FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Jucatorii lui CS Otopeni, Florin Sandu si Cristi Cojocnean, au fost momiti de Steaua

Articol de GSP - Publicat joi, 26 iulie 2007 00:00

Jucatorii Otopeniului Florin Sandu si Cristi Cojocnean s-au sucit in drumul spre Timisoara, sperind sa ajunga sub comanda lui Hagi. Tinerii Otopeniului, Florin Sandu (19 ani) si Cristi Cojocnean (19 ani), anuntati ca achizitii certe de Poli Timisoara, nu au ajuns pe Bega, fiind intorsi de un posibil transfer la Steaua.

In urma cu o saptamina, Sandu si Cojocnean erau in drum spre Timisoara sa parafeze contractele pe 5 ani cu Poli, dar directorul lui Poli, Gheorghe Chivorchian, i-a asteptat in zadar. Cei doi s-au razgindit si nu au mai sosit pe Bega, desi initial si-au dat acordul verbal de transfer.

Oficialii lui CS Otopeni il acuza pe impresarul jucatorilor, Razvan Zamfir, ca i-a momit pe acestia cu o oferta de la Steaua. "Pur si simplu nu stim unde sint, trebuiau sa ajunga la Poli, s-au inteles verbal, dar s-au intors din drum. E problema lor, vor fi suspendati pe 4 ani, pentru ca acum refuza sa mai revina la Otopeni. Noi am acceptat propunerea de transfer a lui Poli, a fost cea mai serioasa, si nu dam inapoi. Cei doi au ajuns carne de tun in mina unui impresar care urmareste doar binele sau personal si sa-i vinda la Steaua", a conchis Mugur Porumbacu, directorul executiv al Otopeniului.

Cit au oferit cluburile

Marian Iancu a trimis o oferta scrisa clubului din Otopeni de 870.000 de euro pentru transferul definitiv. Steaua a fost dispusa sa ofere 700.000 de euro, din care 200.000 de euro directionati direct catre Teodor Balmos, cel care i-a descoperit pe jucatori si a pastrat o cota de 30 la suta dintr-un transfer. Ulterior, Steaua a plusat pina peste oferta lui Poli, la 1 milion de euro. "Nu ma intereseaza subiectul. Eu respect cluburile, am facut o oferta scrisa, clara, astept sa vedem zilele urmatoare cum se rezolva", a spus Marian Iancu, patronul lui Poli.

Salariu de 400 RON
Acum trei ani, Otopeniul i-a transferat pe Sandu si Cojocnean de la LPS Bistrita, pentru suma totala de 500 de milioane de lei vechi, prin intermediul unui om de afaceri, Teodor Balmos. "Oficialii de la Otopeni si-au batut joc de ei, nu au vrut sa-i dea la Timisoara in iarna, iar acum au intrat in panica. Poli a oferit mai mult, dar daca jucatorii vor la Steaua, eu nu ma pot opune. Oricum, sa stai la Otopeni pe 4 milioane de lei vechi pe luna, e o bataie de joc", a spus Balmos.

"Au facut falsuri"

Vizat de acuzele oficialilor de la Otopeni, agentul celor doi jucatori, Razvan Zamfir, spera ca fotbalistii vor deveni liberi de contract, dupa ce si-au depus memorii la FRF. "Oficialii de la Otopeni au facut niste falsuri grosolane, penale chiar le-as putea numi, modificind termenii contractuali. Jucatorii si-au depus memorii si sper ca situatia lor se va rezolva favorabil. Eu nu am nici o vina ca jucatorii s-au razgindit si nu vor la Poli, ci la Steaua. Cojocnean mi-a zis ca e fanul echipei din Ghencea si ca vrea sa joace acolo", a spus Zamfir.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează