FOTBAL  »  Superliga  »  PANDURII - STEAUA 1-1

Joacă de doar doi ani! » Explicaţia gafei pe care a comis-o Chipciu la golul egalizator al gorjenilor

Chipciu (22 de ani) a marcat sîmbătă al 10-lea gol al său în Liga 1, dar primul într-un meci în deplasare
Chipciu (22 de ani) a marcat sîmbătă al 10-lea gol al său în Liga 1, dar primul într-un meci în deplasare

Articol de - Publicat luni, 02 aprilie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 01 aprilie 2012 23:42

Alex a marcat şi a jucat, în general, bine la Tîrgu-Jiu, dar a greşit la golul de 1-1. Asta şi datorită faptului că pînă în vara lui 2010 el a jucat numai în diviziile inferioare.

Perla Stelei a greşit decisiv contra Pandurilor şi a trădat faptul că joacă fotbal serios abia din vara lui 2010. Practic, atunci a apărut Alex Chipciu în fotbalul de nivel bun. Anterior, el mai jucase numai în ligile inferioare pînă la vîrsta de 20 de ani. Fusese sub contract cu FC Braşov din 2007, dar evoluase numai pentru formaţii ca Forex şi Brăila, sub formă de împrumut. Braşovul l-a folosit abia cînd a rămas fără jucători, în urma exodului care a urmat plecării lui Răzvan Lucescu şi Dinu Gheorghe de sub Tîmpa.

Şi primul joc ca titular al lui Chipciu în Liga 1 a fost în august 2010, deci în urmă cu mai puţin de doi ani! De atunci a strîns 56 de partide în primul eşalon, pînă la 22 de ani. Şi a arătat în Oltenia cum un jucător bun e afectat de lipsa de experienţă, cu eroarea surprinzătoare de la golul dat de Alexandru Maxim. "Îl văzusem pe Maxim în spatele meu, dar el a venit în viteză, mi-a luat faţa şi eu nu l-am mai urmărit. M-a păcălit, a fost vina mea!", a povestit mijlocaşul roş-albaştrilor după meci.

Eroarea lui a fost surprinzătoare şi fiindcă el marcase primul gol al partidei şi jucase bine, dar şi urmărind randamentul defensiv pe care l-a avut sîmbătă seară, exceptînd faza în care a gafat. Chipciu a recuperat 7 mingi, multe pentru un mijlocaş lateral şi doar cu una mai puţin decît a recuperat căpitanul Bourceanu, care e mijlocaş defensiv, deci excelează la acest capitol.

A dat gol la debut

Chipciu, 22 de ani, a bifat primele lui minute în Liga 1 în mai 2010, cînd a fost trimis pe teren în minutul 74 al unui joc cu Gloria Bistriţa. După patru minute, a şi marcat. Rezultatul final al acestei partide a fost 6-0 pentru echipa lui, pe care o pregătea Viorel Moldovan. Cu Răzvan Lucescu pe banca Braşovului, Chipciu n-a prins nici un minut în Liga 1.

Rapid s-a păcălit
Chipciu, pentru care Becali a dat peste un milion de euro ca să-l ia de la FC Braşov, a impresionat pînă acum în tricoul roş-albastru, exceptînd greşeala de la Tîrgu-Jiu. Acum doi ani, el ar fi putut să ajungă în Giuleşti, dar Dinu Gheorghe a preferat să aleagă alţi braşoveni atunci cînd a trecut în Grant. Printre selecţionaţi s-a aflat şi Sburlea, una dintre cele mai mari decepţii dintre achiziţiile pe care le-au făcut giuleştenii în ultimii ani.

"Călăul" a fost crescut la Espanyol
Alexandru Maxim, cel care a dat golul de 1-1 pentru Pandurii, a ajuns în Gorj astă-vară, de la Espanyol Barcelona, unde făcuse junioratul. Maxim a semnat cu clubul lui Condescu pe un an, cu opţiune de prelungire pe încă două sezoane începînd din vara viitoare. Mijlocaşul ofensiv în vîrstă de 21 de ani a marcat două goluri în acest sezon pentru Pandurii. În Spania, Maxim a ajuns doar pînă la echipa a doua a lui Espanyol şi la Badalona, unde a fost împrumutat. În iarna asta, Ciobotariu ar fi vrut să-l ia la Dinamo, dar conducerea "cîinilor" nu şi-a permis transferul.

