FOTBAL  »  Superliga  »  PROBLEME DE SĂNĂTATE

Jean Pădureanu, în stare critică: are metastază, e ținut pe morfină

Articol de - Publicat joi, 29 decembrie 2016 00:00

Jean Pădureanu se află într-o stare extrem de critică la centrul de îngrijiri paleative al Spitalul de Urgență Bistrița. ”Medicii sunt rezervați”, spune Dumitru Dragomir.

În vârstă de 80 de ani, pe care i-a împlinit pe 22 martie, Jean Pădureanu e internat de circa trei săptămâni la Spitalul de Urgență din Bistrița, secția de îngrijiri paleative.

Eliberat din închisoare pe 18 iunie 2015, după ce a executat un an și trei luni din pedeapsa de trei ani și patru luni primită în "Dosarul Transferurilor", fostul președinte al Gloriei avea oricum probleme medicale, în special diabet și episoade de Alzheimer.

În plus, chiar în zilele ulterioare ieșirii din penitenciar, s-a prăbușit pe scările din casa unde locuia și a suferit multiple leziuni la cap, brațe și picioare.

Hrănit prin perfuzii

Acum starea sa e însă foarte critică: i-a fost detectat recent un cancer la ficat, boala s-a extins într-o metastază, e hrănit doar prin perfuzii, reușește numai să bea apă, iar comunicarea cu cei din jur a devenit aproape imposibilă, spun surse medicale și din apropierea lui Pădureanu.

"Din păcate, e adevărat! Medicii sunt foarte rezervați în privința viitorului", a comentat situația pentru DigiSport și Dumitru Dragomir, fostul șef al LPF și unul dintre prietenii vechi ai bistrițeanului.

Lui Pădureanu i se administrează în mod constant morfină pentru a-i mai atenua din dureri și are rare momente în care îi recunoaște totuși pe cei din familie, care-l veghează permanent la spital.

"Diabetul e problema numărul 1. Am şi dureri mari la spate şi de la şold în jos. Merg greu, degetele de la picioare mă supără şi am uneori impresia că-mi înfige cineva nişte cuţite în muşchi. Am avut două căzături care au lăsat urme, una la Jilava, cealaltă acasă. Am alunecat pe ultimele patru trepte de la scară şi m-am lovit rău. Mi s-au zdruncinat creierii!"
Jean Pădureanu, aprilie 2016, interviu GSP

"Am doar un apartament în Bistriţa şi o maşină degradată, veche, inutilizabilă. N-am fost preocupat de avere. De multe ori, asta a fost poate salvarea mea. A contat că oraşul a avut încredere în mine, iar eu am întors Bistriţei tot ce am avut mai bun"
Jean Pădureanu, aprilie 2016, interviu GSP

1.000 de leie pensia pe care o primeşte în prezent Pădureanu. Cuantumul total e de circa 2.500 de lei, dar diferenţa merge lunar către acoperirea cheltuielilor de judecată din "Dosarul Transferurilor"

58de ani a petrecut Pădureanu la Gloria, ca jucător, vicepreşedinte sau preşedinte

3e cel mai bun loc ocupat de Bistrița lui Pădureanu în Liga 1: s-a întâmplat în sezonul 2002-2003

2e numărul trofeelor cucerite de Gloria, cu Pădureanu la pupitru: Cupa României (1994) și Cupa Ligii (2000)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
protoss
protoss  •  29 Decembrie 2016, 15:55

viata e uneori cruda, se termina urat, cine era Jean Padureanu acum 25-30 de ani... un rege in regiune.

radu876
radu876  •  29 Decembrie 2016, 13:59

ce limbaj nemedical aveti in articolul asta... mai cizelati un pic, va rog

104772133226352
Petre Radulescu  •  29 Decembrie 2016, 12:08
Postat de ortega pe 29 Decembrie 2016, 12:05

Petre Rădulescu , prostul site-ului ...

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează