FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Confirmare oficială: Rapid îl vrea pe fotbalistul dat afară de Gigi Becali

Iulian Cristea, în dreapta, a fost dat afară de FCSB
Iulian Cristea, în dreapta, a fost dat afară de FCSB

Articol de - Publicat joi, 25 mai 2023 13:08 / Actualizat joi, 25 mai 2023 13:45

Rapid l-a așezat pe lista de tranferuri pentru sezonul viitor pe Iulian Cristea, stoperul de 28 de ani dat afară de FCSB după înfrângerea cu Farul, 2-3, care le-a adus titlul dobrogenilor.

„Mitraliat” de Gigi Becali după Farul - FCSB 3-2, Iulian Cristea și-a văzut contractul reziliat marți, la nici două zile după meci.

Jucător cu peste 130 de meciuri la FCSB în cei 4 ani în roș-albastru, Cristea nu duce lipsă de „pețitori”. U Cluj și FCU Craiova și-au manifestat deja interesul pentru serviciile experimentatului fundaș central, iar acum a venit rândul Rapidului să-l curteze pe Cristea.

Chiar Victor Angelescu, unul dintre cei doi acționari, a confirmat că Iulian reprezintă o țintă atractivă pentru clubul giuleștean.

Nu l-au convins pe judecător » Ce s-a întâmplat la Tribunal, în ziua în care șefii lui Dinamo așteptau aprobarea planului de reorganizare
DINAMO
Nu l-au convins pe judecător » Ce s-a întâmplat la Tribunal, în ziua în care șefii lui Dinamo așteptau aprobarea planului de reorganizare

Confirmare oficială: Rapid îl vrea pe Iulian Cristea, dat afară de Gigi Becali de la FCSB

„Este greu să iei jucători români fără sume de transfer. Avem deja discuţii, o să vedeţi în viitor. În cazul lui Iulian Cristea, dacă ajunge la noi sau în altă parte... este un jucător foarte valoros, a jucat la echipa naţională.

Este un jucător bun, important, noi ne axăm pe acest tip de jucători. Pe majoritatea nu poţi să îi iei decât cu bani”, a afirmat Angelescu la Fanatik.

Cristea ar ajunge liber de contract în Giulești, implicit fără sumă de transfer, factor care îl face extrem de atractiv în acest mercato.

Iulian are și 4 meciuri la echipa națională de seniori, pentru care a debutat în octombrie 2019. Ultima dată a jucat în „tricolor” în vara lui 2022.

Conform sursei citate, Cristea n-ar spune „nu” Rapidului, dar prioritatea lui este să prindă un contract în străinătate. Cristea n-a jucat până acum în afara României, le are în CV doar pe Gaz Metan, Metalurgistul Cugir și FCSB.

Adrian Mutu, antrenorul Rapidului, are în prezent 4 soluții pentru pozițiile de stoper: Cristian Săpunaru, Dragoș Grigore, Paul Iacob și Cristian Ignat.

Tot din Liga 1:

Scandalizat de promovarea excesivă a Andreei Bododel la meciurile Farului: „Hai, termină cu prostiile astea! Nu cred că e plătită”

Tertipul incredibil la care a apelat Valeriu Iftime pentru a-l instala pe Croitoru, antrenor fără licența PRO

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
Budrix69
Budrix69  •  26 Mai 2023, 07:34
Postat de lefter_popescu pe 25 Mai 2023, 14:52

Amice, asta e cusurul tău...îl ai pe Gigi Valiza etalon. Patronii de la Rapid s-au spus părerea la întrebarea gspistilor privind o eventuala aducere ( liber de contract ) a lui Cristea care pare ca nu poate da mai mult. Sa știi ca de curând au dat 400.000 de euro pe un junioar e la ciksereda . Nu mai vorbesc de datoriile istorice care au depășit 2.5 mil. euro , plus 1 mil pt. Rareș Ilie, apoi sumele date pe jucătorii aduși de la CFR , Viitorul , Chindia sau din alte parti ( cam 1,2 mil.) la care poți adauga cele 7 mil. Euro bugetul pe 2022-2023...Sunt bani. Pt. anul viitor au anunțat un buget de minim 10 mil.euro. În concluzie, nu te grăbi sa bagi bățul prin gard. Vor avea al doilea buget după CFR. Gigi Valiza investește în Mig-uri sovietice din anii '70. pe care le parchează în curte la Conacul din "Alexandru". La fotbal taie tot pe jumătate.

Am vazut, se incepe de la a prelungi cu dinozaurii. Investitii in resapati si daca se poate liberi de contract....titlul, la centenarul 2. Fara aportul fluierasilor in Giulesti......playout scrie pe ei.

lefter_popescu
lefter_popescu  •  25 Mai 2023, 18:14
Postat de anatol_karagandici pe 25 Mai 2023, 15:18

Cristea luat gratis e o afacere buna, macar poti sa fii sigur ca in meciurile cu zecesebe isi da viata pe teren si oricum e nevoie de o varianta pe postul de fundas central, un jucator cu experienta care sa poata face oricand pereche cu Sapunaru sau Grigore.

Dacă Mutu care a jucat atâția ani în Italia nu vede ca echipele din peninsula joaca cu 3 fundași. Asa cu Cristea Sapunaru și Grigore ar face o linie la "becie" redutabila ,iar micuțul de partea dreapta și Morais ar avansa spre mijloc când echipa ataca și ar cobora când echipa se apară.

albalbastru72
albalbastru72  •  25 Mai 2023, 17:42

Asta e facut pentru Rapid,are culoareaperfecta...

Vezi toate comentariile (11)
Comentează