FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Jurnalistul GSP Victor Vrînceanu, după ce oficialul lui Sepsi a acuzat ziarul că i-a modificat declarațiile: „Din cauza unor oameni ca dumneavoastră, ziariștii ajung să fie chiar amenințați cu moartea de către ultrași” + Înregistrarea audio a interviului

Articol de - Publicat miercuri, 13 februarie 2019 17:18

Bagatelizat public azi, în cadrul unei emisiuni TV, de Janos Bokor (directorul sportiv al lui Sepsi), Victor Vrînceanu, reporterul Gazetei Sporturilor, publică punctul său de vedere, dar și înregistrarea interviului cu oficialul covăsnenilor, care acuză publicația că i-a denaturat declarațiile.

  • CONTEXT: Victor Vrînceanu și Vlad Nedelea, reporterii Gazetei Sporturilor, au efectuat recent un interviu cu Janos Bokor, directorul sportiv de la Sepsi;
  • Marți dimineața, oficialul covăsnenilor a avut o intervenție la televiziunea Pro X, în care a contestat afirmațiile făcute chiar de el în interviul acordat Gazetei;
  • Gazeta publică acum înregistrarea interviului acordat de Janos Bokor.

Am privit cu stupefacție în această dimineață intervenția directorului sportiv de la Sepsi, Janos Bokor, la PRO X. Încolțit de verva dinamovistului Alexandru David, care l-a acuzat din cauza interviului dat de covăsnean pentru Gazetă, Bokor s-a apărat:

"Să știți că nu am spus exact ce a apărut în presă. Că se pune o virgulă sau se pune semnul exclamării la sfârșit, iese total altceva. Am vorbit cu acești băieți foarte amical și normal, cred că ei au căutat mai mult cu acest interviu să facă un scandal".

Fericirea aparatului foto

Domnule Bokor, când ne-am întâlnit la cafeneaua din Sfântu Gheorghe, v-ați așezat în fața a două reportofoane, al meu și al colegului Vlad Nedelea, iar în jurul dumneavoastră "levita" un fotograf. V-a plăcut să fiți văzuți de concitadinii care vă salutau imediat ce pășeau în local.

Păreați foarte bucuros în timp ce îl întrebați pe fotoreporter cum să vă așezați. Cu siguranță ați realizat că nu e o discuție amicală, ci un interviu serios în momentul în care v-ați aplecat stângaci peste reportofon, să fiți sigur că sunteți bine auzit. Probabil a fost primul interviu și aveați emoții. E normal.

Dar asta nu schimbă cu nimic lipsa de caracter de care ați dat dovadă. Fiți bărbat și asumați-vă faptele și lucrurile pe care le faceți și spuneți. Fiți așa cum v-ați dorit să păreți în momentul în care v-am rugat să vă creionați portretul: "Eu fac lucrurile serios, cum trebuie, nu mă joc ca alții. De asta am un nume în oraș și mă respectă toată lumea".

Agent provocator

Prin insinuările pe care le-ați făcut cum că noi, reporterii ziarului, am denaturat spusele dumneavoastră ați jignit 96 de ani de existență ai Gazetei Sporturilor și m-ați umilit pe mine, un ziarist onest, care muncesc zi de zi în încercarea de a afla adevărul și de a reda fidel opiniile oamenilor de fotbal.

Mai mult decât atât, găsesc că declarația președintelui dinamovist care v-a făcut "agent provocator" nu este departe de adevăr! Insinuările dumneavoastră provoacă. Din cauza unor oameni ca dumneavoastră, care nu au bărbăția să își asume ce spun, ajung ziariștii să fie făcuți mincinoși, să fie înjurați și chiar amenințați cu moartea de către ultrași.

Interviul este înregistrat

Pentru a dovedi că mințiți, ziarul pune la dispoziția publicului înregistrarea audio în care dumneavoastră atacați clubul Dinamo, fanii "câinilor", arbitrajele și, nu în ultimul rând, îl acuzați pe președintele Mediașului, Ioan Mărginean, că face parte din "Cooperativă".

Cititorii vor avea ocazia să audă lucruri în premieră, incluse în următorul episod din discuția noastră care va apărea în Gazetă. Iubitorii fotbalului vor auzi chiar de la dumneavoastră de ce ați fost cooptat în conducerea clubului Sepsi când echipa nu reușea să promoveze din ligile inferioare.

De data aceasta publicăm și înregistrarea audio din start, ca să nu ne mai discreditați. Vă dau și câteva cuvinte cheie pentru a vă aminti ce ați spus: "arbitrajele de la țară", "saci de cartofi", "eu știu cum se fac lucrurile".

  • Mai jos este înregistrarea audio a interviului:

Cum l-am cunoscut pe Bokor

Prima oară l-am întâlnit pe Bokor Janos în cantonamentul din Antalya. Colegul Remus Răureanu mi-a propus să mergem la antrenamentul lui Sepsi pentru a vedea la lucru pe viu echipa creată de antrenorul Eugean Neagoe.

