FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

EXCLUSIV Mihai Rotaru a găsit antrenor pentru Universitatea Craiova » Un fost selecționer ar urma să preia banca formației oltene

Mihai Rotaru
Mihai Rotaru

Articol de - Publicat duminica, 29 octombrie 2023 12:59 / Actualizat luni, 30 octombrie 2023 12:33

Rezultatele slabe arătate de CS Universitatea Craiova în ultima vreme sub comanda perechii formate din Dragoș Bon și Corneliu Papură l-au determinat pe principalul acționar al clubului, Mihai Rotaru, să caute un nou antrenor. Din informațiile Gazetei Sporturilor, alesul lui Rotaru este Ivaylo Petev (48 de ani), fost antrenor la Ludogoreț Razgrad și fost selecționer al naționalelor Bulgariei și Bosniei. 

CS Universitatea Craiova trece printr-o formă slabă în campionat. Oltenii au fost învinși runda trecută pe teren propriu de Petrolul Ploiești, 1-3, după ce cu o etapă înainte remizaseră în deplasare cu FC Voluntari, scor 0-0. 

Adrian Mititelu a primit o lovitură de 11 milioane de euro » Victor Pițurcă, marele perdant
FCU Craiova
Adrian Mititelu a primit o lovitură de 11 milioane de euro » Victor Pițurcă, marele perdant

Rezultatele nu l-au satisfăcut pe Mihai Rotaru, iar principalul acționar al clubului a hotărât să facă o schimbare la nivelul băncii tehnice. 

Din informațiile Gazetei Sporturilor, noul antrenor al juveților va fi Ivaylo Petev, tehnician bulgar care în sezonul trecut a activat în țara natală, la Ludogoreț Razgrad, formație cu care a câștigat campinatul și Cupa Bulgariei. 

A plecat de la cârma multiplei campioane de la sud de Dunăre pe 23 octombrie. 

Ivaylo Petev, noul antrenor de la CS Universitatea Craiova

Ivaylo Petev a antrenat în mare parte din carieră în țara natală. Și-a început drumul în antrenorat pe banca formației Lyubimets, unde a stat între octombrie 2008 și august 2009. 

Mihai Rotaru a găsit antrenor pentru Universitatea Craiova » Un fost selecționer ar urma să preia banca formației oltene
Ivaylo Petev. Foto: Imago

Ivaylo Petev le-a mai pregătit pe Ludogoreț Razgrad (în două mandate: iulie 2010 - iulie 2013 și martie - octombrie 2023), Levski Sofia, AEL Limassol, Dinamo Zagreb, Omonia Nicosia, Al Qadsiah (Arabia Saudită) și Jagiellonia (Polonia). 

6 trofeea cucerit Ivaylo Petev ca antrenor, toate cu Ludogoreț Razgrad: 3 campionate, două Cupe ale Bulgariei și o Supercupă a Bulgariei

De asemenea, Ivaylo Petev a fost și selecționerul naționalelor de seniori ale Bulgariei și Bosniei. Pe banca bosniacilor se afla la victoria contra României din Liga Națiunilor, scor 1-0, din iunie 2022. 

Ivaylo Petev, demis de Ludogoreț Razgrad în urmă cu numai 5 zile

Ivaylo Petev a fost dat afară de Ludogoreț Razgrad pe data de 24 octombrie. Remiza din deplasare cu Arda, scor 0-0, din runda cu numărul 14 a primei ligi bulgare, i-a fost fatală antrenorului. 

Două zile mai târziu, trupa la care activează și fostul dinamovist Cosmin Moți a anunțat demiterea lui Ivaylo Petev. 

Ludogoreț anunță despărțirea de antrenorul Ivaylo Petev. Decizia a fost luată duminică seară (n.r. - 22 octombrie), după egalul din deplasare cu Arda. 
Ivaylo Petev s-a întors la Ludogoreț în martie 2023. În al doilea mandat, el a înregistrat un bilanț de 26 de victorii, 6  egaluri și 7 înfrângeri. A condus echipa către al 12-lea titlu de campioană a Bulgariei. 
Clubul îi mulțumește lui Ivaylo Petev pentru efortul depus și îi urează mult succes în cotninuare. 

-comunicat dat de Ludogoreț Razgrad pe 24 octombrie

Ivaylo Petev a jucat în carieră numai în Bulgaria și Grecia 

Ca jucător, Ivaylo Petev a evoluat pe postul de mijlocaș central. Crescut de Litex Lovech, Ivaylo Petev a mai evoluat la Spartak Varna, Cherno More, Rodopa, Dunav, Marek Dupnitsa, AOK Trikala (Grecia), Lyubimets și Etar. S-a retras în 2010. 

Toate cele 3 trofee din carieră au fost câștigate cu Litex Lovech: două titluri (1997-1998 și 1998-1999) și o Cupă a Bulgariei (2000-2001). 

A bifat o singură selecție în tricoul naționalei Bulgariei, într-un amical cu Azerbaidjan din iulie 2000, 2-1 pentru bulgari. 

VIDEO. Match Preview Rapid - CSU Craiova

Citește și: 

Planul lui Becali a eșuat! » Apoi, patronul FCSB a avut o reacție șocantă la TV

Adrian Mititelu a primit o lovitură de 11 milioane de euro » Victor Pițurcă, marele perdant

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (35)
AmuzantulTrollescu
AmuzantulTrollescu  •  30 Octombrie 2023, 18:43
Postat de moshu_shukaru pe 29 Octombrie 2023, 14:42

Dinamo, în 2007. Vezi, dacă nu chiuleai de la școală, ai fi făcut singur socoteala și, în felul ăsta, nu mai puneai întrebări de Păcală! Altfel spus / socotit, 2023-2007=16 (

Uitasem, domn'e, da-mi pace! :)) Ok, sunt 16 ani, nu 20, dar alta era ideea.

dandana
dandana  •  30 Octombrie 2023, 14:52

Iar noi fani Craiovei trebuie sa vedem ca nu jucători sunt de vină. Nu sunt ei de vină ca au ajuns aici, sau sunt luați la mișto. Sa ne întrebăm ce a făcut Câmpanu de ex de nu i s-a dat șansă pentru ca era Bairam mare jucător cu 5 goluri în 5 ani. Acest patron trebuie sa plătească pentru tot, să facă ceva investiți ca asa nu se poate. Ai tot adus liberi de contract, și uite ca ajungem noi liberi în liga a 2-a dacă nu faci ceva, sau îți dorești s-o duci acolo

kubax
kubax  •  30 Octombrie 2023, 11:13

Amuzament maxim la cl0na :))))

Vezi toate comentariile (35)
Comentează