se joacă joi, de la 20:00. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe PrimaSport, OrangeSport și DigiSport

Pentru arbitrul din Carei va fi cel de-al 9-lea meci în actualul sezon, 320 în total în prima ligă din România. Cu Istvan la centru, FCSB s-a mai întâlnit de 45 de ori: 22 de victorii, 9 remize și 14 înfrângeri, ceea ce înseamnă un procentaj de 55,5% puncte câștigate. Sezonul acesta n-a fost deloc de bun augur pentru roș-albaștri. Înfrângeri cu Rapid (0-2) și U Cluj (1-2).

În schimb, clujenii l-au avut la centru în 36 de meciuri: 21 de victorii, 12 remize și doar 3 înfrângeri, un procentaj de puncte câștigate de 69,4%. În sezonul în curs, Kovacs și CFR s-au întâlnit într-un singur meci, victoria "feroviarilor" cu Sepsi, 2-1.

Câte bilete s-au dat la FCSB - CFR Cluj » Formația roș-albastră, încurcată de rivala Rapid
FCSB - CFR CLUJ
Câte bilete s-au dat la FCSB - CFR Cluj » Formația roș-albastră, încurcată de rivala Rapid

Din brigada lui Kovacs vor face parte asistenții Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, cei care l-au însoțit pe arbitrul din Carei și la Mondialul din Doha.

În Liga 1 e nelipsit din topul gafeurilor!

În actualul sezon de Liga 1, Kovacs are șase mari greșeli de arbitraj, fiind pe poziția secundă a gafeurilor, alături de Radu Petrescu, Cătălin Popa și Horia Mladinovici.

Lider pe lista rușinii e Marian Barbu, opt mari greșeli de arbitraj în 2022-2023. Nu e sezon în care Kovacs să nu fie pe podiumul arbitrilor cu gafe imense de arbitraj. 

Sezonul trecut a avut 11 mari erori, după Bârsan (15) și Mladinovici (14), iar în 2020-2021 a avut zece erori grave, după Chivulete (16) și R. Petrescu (15).

6 etapede suspendare a primit Kovacs în actualul sezon de Liga 1, după ce-a distrus derby-ul Craiovelor. Arbitrul n-a văzut penalty-ul la Markovici, fiind ajutat de VAR să-l dicteze, după care a inventat un 11 metri în favoarea lui CSU

La Mondial a fost doar rezervă

Selectat în premieră în lotul "centralilor" pentru turneul final din Qatar, întâiul arbitru român la un Mondial după 36 de ani, Istvan Kovacs plecase cu mari speranțe în Qatar. Visa să prindă cel puțin două meciuri ca arbitru principal, dar visurile se năruiau de la o zi la alta.

Comisia FIFA condusă de Pierluigi Collina l-a trimis "rezervă" la meciul de inaugurare dintre Qatar și Ecuador 0-2, apoi a curs doar cu astfel de delegări. Nu i s-a dat să conducă niciun meci de la centru. Chiar și Stephanie Frappart, din Franța, a avut meci și a devenit astfel prima femeie arbitru central la un meci de Cupă Mondială.

Cu opt meciuri ca rezervă, ultimul Portugalia - Elveția 6-1, Kovacs a fost trimis acasă de FIFA înainte de faza "sferturilor", la fel cum s-a întâmplat și cu colegii săi de brigadă, asistenții Mihai Artene și Vasile Marinescu.

92.500 de dolarieste suma de bani câștigată de Kovacs la turneul final: 70.000 pentru participarea la Mondial, 2.500 pentru fiecare meci din grupe și 5.000 pentru prezența din "optimi"

Interviu cu Makkelie și Irrati, doi arbitri și buni prieteni ai lui Ovidiu Hațegan

CITEȘTE ȘI:

Contrast frapant înaintea derby-ului: FCSB îl bate, dar Dan Petrescu câștigă mereu la final!
FCSB - CFR CLUJ
Contrast frapant înaintea derby-ului: FCSB îl bate, dar Dan Petrescu câștigă mereu la final!
Cristi Balaj i-a răspuns lui Mihai Stoica: „Lipsă de fair-play! Așa a făcut și atunci”
FCSB - CFR Cluj
Cristi Balaj i-a răspuns lui Mihai Stoica: „Lipsă de fair-play! Așa a făcut și atunci”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (18)
Moshu
Moshu  •  15 Decembrie 2022, 08:13

Ati inceput deja gesepeilor ? Nu va este rusine ? Noooo,nu stiti ce-i aia !!

atthur
atthur  •  14 Decembrie 2022, 23:59
Postat de vasileroaita pe 14 Decembrie 2022, 18:20

Ai perfectă dreptate. Doar că... ESTE EXACT INVERS!!!

Invers ce,băi sirenă??? Tu ești atat de prost că nu înțelegi nici macar ce spui/scrii tu,dar-mi-te ce postez eu!!!

vasileroaita
vasileroaita  •  14 Decembrie 2022, 18:20
Postat de atthur pe 14 Decembrie 2022, 17:45

barsan și covacs,adică cei care au "greșit " mereu impotriva Stelei și pentru ci.fi.ri (și craiolgutac)Am mai zis-o de multe ori : isvan a fost in ultimii cinci ani "cel mai bun om" al cefurei !!!! Chiar și nea' nelu a spus cu subiect și predicat că ăsta doar in buletin e din Carei,de facto stă in cloooj!!!!Tare mi-e teamă că (din nou) Steaua va juca 11 contra 14......

Ai perfectă dreptate. Doar că... ESTE EXACT INVERS!!!

Vezi toate comentariile (18)
Comentează