"Geană", un caracter de necontestat, ne-a primit cu căldură. Am dialogat la marginea terenului preț de câteva minute despre fotbal, fiind întrerupți în mai multe rânduri de un tip de statură medie ce avea tâmplele strâns legate de șnurul unei glugi din fâș. Afară ploua tare. Era greu și pentru jucători, și pentru cei din jur.

Tehnicianul ne explica procesul de selecție, micuțul îmbibat de ploaia de afară intervenea: "noi doi suntem oameni de fotbal. Am jucat fotbal, avem ochi". Sau "patronul e brutar, cum să își dea cu părerea. Despre transferuri vorbim noi, oamenii de fotbal".

Mărturisesc că am fost surprins de perseverența personajului care îi tot tăia vorba lui Neagoe, așa că mi-am întrebat colegul: "Cine e specialistul în transferuri?".

Remus, zâmbind, a elucidat misterul: "E directorul sportiv Bokor". Întrebând diverși oameni din fotbal, am aflat că directorul sportiv Bokor ar avea o povestea interesantă. El ar lucra gratis pentru clubul covăsnean. Mi s-a părut interesant, așa că odată cu meciul lui Dinamo de la Sfântu Gheorghe am luat în considerare și varianta unui interviu în care Bokor să se prezinte publicului.

Acum nu mai sunt atât de sigur dacă există vreun adevăr sau a fost încă o intervenție a directorului sportiv de la Sfântu Gheorghe.

CE A SPUS BOKOR LA PRO X:

"Să știți că nu am spus exact ceea ce a apărut în presă! Că se pune o virgulă sau se pune semnul exclamării și la sfârșit iese total altceva"

"Am vorbit cu acești băieți (n.r. reporterii Gazetei) foarte amical și normal cred, ei au căutat mai mult cu acest interviu, să fie un scandal sau ceva care se vinde bine. Să se poată vorbi despre acest lucru o săptămână poate două, poate un an"

"Despre Mărginean a fost o glumă și sincer vă spun că îi cer mii de scuze domnului Mărginean, fiindcă s-a exagerat cu acel interviu și a ieșit cum a ieșit acel interviu. Sincer vă spun, nu are nicio treabă cu domnul Mărginean. Am glumit acolo pentru că urmăresc fotbalul de mai mult de 25 de ani"

"Ce am vorbit cu acești băieți au fost niște glume care văd cu au prins bine la public"

Vezi și: EXCLUSIV Șefii lui Sepsi lansează acuze dure la adresa dinamoviștilor: „Câinii mor, dar lanțurile rămân!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
adicn
adicn  •  14 Februarie 2019, 08:55
Postat de amicu pe 13 Februarie 2019, 21:41

Care Vlad Nedelea era pe acolo, ăla care vede in steagul tricolor un motiv provocator? Ăla care vede din mesajul "fara autonomie pe pământ românesc" un mesaj provocator? Ăla care nu vede in steagurile secuiești motive provocatoare? Sa nu mai zic că în acest audio, ați dat apa la moara și l-ați ațâțat pe oficialul lui Sepsi să zică anumite lucruri. In cupa României se canta imnul național de stat la începuturile meciurilor, asta e provocator sau nu? Voi pe cine apărați, pe aia ce spun despre românii din Transilvania că sunt "emigranti pe pământ unguresc"? Hai sa fim serioși.

Ascultând, aveam de gând să scriu ceva, erau cam aceleași lucruri ce le semnalezi...cât de lipsit de demnitate să fi, să te cobori la asemenea nivel, doar să-i dai apă la moară, ungurului ăsta?!?

amicu
amicu  •  13 Februarie 2019, 21:41

Care Vlad Nedelea era pe acolo, ăla care vede in steagul tricolor un motiv provocator? Ăla care vede din mesajul "fara autonomie pe pământ românesc" un mesaj provocator? Ăla care nu vede in steagurile secuiești motive provocatoare? Sa nu mai zic că în acest audio, ați dat apa la moara și l-ați ațâțat pe oficialul lui Sepsi să zică anumite lucruri. In cupa României se canta imnul național de stat la începuturile meciurilor, asta e provocator sau nu? Voi pe cine apărați, pe aia ce spun despre românii din Transilvania că sunt "emigranti pe pământ unguresc"? Hai sa fim serioși.

ana_moura
ana_moura  •  13 Februarie 2019, 20:19
Postat de Adrian Constantin Sendroiu pe 13 Februarie 2019, 19:54

ungurul bulan e extrem de periculos, atmosfera sovinist-extremista de la sepsi trebuie sa inceteze. E momentul ca liga si federatia sa dezafilieze aceasta echipa care nu respecta nicio lege incepand cu finantarea din ungaria.

Evident Sepsi a forțat caraghios si rusinos o situatie neadevarata!! Arbitrajul nu a fost asa cum spune Bokor! E rusinos !

Vezi toate comentariile (14)
Comentează