8 driblinguri a reuşit Chipciu în meciul cu Pandurii, în care a avut, în total, 9 tentative

10 goluri are Chipciu în Liga 1, cu trei mai multe ca Tănase. Dar "Dodel" a jucat 144 de meciuri, iar Alex doar 56

3 prezenţe în "naţionala" României a strîns Chipciu. El a şi marcat deja pentru "tricolori", la o victorie cu 3-1 obţinută în faţa Greciei, într-un amical

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Riscă să-şi piardă "Gladiatorul"
Alex Bourceanu a luat al 6-lea "galben" stagional la Tîrgu-Jiu şi va sta o etapă după următorul avertisment. La limită, la fel ca el, mai sînt Geraldo, Iliev, Chiricheş şi Tibi Bălan. Roş-albaştrii joacă în etapa viitoare cu Sportul şi apoi o vor întîlni, la Galaţi, pe campioana Oţelul. Dacă Bourceanu va deveni suspendat pentru cumul de cartonaşe, el ar putea fi înlocuit cu Bicfalvi, care tocmai şi-a ispăşit "pedeapsa" la Tîrgu-Jiu.

Ienei e impresionat de Stoichiţă
A fost abia primul meci după revenirea lui Mihai Stoichiţă la Steaua, dar "Lippi" deja l-a uimit pe Emeric Ienei: "Parcă echipa joacă mai combinativ şi mai mult în terenul advers. Echipa pasa şi înainte, dar în general în jumătatea proprie". Ienei vede totuşi o problemă: "Sînt prea mulţi jucători de valoare pe unele posturi şi cei care nu prind locuri de titulari devin supăraţi".

Majoritatea ţine cu Stanca
Lui Tătăruşanu i-a recidivat în meciul cu Gaz Metan o luxaţie suferită la mînă şi Răzvan Stanca a prins astfel un loc de titular la Tîrgu-Jiu. El s-a descurcat bine cu Pandurii şi va rămîne între buturi şi în runda următoare, cu Sportul. Pe www.gsp.ro, 72 la sută dintre cei care au votat într-un sondaj s-au exprimat în favoarea titularizării lui Stanca în dauna lui Tătăruşanu, gafeur în mai multe situaţii decisive de-a lungul sezonului.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
alpin
alpin  •  02 Aprilie 2012, 14:16
Postat de valah.stelist pe 02 Aprilie 2012, 11:13

Ceangăule ce vrei tu de la cubul nostru ? De ce nu stai tu la pagina cu echipa ta maghiara? Cine naiba te plătește sa postezi non stop aici ca este clar ca o faci pe bani ?

Clubul vostru?!? Stiam ca e al lui Gigi Becali!!! De cand aveti voi club, mai ciobane?! Voi aveti stana!!!

dorofteimarius
dorofteimarius  •  02 Aprilie 2012, 11:35

la ce meci v-ati uitat voi, cei de la gsp? eu am vazut meciul si nu a jucat "in general, bine", a gresit tot pana la gol si dupa gol. nu a dat o centrare buna, nici macar din corner si probabil ca si golul a fost din greseala. poate ca a recuperat 7 mingi dar l-ea irosit cu centrari aiurea. mai trebuie lucrat cu el.

valah.stelist
valah.stelist  •  02 Aprilie 2012, 11:13
Postat de alpin pe 02 Aprilie 2012, 08:30

In sfarsit! Aveam Briliant, aveam Diamant!! Numai Perla nu aveam!!! Acum putem sa stingem lumina si sa mergem la culcare. Avem Perla!!! Penibil...

Ceangăule ce vrei tu de la cubul nostru ? De ce nu stai tu la pagina cu echipa ta maghiara? Cine naiba te plătește sa postezi non stop aici ca este clar ca o faci pe bani ?

Vezi toate comentariile (12)
Comentează