FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

Jovan Markovic, aproape de a juca la o rivală din play-off

Jovan Markovic, aproape de a juca la o rivală din play-off // foto: Imago
Jovan Markovic, aproape de a juca la o rivală din play-off // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 24 aprilie 2022 17:56 / Actualizat duminica, 24 aprilie 2022 18:19

Jovan Markovic (21 de ani), atacantul celor de la CS Universitatea Craiova, și-a făcut junioratul la echipa olteană, dar a fost aproape de a ajunge în curtea celor de la Viitorul (n.r. actuala Farul), după ce Gică Hagi și-a dorit să îl transfere în urmă cu nouă ani. 

Vârful oltenilor a fost în atenția „Regelui” în anul 2013, pe vremea când avea doar 12 ani, după ce a ieșit golgeter la Cupa Hagi Danone. Transferul său nu s-a mai perfectat la rivala oltenilor din play-off, iar Markovic a rămas la Craiova, acolo unde a devenit om de bază în echipa lui Reghecampf.

Detaliul neștiut din viața lui Sorin Cârțu: „Mi-am mai dat pantalonii jos și am arătat la lume... M-am dus în fața oglinzii și mi-am dat două palme: «Băi, ești fraier!»”
PRIETENII LUI OVIDIU
Detaliul neștiut din viața lui Sorin Cârțu: „Mi-am mai dat pantalonii jos și am arătat la lume... M-am dus în fața oglinzii și mi-am dat două palme: «Băi, ești fraier!»”

Jovan Markovic, aproape de un transfer la Farul

Dan Nicolae, fostul antrenor al lui Markovic din perioada junioratului, a declarat pentru Fanatik că atacantul oltenilor s-a aflat în atenția lui Gică Hagi, care a dorit să îl transfere atunci la echipa de la malul mării, însă în cele din urmă acesta nu a dat curs ofertei, continuând să crească la formația din sudul țării. 

„L-am sfătuit mereu şi am o relaţie extraordinară cu el (n.r. Jovan Markovic). Jucam împreună toate meciurile pe care le aveam la Caracal. Când am câştigat Cupa Hagi Danone, în 2013, Alin Fica, de la CFR Cluj, a fost cel mai bun jucător al turneului, iar Markovic a fost golgeter. 
Jovan Markovic a plecat la Craiova de mic, însă după finala de la Arad. din Cupa Danone, Gică Hagi a vrut să îl ia. În acel moment am decis că cea mai bună opţiune este să crească la Universitatea Craiova”, a declarat Dan Nicolae, pentru sursa citată anterior. 

Markovic, „dublă” contra lui Hagi

La nouă ani distanță de când a fost dorit la trupa lui Gică Hagi, tânărul atacant al oltenilor a fost One Man Show în victoria Craiovei, scor 3-0, în deplasarea de la Farul.

Markovic a fost principalul jucător al Craiovei, reușind o „dublă” în poarta dobrogenilor, devenind astfel și golgeterul echipei, alături de celălalt atacant, Andrei Ivan.  

Markovic este cel mai bun jucător sub 21 de ani din România, are niște calități extraordinare. Cine spune că este gras nu l-a văzut pe el fără tricou, Jovan are foarte multă masă musculară. Este un jucător masiv, iar din cauza asta nu poate să alerge foarte mult, însă are niște calități individuale excepționale.
- Dan Nicolae

12 goluriare Markovic în actualul sezon competițional, fiind principalul marcator al oltenilor, la egalitate cu Andrei Ivan

VIDEO Conferinţa Universitatea Craiova pentru meciul cu FC Argeş

Citește mai multe știri

Numire cu scandal » CFR Cluj îl suspectează pe arbitrul delegat de CCA că face jocurile rivalei FCSB
FC VOLUNTARI - CFR CLUJ
Numire cu scandal » CFR Cluj îl suspectează pe arbitrul delegat de CCA că face jocurile rivalei FCSB
MM Stoica pune presiune pe CFR Cluj: „Ar fi înfiorător pentru ei!”
FCSB vs. CFR Cluj
MM Stoica pune presiune pe CFR Cluj: „Ar fi înfiorător pentru ei!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
firaldo
firaldo  •  26 Aprilie 2022, 13:44

"...după ce Gică Hagi și-a dorit să îl transfere în urmă cu nouă ani. " Nu domnilor, Gică Hagi nu a transferat nici un junior...***, dar din păcate ptr el au pus și alții baze pe tineri și ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

robotucigas
robotucigas  •  25 Aprilie 2022, 09:23

Mda! Di Hagi era sa joace la Craiova dar nu a făcut-o. Viața își alege singură cursul. FARUL DRAGILOR VA AVEA DIN CE ÎN CE MAI PUȚINI JUCĂTORI DE DST. TOȚI ÎȘI FAC QCADEMI DE FOTBAL. Iar acuma sa nu ne gândim ca un copil din Cluj mai vrea la farul, sau de la Craiova, București și unde mai sunt. Farul a avut rezultate nu prea bune, copii sunt din ce în ce mai rar scoși în față. Acuma Farul are bătrâni mulți. Și Craiova cu fcsb se laudă că joacă cu mai mulți decât iei. Putea sa joace oriunde copilul, dar nu cred ca făcea față cu Hagi. Craiova l-a ajutat enorm pe copil. Chiar dacă are probleme copilul a încercat să-l facă sa meargă spre bine. Iar el nu va ieși un super jucător din cauza greutăți

robotucigas
robotucigas  •  25 Aprilie 2022, 09:16
Postat de George Ionescu pe 24 Aprilie 2022, 21:18

Edy politico ...daca nu l bagi titular si capitan de echipa vei pierde toate meciurile ...

Ești sigur ca pierzi? Dar pe cine dracu sa bagi. Copilul este foarte bun dacă ii aduci mingea în careu. Craiova are atacanți extrem de buni, dar ii strica cu ceilalți jucători care nu-i pot pune în situația de a-i lasă să tragă la poartă. Dar na... Toți ciudați cunosc fotbal, mai ales tu care nu ai jucat în viața ta. Cred ca doar pe PS

Vezi toate comentariile (7)
Comentează