FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

EXCLUSIV Jefte, interviu pentru Gazeta Sporturilor după despărțirea de CFR Cluj: „Eu am cerut să plec. Nu îmi convenea stilul de joc”

Jefte Betancor, interviu după plecarea de la CFR Cluj // FOTO: Imago +13   FOTO
Jefte Betancor, interviu după plecarea de la CFR Cluj // FOTO: Imago

Articol de - Publicat joi, 16 noiembrie 2023 16:50 / Actualizat joi, 16 noiembrie 2023 18:17

Atacantul spaniol Jefte Betancor (30 de ani) a vorbit cu Gazeta Sporturilor, la o zi după plecarea de la CFR Cluj.

Într-un interviu acordat GSP.ro, ibericul a dezvăluit că el a fost cel care a cerut să plece de la CFR Cluj. Spune că a ajuns la concluzia că stilul ardelenilor nu i se potrivește, fiind nemulțumit de faptul că nu juca suficient.

Marcel Răducanu, discurs frontal înaintea finalei pentru calificarea la Euro: „Israel trebuia să ne dea 5-6 goluri, Elveția 7! Dacă facem față cu lotul ăsta la Euro?”
EURO 2024
Marcel Răducanu, discurs frontal înaintea finalei pentru calificarea la Euro: „Israel trebuia să ne dea 5-6 goluri, Elveția 7! Dacă facem față cu lotul ăsta la Euro?”

Jefte Betancor, interviu după plecarea de la CFR Cluj

- Salut, Jefte! Ce faci? Cum te simți după ce s-a întâmplat miercuri? 
- Sunt bine. Mă simt bine, pentru că eu am decis să plec de la CFR Cluj. Ei nu voiau ca eu să plec. 

- Tu ai fost cel care a cerut întreruperea contractului? 
- Da, da.

- De ce? Ce s-a întâmplat? 
- Păi, lucrurile nu mergeau așa cum trebuie. Nu avem continuitate, nu eram în planurile lui Mister și am decis să rup contractul. Asta a fost tot.

- Nu erai mulțumit de cât jucai? 
- Da. Eu am început ca titular, am dat gol cu Adana în cupele europene, dar după aceea am mai fost titular doar în Cupă și cu Farul, când am fost schimbat după 45 de minute. Am început să mă gândesc că Mister nu contează pe mine și am fost și am discutat cu președintele. I-am zis să mă lase să plec.

- CFR Cluj a încercat să te convingă să rămâi?
- Da, da. Mi-au zis să nu plec, mi-au zis să mă mai gândesc. Dar am ajuns la concluzia că trebuie să plec. Vreau să arăt că sunt un golgheter, pentru că aici nu am arătat. Dar nici nu am putut.

- Când ai decis că vrei să pleci de la CFR Cluj?
 - A fost o decizie la care m-am gândit mult. Cred că acest tip de joc nu îmi convine, că nu sunt jucător pentru CFR Cluj. Așa e fotbalul. Putea să iasă bine, dar a ieșit rău. Cei de la club s-au purtat foarte bine cu mine.

- Dar Mandorlini ți-a zis că nu intri planurile lui? 
- Nu. Eu nu am vorbit cu el, nu sunt genul care să întrebe de ce nu joacă. El a zis într-o conferință că eu am jucat în toate meciurile, dar niciunui jucător nu-i place să joace doar câte 20 de minute. Nu am văzut situația așa cum o vede el, așa că am preferat să plec. Și voi căuta un alt club în ianuarie, care să mă pună în valoare și să fiu acel Jefte de la Farul.

Jefte este afară din acest proiect, din echipa noastră. El este un băiat bun şi îi doresc tot binele. El a jucat multe meciuri la noi, mie îmi pare rău pentru el. El a decis asta. El îşi dorea să joace mai mult şi eu nu îi pot promite asta, indiferent de numele pe care îl are.

