FOTBAL  »  Superliga  »  DOSARUL TRANSFERURILOR

Jucători părăsiţi, afaceri căzute » Ce se alege de activităţile inculpaţilor dacă instanţa dictează condamnări cu executare

Ioan Becali e considerat de procurori drept capul reţelelor de fraudare a cluburilor în Dosarul Transferurilor
Ioan Becali e considerat de procurori drept capul reţelelor de fraudare a cluburilor în Dosarul Transferurilor

Articol de , - Publicat luni, 20 mai 2013 00:00 / Actualizat luni, 20 mai 2013 01:13

Fraţii Becali ar pierde controlul asupra jucătorilor pe care-i reprezintă acum, Daniel Stanciu e gata să preia la nevoie atribuţiile lui MM Stoica, Popescu va trebui să se lupte cu legea pentru a canida la şefia FRF, în situaţia în care va rămîne cu o pedeapsă cu suspendare.

Achitarea le-ar permite celor 8 inculpaţi să-şi ducă mai departe activităţile şi bussinesurile, dar cum ar schimba faţa fotbalului românesc o eventuală condamnare cu executare şi suspendare măcar a cîtorva dintre ei? Implicaţiile cele mai directe ar fi în cazul fraţilor Becali, care reprezintă la ora actaulă peste 50 de jucători din vîrful "naţionalei" sau al Ligii 1, dar şi din contingentul speranţelor.

"Îmi iau impresar străin"
Din trupa lui Piţurcă, Giovani şi Victor sînt agenţii lui Chiricheş, Rusescu, Chipciu, Tănase, Găman, Lung jr, Gardoş sau Alexe. Dintre stranieri, numele grele sînt Chivu, Radu Ştefan, Lobonţ şi Tamaş, iar printre puşti se numără Alibec, Bumba şi Mateiu.

"N-aş vrea să se ajungă la un asemenea deznodămînt, dar, sincer, mă gîndesc să colaborez cu un impresar de peste hotare dacă se va întîmpla ca Victor să fie condamnat", a spus pentru GSP unul dintre jucătorii fraţilor Becali. "Ar fi o schimbare majoră la nivelul polilor de influenţă din campionatul intern", a estimat un conducător din L1.

Dinspre Steaua, Gigi Becali are deja un eventual înlocuitor pregătit pentru MM Stoica. E vorba despre Daniel Stanciu, adus de la bun început în Ghencea şi pentru a acoperi posibilul gol lăsat de manager.

Popescu şi FRF: mariaj periclitat
Iar pentru şefia FRF se va deschide o dilemă majoră: va putea candida Gică Popescu în situaţia în care va primi o condamnare cu suspendare? Mircea Sandu şi Dragomir, care-l susţin pe fostul internaţional, susţin că regulamentele federaţiei nu i-ar putea bloca Baciului o candidatură, deşi o prevedere din ROAF spune că preşedintele FRF nu trebuie să aibă cazier.

"Ar intra în contradicţie şi cu Codul Fiscal, care nu permite unui administrator de societate, cum e şeful federaţiei, să aibă condamnare în curs de executare", a punctat un specialist în domeniu.

Pădureanu e oricum retras din fruntea Bistriţei. "Dacă va lua cu suspendare, intenţionează să iasă complet din peisaj, să-şi vadă liniştit de bătrîneţe", spune un apropiat al lui nea Jean. Iar Borcea ar spune adio unei eventuale reveniri printre acţionarii lui Dinamo.

Copos şi Borcea îşi predau afacerile
Afacerile? Copos e proprietar al hotelurilor Crowne Plaza, Hilton din Bucureşti, Sportul, Bradul şi Poiana de la munte, Astoria şi Europa din Eforie Nord. A pierdut anual peste 100 de milioane de euro din cifra de afaceri de cînd a pornit Dosarul Transferurilor. Fata lui, Alexandra, ar urma să preia businesurile.

Borcea tocmai revenise în afacerile cu gaz prin achiziţia firmei Petrom LPG de la OMV, afaceri de peste 120 de milioane de euro în 2012. "A discutat deja cu naşul său, Gigi Becali, să preia gestionarea companiei", a spus un amic al fostului oficial dinamovist.

35% din acţiunile producătorului de mezeluri Meda Prod deţine Gigi Neţoiu

70 de milioane de euro e investiţia estimată la clădirea de birouri Ana Tower, pe care o preconiza Copos

72 de milioane de euro valorează, conform transfermarkt.de, toţi jucătorii români impresariaţi de Becali &Becali

Cifrele dosarului:
- 800 e cifra minimă a transferurilor verificate pînă să se ajungă la formula finală a celor 12
- 478 de mii de dolari e suma totală pe care procurorul DNA o vrea confiscată de la Copos şi Borcea, lucru subliniat în pledoaria acestuia de la ÎCCJ
- 100 de oameni e cifra aproximativă a celor care au dat declaraţii în faţa procurorilor în faza de instrumentare a cazului
- 40 de ani de închisoare e pedeapsa cumulată a celor 8 inculpaţi din Dosar
- 20 de mii de file a conţinut Dosarul Transferurilor, împărţite în 10 volume
- 8 ore a durat ultimul termen din cadrul Dosarului Transferurilor, recordul celor 57

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (40)
daniaania
daniaania  •  20 Mai 2013, 12:57

Trebuieste sa se faca dreptate..totul tre sa aiba un inceput pt. tara asta..prea multi hoti si mult prea multi oameni saraci..!! Trebuie sa se stopeze furturile..iar judecatorii pot face asta ...AMIN!!

pantaleon
pantaleon  •  20 Mai 2013, 12:23

Ar fi o premiera istorica, sa traim si noi ca sa vedem o ceata de mafioti bagat la puscarie.Ar fi un motiv bun ca sa nu plecam dintr-o tara de rahat unde escrocii urla la tribunale, intimideaza avocati si sunt invitati regulat la televiziuni pentru a se uita o tara intreaga in gura lor. Sa speram ca Nastase a fost cel care a deschis acest circuit cat mai lung, al jigodiilor in haine vargate.

petrusm
petrusm  •  20 Mai 2013, 12:18

CRAIOVA DISTRUSA PRIN DEZAFILIERE ABUZIVA SI CIORDIREA UNUI GRUP DE 25 -30 DE FOTBALSTI.ARGESUL PRAF, TIMISOARA PRAF, IN PLUS LIGA LU MITICA ARE NUMAI ECHIPE FARA TRIBUNE PLINE ...OARE DE CE ?

Vezi toate comentariile (40)
Comentează