FOTBAL  »  Superliga  »  CS UNIVERSITATEA CRAIOVA

ANALIZĂ Victima lui Rădoi și a lui Rotaru » S-a prăbușit după convocarea la națională

Jovan Markovici (20 de ani) este victima selecționerului Mirel Rădoi și a finanțatorului Craiovei, Mihai Rotaru.
Jovan Markovici (20 de ani) este victima selecționerului Mirel Rădoi și a finanțatorului Craiovei, Mihai Rotaru.

Articol de - Publicat duminica, 26 septembrie 2021 17:10 / Actualizat duminica, 26 septembrie 2021 18:05

Jovan Markovici (20 de ani) este victima selecționerului Mirel Rădoi și a finanțatorului Craiovei, Mihai Rotaru. Rădoi l-a chemat prea devreme la lot, iar Rotaru, încercând să-l apere, l-a expus și mai mult. Cifrele de dinainte și de după convocare confirmă.

Pentru Jovan Markovici, convocarea la națională, se știe, a fost un fiasco. Marea surpriză a lui Mirel Rădoi la partidele cu Islanda, Liechtenstein și Macedonia, de la începutul lui septembrie, "vârful" în vârstă de 20 de ani nu doar că n-a profitat, dar a ieșit șifonat din meciurile respective, după evoluții modeste, sancționate ca atare în presă și susținute inclusiv de cifre.

Jovan Markovici, în picaj după convocarea la națională

Opinia selecționerului la finalul confruntării cu Macedonia: "Markovici mai are de jucat la echipa de club, mai are să se antreneze, nu este momentul oportun pentru el, dar sunt sigur că în următoarele partide va arăta mult mai bine, atât la Craiova, cât și la echipa națională".

Cu toate astea, finanțatorul Universității, Mihai Rotaru, a ieșit public să-și apere jucătorul. A intervenit în direct la ProX și l-a confruntat pe Adrian Costeiu, unul dintre comentatorii acelei partide:

„Am călcat în picioare un jucător tânăr. Domnul Costeiu a avut 13 comentarii negative la adresa lui Markovici. Când ți se spune repetat un lucru..., nu toți sunt specialiști și își formează o opinie. Comentariul domnului Costeiu nu a respectat realitatea. Cifrele InStat sunt înșelătoare. Haideți să îl comparăm cu ceilalți jucători din față. Șuturi expediate: două Markovici, cât au avut împreună Sorescu și Man. El a avut o pasă decisivă, a lăsat colegul singur cu portarul. Mingi pierdute: 11 Markovici, 10 Man. Mingi recuperate: Markovici 3, Man 0, Sorescu 1", a spus Rotaru.

De atunci s-au jucat două etape de campionat și una de Cupă. Iar o comparație a cifrelor-cheie ale atacantului craiovean, de dinainte și de după meciurile naționalei, arată un declin:

Înainte de convocarea la națională

Meciuri Indice InStat (medie)Ocazii Goluri
9212103

După convocarea la națională

Meciuri Indice InStat (medie)Ocazii Goluri
318910

De la o medie a indicilor InStat de 212, Markovici a căzut la 189, și-a creat, în medie, 0,33 ocazii, comparativ cu 1,1 per partidă înainte, și nu mai marchează deloc. Altfel spus, Rădoi nu i-a făcut niciun bine atacantului oltean cu acea convocare prematură. Și nici Mihai Rotaru, care prin intervenția în forță la TV l-a expus și mai mult. 

100 de kilogrameavea Markovici în mai. Peste vară a slăbit 12 kilograme, cu antrenamente și multe salate în meniu

Eu nu am înţeles convocarea lui Markovici. Mi se pare cel mai modest vârf de atac convocat vreodată. Mă gândesc la calităţile tehnice și la cele de motricitate
- Cornel Dinu, fost internațional și selecționer al României, la Telekom Sport

VIDEO Totul despre CSU Craiova - Dinamo, din runda cu numărul 10 de Liga 1

Citește și alte știri despre CS Universitatea Craiova:

CCA a anunțat arbitrul de la Craiova - Dinamo » „Centralul” refuzat de FCSB, trimis la derby-ul din Bănie

Nici FCSB, nici CFR, nici CSU Craiova » Care este clubul din Liga 1 cu cei mai mulți bani din sponsorizări

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (4)
m4blue88
m4blue88  •  26 Septembrie 2021, 20:51

V-ați îndrăgostit de Marko? E un copil, nu a fost titular nici la Universitatea momentan...

elgabri
elgabri  •  26 Septembrie 2021, 19:25

Da ca inainte a iesit in evidenta cu chestia ca vrea sa slabeasca si sa se faca fotbalist si Radoi l a crezut pe cavant .

albalbastru72
albalbastru72  •  26 Septembrie 2021, 19:18

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează