FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Iuliu Mureșan a acceptat să preia funcția de administrator special la Dinamo: „ Vin!”

Iuliu Mureșan a acceptat să preia funcția de administrator special la Dinamo
Iuliu Mureșan a acceptat să preia funcția de administrator special la Dinamo

Articol de - Publicat luni, 05 iulie 2021 14:54 / Actualizat luni, 05 iulie 2021 14:54

Iuliu Mureșan (67 de ani) este în drum spre București pentru a prelua funcția de administrator special la Dinamo. DDB, acționarul minoritar din club, îl consideră omul potrivit să scoată din insolvență clubul din „Ștefan cel Mare”.

Întrebat de GSP.ro dacă s-a decis în privința propunerii DDB, fostul președinte al CFR Cluj a răspuns printr-un mesaj scurt și la obiect: „Da, m-am decis, vin!".

Iuliu Mureșan a acceptat oferta lui Dinamo

La un club aflat în procedură de insolvență, așa cum este Dinamo, postul pe care Mureșan îl va ocupa este echivalent celui de președinte.

Până să devină oficial în acte la Dinamo, Iuliu Mureșan a început deja să lucreze la noua componență a clubului și i-a găsit înlocuitor lui Mario Nicolae. Mureșan l-a convins să vină în „Ștefan cel Mare" pe Mihai Matei, fost team manager la Astra. 

Acesta are o experiență îndelungată la clubul din Giurgiu, de 12 ani, iar în cercurile fotbalistice din Liga 1 este cunoscut ca un simpatizant al lui Dinamo.

În plus, Mureșan le-a transmis celor de la Dinamo și din DDB că trebuie făcut orice efort pentru ca antrenorul Dusan Uhrin jr. să nu plece de la echipă.

El  va merge și la Săftica pentru discuta personal cu jucătorii și cu antrenorul pentru a le promite că va rezolva problemele cu banii și că le va plăti salariile restante.

De ce l-a ales DDB pe Iuliu Mureșan

Oameni cu putere decizională din DDB au explicat pentru Gazeta Sporturilor cum s-a ajuns la varianta Iuliu Mureșan.

„Am pornit de la premisa că trebuie să fie o persoană competentă, care a lucrat în managementul unui club și care a trecut printr-o insolvență. Trebuia să fie o persoană care nu a fost ostilă sau conflictuală în relația cu suporterii dinamoviști. Nu contează că a fost în competiție cu Dinamo, așa e în sport", au spus cei din DDB..

Din informațiile Gazetei Sporturilor, Nicolae Badea, fostul acționar și președinte al CA, s-a implicat în rezolvarea problemelor și a dat o mână de ajutor. Se pare că Badea a fost cel care le-a propus conducerii DDB și celor de la Dinamo să-i aducă pe Mureșan și pe Răzvan Zăvăleanu, administrator special, respectiv administrator juridic.

De altfel, ultimul a și fost confirmat de Tribunal. DDB susține tandemul Mureșan-Zăvăleanu, care a scos CFR Cluj din insolvență, și a anunțat că Dinamo va fi condusă în insolvență de o echipă de specialiști, 1oameni care au experiență în acest domeniu și care au scos-o la capăt în situații mult mai grele decât cea de acum".

DDB: „Vom trece prin insolvență sub supravegherea unei echipe de specialiști"

Vom trece prin procesul de insolvență sub supravegherea atentă a unei echipe de specialiști, oameni care au experiență în acest domeniu și care au scos-o la capăt în situații mult mai grele decât cea de acum.

Va fi un proces anevoios, dar aceasta era singura soluție pentru a ne salva. Reorganizarea economică este singura cale de însănătoșire a clubului. Suntem sub protecția unui Plan de Reorganizare, iar acest lucru înseamnă că se elimină riscul unor modificări surpriză ale actului constitutiv 
– comunicat DDB

 

VIDEO Ovidiu Stîngă, în direct la GSP Live, despre situația de la Dinamo: „Fotbalul românesc are nevoie de astfel de echipe”

Citește mai multe știri despre Dinamo: 

EXCLUSIV Noi probleme pentru Dinamo » Unul dintre lideri ratează începutul sezonului

EXCLUSIV Criza se adâncește la Dinamo » Cum poate arăta primul „11”: „câinii” apelează pe un post-cheie la un junior, debutant în Liga 1

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
creeperno115
creeperno115  •  05 Iulie 2021, 22:44

Ne descurcam

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  05 Iulie 2021, 19:15

Luati-l pe Dorinel Munteanu si datii contract pe 5 ani ! Sigur vine si va face si echipa !

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  05 Iulie 2021, 19:13

Dinamo castiga titlul cu Muresan !!! Salvati postarea pentru posteritate !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close