- Andrea Mandorlini, antrenor CFR Cluj, pe 9 noiembrie

- Acolo te-ai simțit cel mai bine?
 - Pentru mine, Farul e cea mai bună echipă din România. Iubesc acest club. Am făcut acolo cel mai bun sezon din cariera mea. Din România, Farul rămâne prima opțiune. Pentru mine, e cel mai mare club. Am fost foarte fericit. Dar e greu acum să revin în România. Trebuie să schimb aerul. 

- Mutarea la CFR Cluj părea un pas înainte. 
- Pentru că era un club care juca în Europa. Dar cred că nu mi se potrivește stilul de joc de la CFR Cluj. Eu nu sunt genul de vârf de care CFR Cluj are nevoie. Eu sunt mai mult pe stilul Farului. 

+9 FOTO

„Am greșit în meciul cu Farul”

- Voiam să vorbim și despre ce s-a întâmplat la pauza meciului cu Farul.
 - Să-ți explic. În primul rând, am greșit! Știu asta. Le-am spus tuturor. Nu am avut nicio problemă să recunosc. Suntem oameni și toți greșim. 

- Ce s-a întâmplat? 
- Având în vedere ce meci făceam, că jucam foarte bine, nu meritam să fiu schimbat. Mereu eu eram vinovat și primul schimbat, așa că eram nervos. Și am avut această reacție. Așa e viața... Am greșit. Următoarea zi mi-am prezentat scuzele către antrenor și către cei din club. Eram foarte tensionat... 

- Când ai vorbit cu Mandorlini ce ți-a zis? 
- I-am zis că am greșit. El mi-a spus să nu mai fac asta și că vom vedea ce se va întâmpla. După aceea am discutat în club. 

- Dar de atunci nu ai mai jucat. 
- Aveam o accidentare la abdomen. Așa că am decis să nu joc la meciul cu U Cluj (n.r. - din Cupă), pentru a mă recupera.

- Ce urmează să faci acum?
- Nu am încă nicio oferă. Sunt discuții. Planul meu e să revin în Spania. Voi decide în această lună ce voi face.

După un sezon foarte bun la Farul, Jefte a ajuns la CFR Cluj în vara lui 2022. La numai câteva săptămâni distanță, clujenii l-au împrumutat în Cipru, la Pafos, acolo unde nu a putut juca însă până în ianuarie, pentru că ciprioții nu au înregistrat la timp transferul.  A evoluat în partea secundă a sezonului trecut la Pafos, iar în această vară a revenit în Gruia.

În acest sezon, Jefte a bifat 17 prezențe în tricoul lui CFR Cluj. A marcat două goluri, unul în SuperLigă și unul în preliminariile Conference League. Din cele 17 meciuri, Jefte nu a fost integralist în niciunul. Cel mai mult a jucat în prima etapă, 81 de minute, la 2-0 cu Poli Iași.

Citește și: 

Soția lui Sergiu Hanca, atac dur la adresa lui Joyskim Dawa: „Modul în care a scăpat mă dezamăgește, o să mai ologească pe careva!”

Megatranzacție pe piața media » Deținătorul de drepturi pentru SuperLiga, acord de cumpărare

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
dorelus
dorelus  •  16 Noiembrie 2023, 18:47

Ce-ai spune de Manchester City, sunt convins că-ți place stilul de joc... Banii pe care-i aveai erau corecți? Tu trebuie să-ți vezi valoarea și apoi să vezi,, ambițiile personale nu trebuie să depășească competența,, altfel o dai în bară, sau pe aproape...

tivireli
tivireli  •  16 Noiembrie 2023, 18:12
Postat de superdaniel72 pe 16 Noiembrie 2023, 18:01

ce mincinos...

De unde știi tu asta? Nu este corect să vorbești așa despre un om, ale carui momente de viață nu le cunoști. Foarte urat să-ți dai cu părerea aiurea.

superdaniel72
superdaniel72  •  16 Noiembrie 2023, 18:01

ce mincinos...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează