FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Jucătorul garantat de MM Stoica a dispărut de la FCSB!

Artur Jorge nu a mai prins niciodată echipa după gafa din meciul cu Juventus
 // FOTO: Cristi Preda
Artur Jorge nu a mai prins niciodată echipa după gafa din meciul cu Juventus // FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat miercuri, 04 octombrie 2017 09:00

FCSB are cea mai bună defensivă din campionat, chiar dacă a ales greșit un fundaș central: portughezul Artur Jorge a venit, a gafat și a dispărut.

Cea mai bună apărare din Liga 1, la mijlocul sezonului regulat, e a FCSB, un club care a început stagiunea fără fundași centrali! Dică a debutat pe banca roș-albaștrilor fără o formulă defensivă clară. L-a folosit pe Larie, ale cărui prestații au fost dezamăgitoare. L-a reprofilat pe Momcilovici din fundaș stânga în stoper.

Planici e bun

Antrenorul se speriase și el de fragilitatea apărării și solicita transferuri după aproape fiecare partidă, "am cerut doi fundași centrali, sper să se rezolve problema!".

Cum, necum, Dică a reușit să pună la punct defensiva. Și nu a fost ajutat, neapărat, de achiziții. Chiar dacă au venit doi fundași, așa cum ceruse.

Bogdan Planici a confirmat, deocamdată. Sârbul de 25 de ani a jucat decent, deși încă nu e adaptat nici la echipă, nici în campionat, fiindcă abia a venit de la Vojvodina Novi Sad. A prins un loc de titular în cuplu cu Mihai Bălașa, 22 de ani, proaspăt internațional român. Ei doi par "scriși cu vopsea" pe tabla din vestiar, oameni de bază, din moment ce alcătuiesc formula care a oferit randamentul cel mai bun. Al doilea stoper adus după startul sezonului nici nu se apropie de evoluția lui Planici.

Jorge e invizibil!

Artur Jorge e chiar un caz ciudat, rar întâlnit în fotbal. Portughezul a fost împrumutat de la Braga la recomandarea directorului sportiv Mihai Stoica. Imediat ce a ajuns la București, a fost utilizat din start într-un meci oficial, împotriva lui Juventus. Rezultatul a fost dezastruos: Jorge a marcat un autogol la prima atingere a mingii, în minutul 1 al meciului!

FCSB a întors rezultatul, a câștigat cu 2-1, dar Becali nu l-a iertat pe Jorge, l-a exclus după doar 90 de minute! Artur nu a mai prins de atunci nici măcar un loc pe banca de rezerve! Nu a fost printre primii 18 nici în runda precedentă, contra lui Sepsi Sfântu Gheorghe, o partidă în care Dică a menajat mulți fotbaliști importanți, iar alții i-au lipsit din cauza unor probleme medicale.

20 de meciuri
a bifat Artur Jorge, 23 de ani, în 5 ani petrecuți la Braga ca senior. Înainte să ajungă la FCSB semnase, tot în vara asta, cu Mouscron, dar Rednic a renunțat la el după parafarea actelor

8 goluri
a primit FCSB în 13 etape. Următoarele apărări, ca randament, sunt ale contracandidatelor la titltu: CFR a încasat 9 goluri, Craiova a luat 10

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (41)
1198766430181192
Abigail Laslas  •  04 Octombrie 2017, 12:43
Postat de sadiku pe 04 Octombrie 2017, 10:22

doar cativa prosti de pe gsp mai cred ca fcsb este steaua .

doar cativa prostalai, fosti peluza sud mai cred ca aia din liga clonelor e Steaua.

ando89
ando89  •  04 Octombrie 2017, 11:07

Oricum, băiatul mai merită o șansă, măcar in Cupa României sau jocuri fără miză. Prea a zbarcit-o din prima, zici că i-au făcut farmece.

bakunin
bakunin  •  04 Octombrie 2017, 11:12
Postat de red77 pe 04 Octombrie 2017, 11:10

Mm nu alege jucătorii în funcție de valoare

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (41)
Comentează