FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

Fotbalistul din Liga 1 care și-a „botezat” picioarele cu numele tatălui și al mamei ca să scape de accidentări

Juan Bauza 
Foto: Imago
Juan Bauza Foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 15 ianuarie 2022 09:08 / Actualizat sambata, 15 ianuarie 2022 10:16

Fotbalistul argentinian Juan Bauza, 25 de ani, a profitat de vacanța petrecută de sărbători în țara natală, alături de familie, pentru a le arăta părinților săi cât de mult ține la ei. Extrema transferată de FCU Craiova vara trecută de la FK Csíkszereda și-a tatuat pe coapse prenumele mamei și al tatălui.

Bauza și-a „botezat” piciorul drept, cel de bază, Marcelo, iar stângul Mariana, în speranța că va scăpa de spirala negativă a accidentărilor, care l-a ținut mult pe tușă în sezonul de toamnă. Juan a învățat fotbal de la tatăl său, Marcelo Daniel Bauza (57 de ani), care a fost atacant la cluburi importante din Argentina, El Salvador, Bolivia și Peru.

Fotbalistul din Liga 1 care și-a „botezat” picioarele cu numele tatălui și al mamei ca să scape de accidentări
Juan Bauza, dreapta, și-a prezentat pe instagram tatuajele făcute pe picioare cu prenumele părinților săi
Rapid vrea să rivalizeze cu FCSB » Se implică omul de afaceri cu o avere de 100 de milioane de euro
RAPID
Rapid vrea să rivalizeze cu FCSB » Se implică omul de afaceri cu o avere de 100 de milioane de euro

„Bătrânul”, cum îi spune Juan părintelui său, are în palmares mai multe titluri de campion. La 19 ani era considerat mare speranță și juca alături de celebrul Hector Cuper, la Ferro Carril Oeste, trupă cu care avea să câștige titlul în Argentina în 1984, după o finală cu River Plate. 

Când ajunge acasă, în Gualeguaychú, oraș situat la granița cu Uruguay, Bauza este foarte fericit. Merge cu tatăl său la vânătoare și la pescuit, iar mama, Mariana, și sora, Paula, voleibalistă, adevărate regine ale carnavalurilor tradiționale sud-americane, îl fac să zâmbească tot timpul. Tatăl lui Juan Bauza a trebuit să renunțe la fotbal pentru 18 luni în tinerețe.

Tatăl său a fost fotbalist

Tocmai când începuse să prindă aripi ca fotbalist, el a fost recrutat în armată, în 1982, la vârsta de 17 ani, în timpul Războiului Malvinelor, declanșat între Argentina și Marea Britanie în Insulele Falkland. 

Fotbalistul din Liga 1 care și-a „botezat” picioarele cu numele tatălui și al mamei ca să scape de accidentări
Marcelo Bauza

Bauza senior a povestit în presa din Argentina că a făcut parte din detașamentul de cavalerie blindată 121 din Gualeguaychúa, dar a stat departe de front, repartizat la birourile financiare. Cu toate astea a fost la un pas să fie trimis în luptă.

„Eram în ultima linie de luptă, și într-o noapte, aproape în zori, am primit ordin să urcăm pe tancuri pentru a ne deplasa spre sud. Ne-au ținut mult timp pregătiți, până când brusc ne-au ordonat să coborâm. 

Din fericire, niciunul dintre noi nu a mers în zona fierbinte. 70% dintre cei care erau acolo nu știau ce este o armă. Dacă am fi plecat pe front, am fi fost măcelăriți", a rememorat Marcelo Bauza, pentru Radio Maxima.

11meciuri a jucat Juan Bauza în cele 21 de etape desfășurate în Liga 1. A marcat un gol și a dat o pasă de gol

Mama dansează la carnavaluri

Când ajunge acasă, în Gualeguaychú, oraș situat la granița cu Uruguay, Bauza este foarte fericit. Merge cu tatăl său la vânătoare și la pescuit, iar mama, Mariana (foto dedesubt), și sora, Paula, voleibalistă, adevărate regine ale carnavalurilor tradiționale sud-americane, îl fac să zâmbească tot timpul.

Fotbalistul din Liga 1 care și-a „botezat” picioarele cu numele tatălui și al mamei ca să scape de accidentări

Citește alte știri din Liga 1:

Interviu cu noua „perlă” din Liga 1: „Tata nu m-a lăsat doar cu fotbalul, de asta am diplomă de economist”

Ignorat de Becali? MM Stoica, luat prin surprindere de transferul pregătit de FCSB: „Poate merge la Gigi fără să ştiu"

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează