FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - RAPID 0-0

Jandarmeria s-a bîlbîit în ziua meciului şi i-a bulversat pe fani

Articol de , - Publicat marti, 25 octombrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 25 octombrie 2011 00:07

Indicaţiile trupelor de ordine i-au bulversat pe fani: majoritatea au fost civili şi nu s-au afişat cu însemenele clubului favorit

Primul derby bucureştean jucat pe Naţional Arena n-a avut reguli clare, fiindcă Jandarmeria a ezitat chiar ieri, cu cîteva ore înaintea partidei, în privinţa felului în care sînt împărţiţi suporterii pe stadion. A anunţat mai întîi că prezenţa în arenă cu însemne ale clubului favorit e permisă doar în peluze, unde se află galeriile, nu şi în tribune, considerate zone neutre. "Clubul organizator agreează această măsură", a precizat purtătorul de cuvînt Georgian Enache. Era ora 13:00.

"Nici un fular!". "Aduceţi-le toţi!"
Steaua a recţionat prin ofiţerul de securitate Adrian Ianuli: "Doar rapidiştii să nu aibă voie cu fulare printre fani ai noştri, ca să nu apară incidente". Fanii s-au revoltat şi ei, în mesajele de pe www.gsp.ro: "În curînd, ni se va cere să purtăm o uniformă pe stadioane, adică frac şi papion!".

Enache, ofiţerul de presă al Jandarmeriei, a comentat din nou după două ore şi a schimbat regula iniţială: "Şi steliştii, şi rapidiştii vor putea intra cu fularele favoriţilor, chiar dacă vor avea locuri unii lîngă alţii în tribuna I sau a II-a". Steaua a devenit îngrijorată din cauza dificultăţilor legate de securitatea partidei, cu suporteri rivali stînd unii lîngă alţii, pe scaune alăturate.

"Fetele să facă sondaj!"
Oficialul Jandarmeriei a explicat de ce nu e îngrijorat: "Oamenii care ocupă tribunele nu sînt membri ai galeriilor, e vorba despre alt gen de suporteri, oameni care nu se manifestă agresiv". Încă din momentul în care au fost puse în vînzare biletele, forţele de ordine nu au controlat felul în care acestea au fost comercializate. Adică deşi au avut, oficial, 2.000 de locuri în Peluza Nord, giuleştenii au putut să-şi achiziţioneze bilete în alte zone, fără nici un fel de probleme.

După ce se începuse deja vînzarea, oficiali ai Jandarmeriei s-au declarat neputincioşi în faţa faptului că vişiniii îşi procurau mai multe locuri pe stadion, în afara sectoarelor în care era plasată galeria lor: "Ar trebui să se ocupe şi fetele care vînd bilete. Să-l întrebe pe fiecare cu ce echipă ţine şi să-i dea bilet în funcţie de opţiune!".

Bîlbîiala Jandarmeriei a produs nedumerire în rîndul spectatorilor. Majoritatea au evitat să vină la stadion purtînd însemne ale echipei favorite. Doar în cele două peluze, ultraşii şi-au permis să aibă fulare şi steaguri.

"Jandarmeria urmează indicaţiile organizatorilor"
Purtătorul de cuvînt al Jandarmeriei, Georgian Enache, a detaliat pentru Gazetă şi modul cum se iau deciziile de securitate la meciuri: "Noi anunţăm lista cu obiecte interzise, conform legii, precum armele. Dar organizatorii completează aceste date şi cu lucruri pe care le consideră periculoase cu ocazia partidei. Cluburile sînt cele care fac aceste solicitări, iar Jandarmeria nu are elemente să se opună, atîta vreme cît nu e nimic ilegal. Nu putem interveni peste administraţia internă a unui club. E ca şi cum patronul unei discoteci dă dispoziţie că în local nu intră nimeni în blugi, iar paza se ocupă să se respecte această solicitare a proprietarului. Şi la meciuri e la fel, pentru că un club e practic proprietarul evenimentului".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
krystyan001
krystyan001  •  25 Octombrie 2011, 21:00

bai fratilor am ras de m-am strambat ieri la meci, eram la a-II-a pe inelu doi numai stelisti pe langa mine care urlau de mama focului ca dau muie la tigani, si fratilor ei insasi erau tigani, am ras de m-am strambat, daca dadea rapidul gol in final saream in sus, chiar cu riscul sa mi-o fur HAI RAPID IUBIRE FARA SFARSIT Chiar, mai poate cineva sa zica ca Rapidul nu are ce-a mai frumoasa galerie

vladutzzz89
vladutzzz89  •  25 Octombrie 2011, 14:21
Postat de tonirapid pe 25 Octombrie 2011, 11:13

Ca la noi la nimeni,au venit cei din galeria Rapidului la locul desemnat si ce sa vezi,isteti de organizatori au dat bilete la suporteri stelisti la un rind distanta.Nu suntem in Anglia sa se respecte suporterii,asa ca va imaginati ce frumos a fost pentru femei sau copii cu insemnele echipei adverse.Vai de CAPUL nostru si te mai intrebi de ce nu vin oameni la stadion!

pai voi, civilizatilor, mare galerie intre galerii, suporteri patimasi, injurati copii si femei ce tin cu steaua? nu mai bateti copii de 10 ani care tin cu steaua prin crangasi si lujerului? nu mai urinati pe ei? nu le mai luati tricourile si fularele?

tonirapid
tonirapid  •  25 Octombrie 2011, 11:13

Ca la noi la nimeni,au venit cei din galeria Rapidului la locul desemnat si ce sa vezi,isteti de organizatori au dat bilete la suporteri stelisti la un rind distanta.Nu suntem in Anglia sa se respecte suporterii,asa ca va imaginati ce frumos a fost pentru femei sau copii cu insemnele echipei adverse.Vai de CAPUL nostru si te mai intrebi de ce nu vin oameni la stadion!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează