FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA

Jucătorii de la Craiova, atacați din interior: „Sunt ieșiți din formă, e automulțumire!”. Cifrele confirmă

Directorul CS Universitatea Craiova, Pavel Badea, a sancționat jocul la întâmplare al echipei
Directorul CS Universitatea Craiova, Pavel Badea, a sancționat jocul la întâmplare al echipei

Articol de - Publicat vineri, 04 decembrie 2020 13:57 / Actualizat vineri, 04 decembrie 2020 16:14

Directorul CS Universitatea Craiova, Pavel Badea, a sancționat jocul la întâmplare al echipei și pune presiune pe Nistor, Cicâldău, Ivan și pe căpitanul Bancu. Cifrele confirmă forma slabă a vedetelor.

Se apropie duelul din campionat cu Gaz Metan, de-a lungul timpului un adversar pe gustul oltenilor, însă la CS Universitatea predomină prudența. Îngrijorează numărul mic de goluri marcate, 14, comparativ cu liderul FCSB (31), și mai ales faptul că dintre acestea multe nu provin din acțiuni lucrate, ci din faze fixe sau din acțiuni personale (6). 

Într-un interviu acordat cotidianului local Gazeta de Sud, Pavel Badea, directorul clubului, a admis că până și rezultatele bune din primele 9 etape „au venit pe fondul unor reușite individuale, coroborate cu multă șansă. Trebuie să fim realiști: jocul nu a fost la înălțimea rezultatelor! Nu poți să câștigi continuu dacă nu ai un joc elaborat, organizat și performant. Fotbaliștii noștri au evoluat sub valoarea lor! Nu putem să ne bazăm doar pe reușitele individuale ale unuia sau altuia. Trebuie să ne impunem printr-un joc bun de echipă. În momentul ăsta nu avem un joc bun de echipă. Eu, unul, nu l-am văzut". 

Jucătorii de la Craiova, atacați din interior

„Bădița", fost fotbalist de calibru al alb-albaștrilor, crede că „unii jucători sunt ieșiți din formă și este, așa, o automulțumire". Și așteaptă „mai mult de la Nistor, de la Cicâldău… Vreau să-l văd din nou pe Bancu evoluând la forma lui bună și îl aștept și pe Ivan să-și revină. Sunt jucători foarte importanți în angrenajul echipei și ne bazăm pe ei". 

Critici susținute și de cifre. Craiova a punctat de doar 8 ori din acțiune, în 11 etape, iar principalii „servanți", Dan Nistor și Alex Cicâldău, au două, respectiv un assist! Bancu, la rându-i, altădată printre oamenii cu pasa de gol, a bifat până acum doar una (!), mai puțin decât jucătorul U21 Ștefan Vlădoiu, fundașul dreapta (2). 

Cicâldău s-a revanșat de la punctul cu var (2) și din lovitură liberă (1), Koljici a dat și el din faze fixe două dintre cele 6 goluri de până la accidentare, Bărbuț a decis meciul cu Poli Iași dintr-o acțiune personală. Nu este rău, dar, în contextul actual, confirmă problema Craiovei.

„Deocamdată, transferurile făcute în vară nu au confirmat. Inclusiv cei aduși în ultimul moment. Faptul că Mamut a dat două goluri în Cupă ar putea fi pentru el o eliberare psihică și un imbold. Dacă ar fi ajutat mai mult din linia a doua, foarte multe din acțiunile sale ar avea o finalitate bună" 
Pavel Badea, director CS Universitatea, în Gazeta de Sud

2 lunifără victorie acasă are Craiova în campionat

VIDEO. Tot ce trebuie să știi înaintea meciului Craiova - Gaz Metan

Citește mai multe știri despre Craiova:

Dan Nistor, fantoma jucătorului care era la Dinamo » Motivele din spatele prestațiilor sub așteptări ale mijlocașului

Ce lovitură încearcă FC U Craiova! Vor să-i „fure” rivalei din oraș unul dintre cei mai valoroși oameni

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
suporterucv
suporterucv  •  04 Decembrie 2020, 20:56

A sintetizat cel mai bine Badea: ”jocul nu s-a ridicat la inaltimea rezultatelor” !

908074729289300
Radulescu Aurel  •  04 Decembrie 2020, 18:23

Badea,are perfecta dreptate,toti suntem ,poate subiectivi ,poate patimasi,dar trebuie sa fim si realisti,daca nu vrem sa ne mintim singuri. Trebuie mult mai multa exigenta din partea patronului,altfel va arunca banii pe fereastra.

ren999
ren999  •  04 Decembrie 2020, 17:21

Bancu a fost de departe cel mai bun jucator al nostru, impreuna cu Koljic. In rest, Badea are dreptate.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează