FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Juristul care a câștigat procesul cu Becali vrea mai mult: ”FRF să respecte legea: CSA în Liga 1!”

Articol de GSP - Publicat vineri, 23 decembrie 2016 00:00

Talpan, juristul care a câștigat procesul cu Becali, avertizează federația că trebuie să retrogradeze FCSB în ultima ligă și anunță o finanțare uriașă pentru noul club al Armatei.

Juristul Florin Talpan a făcut posibil ceva ce părea la început o glumă: clubul lui Becali a pierdut marca și nu mai are dreptul să se numească Steaua. Nici măcar societatea de la Registrul Comerțului, nu numai echipa de fotbal a pierdut denumirea!

În speța numelui de la Registrul Comerțului mai există o cale de atac pentru Gigi, Înalta Curte de Casație și Justiție. ÎCCJ va pronunța un verdict anul viitor. "Nu poate fi diferit de cel de la Curtea de Apel, care a constatat că FCSB nu are voie să pretindă că e Steaua!", e convins Talpan.

El susține că societatea lui Becali s-a apărat în instanță cu documente false. "Au câștigat la Tribunal, în prima instanță, deoarece judecătorul n-a luat în considerare procesul în care noi câștigaserăm marca. Nu a ținut cont de asta, ceea ce a fost greșit și Curtea de Apel a reparat. FCSB a venit cu niște acte, judecătorul a cerut să fie prezentate și originalele și au motivat că nu le au! Vă dați seama, au căutat să inducă în eroare instanța!", a spus Talpan la Fotbal Club de la DigiSport.

Talpan e sigur că va câștiga și la ÎCCJ și are un plan pentru continuarea războiului până la dispariția echipei lui Becali și promovarea în prima ligă a CSA Steaua, clubul nou-înființat pe lângă Ministerul Apărării.

Pe ce se bazează juristul:

  1. " FRF trebuie să ia act de decizia instanței și să excludă FCSB din prima ligă! În locul ei trebuie reprimită CSA Steaua în Liga 1, adică pe locul pe care se afla când a preluat-o abuziv Becali". Federația riscă să plătească, la rândul ei, în justiție dacă nu va respecta solicitarea CSA: "FRF își asumă comportamentul dacă nu respectă legea! Steaua trebuia exclusă din 2014, de când a pierdut marca! Federația nu a informat UEFA că FCSB a pierdut marca, de aceea pe site-ul UEFA e trecut palmaresul Stelei în dreptul acestui club afiliat ilegal de FRF!".
  2.  "Steaua nu va ajunge niciodată precum Rapid!", garantează Talpan. El pretinde că echipa CSA va fi pregătită inclusiv de participarea în cupele europene: "Vom avea un statut juridic care să ne dea voie să participăm în prima ligă și în competițiile UEFA. Glorii steliste m-au sunat și mi-au transmis că mă susțin. Am fost contactat deja de companii din România care sunt interesate să investească în CSA Steaua. E un brand, e normal ca lumea să fie interesată de el. Și anormal că Becali l-a folosit atât de mult timp gratuit, fără să aibă dreptul!".
  3. Merge în continuare procesul în care CSA îi cere lui Becali 37 de milioane de euro, despăgubiri pentru folosirea mărcii Steaua în ultimii 10 ani. "Va trebui să plătească", e sigur Talpan. Gigi a anunțat deja că preferă să falimenteze societatea decât să achite daunele uriașe, în cazul în care va pierde procesul.
  4. "Palmaresul până în 2003 e la CSA. Asta e clar, din moment ce societatea lui Becali nu se cheamă Steaua, numele acesta aparține ministerului. Vom căuta soluții legale să recuperăm și palmaresul din 2003 până în prezent, să întregim istoria Stelei la CSA" e alt plan. Talpan se referă la 2003 pentru că acela a fost anul în care Gigi a devenit patron, fără să preia patrimoniul Stelei, așa cum a considerat Curtea de Apel.

Alte declarații ale lui Talpan:

  • "Conducerea CSA a făcut presiuni asupra mea, nu m-a ajutat să duc la capăt această dispută pentru recuperarea Stelei. S-a încălcat legea când i s-a închiriat stadionul lui Becali la preț mic sau pentru prestări servicii. Ce servicii presta Becali? Tundea iarba?"
  • "Când anunță că noul club se va numi Fotbal Club Sportiv Becali confirmă că e de rea-credință! Tot încearcă să creeze o confuzie, de aceea păstrează inițialele FCSB, de la Fotbal Club Steaua București"

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (92)
1186751054741462
Florin Brad  •  23 Decembrie 2016, 19:13

O sa ajungă mai rau ca rapid sa ajungă in colaps financiar nu au forta financiară

jalabert
jalabert  •  23 Decembrie 2016, 15:45
Postat de timm pe 23 Decembrie 2016, 14:28

Talpan are dreptate sa ceara de la Gigi locul in liga 1 pentru echipa Steaua a CSA. Gigi doar trebuie sa se tina de promisiune. Ce declara Gigi vara "Eu am luat echipa cu datorii, de pe locul 12. Le dau eu înapoi Steaua pe locul 1, la iarnă. Și 0, fără vreun ban datorie. De ce să stea 4 ani în liga a patra? Iau eu 7-8 jucători și mă duc la una care e în play-off (n.r. o altă echipă din Liga 1), iau campionatul, joc în UCL și gata, scap de povară. E o povară prea mare numele ăsta. O dau gratis, fără probleme. Eu vreau la fotbal să stau liniștit, nu vreau să mă stresez, Steaua e stresantă. Vreau să-mi văd de bătrânețile mele, să-mi mărit fetele. E stres mare Steaua. Luați-o fără niciun ban, de ce să te duci în liga a 4-a? Iau 7-8 jucători și plec cu ei. Dar trebuie să vedem cum facem, să nu zică că e evaziune fiscală. Niște chestii tehnice pe care eu le știu". Gigi fi un bun crestin si tine-te macar o data in viata de cuvant.

nu mai spune bei desteptule. steaua a ajuns in prima liga ilikit. prin urmare nu are ke kautta in liga 1

1144431205572495
Dragos Gavrilescu  •  23 Decembrie 2016, 15:14

Cand o sa vedem pe talpan ca se indreapta impotriva celor ce au dat fraudulos steaua lui gigi. De asemenea vrem sa stim de ce acestdemers juridic a fost facut cand steaua a inceput sa faca profit si nu a fos facut in perioada 2003-20013? Sa raspunda dl talpan si la aceste intrebari

Vezi toate comentariile (92)
Comentează