FOTBAL  »  Superliga  »  UTA

Kamikaze

Articol de GSP - Publicat marti, 08 ianuarie 2008 00:00

Antrenorul Marin Barbu vrea sa scoata UTA la liman cu orice riscuri

Marin Barbu a preluat UTA in luna octombrie, dupa plecarea lui Marius Lacatus. Desi i se dadeau putine sanse, a stopat declinul accentuat al "Batrinei Doamne", batind Rapidul si Mioveniul. "Magiun" promite un retur in forta, care sa-i asigure salvarea Aradului.

- Ce faceti, domnule Barbu, mai stati la UTA?
- Crezi ca-i usor sa gasesti o echipa in prima liga? Sint antrenori mai mari ca mine, cu nume si experienta, care stau pe margine.

- Exista echipe interesante si-n liga a doua. Nici o oferta?
- Nu. Da', oricum, nu vreau sa plec! Am contract cu UTA si ramin aici, in orice conditii. Nu am venit la Arad numai asa, ca sa am de unde sa plec. E pacat ca s-a ajuns aici, dar chiar si asa, trebuie sa facem treaba.

"Nu picam!"

- Cum? Nu sint bani, nici certitudini.
- De parca mi-a fost mie usor undeva! Numai de belele am dat, de nenorociri! Nu ma sperie pe mine astea, am vazut destule pe unde am umblat. Aici, inca-i usor, ca echipa poate fi salvata. Nu e atit de jos incit sa nu fie sperante. Eu sint foarte optimist si zic ca UTA nu va retrograda.

- si daca pleaca jucatorii?
- Nu pleaca nici unul! Cine sa plece? Ca eu nu-i stiu, la mine n-a ajuns nimic. E drept, n-avem finantator, dar este echipa! Sint jucatori la Arad, fotbalisti buni, care vor duce mai sus UTA in clasament. Eu, unul, sint foarte multumit de jucatorii pe care-i am si de potentialul echipei.

- Cum ii opriti sa nu plece? Daca au oferte, vor pleca.
- Fiecare tinde spre mai bine, asta-i adevarat. Dar sper sa-i tinem la Arad.

"Sa gasim investitor"

- Cum veti gasi bani sa-i platiti? De unde bani pentru pregatire?
- Am vorbit cu Marcel. Sint bani pentru cantonament. Mai sint drepturile TV, mai vine si Primaria cu ceva, plus ca mai sint si sponsori. Uite ca se aduna. Iar restantele nu sint asa mari, ceva salarii si niste prime. Va fi greu, dar, parerea mea, o scoatem la capat.

- Daca nu veti reusi? Veti fi indicat printre cei vinovati de scufundarea echipei.
- stiu, asta este! Vedem miercuri pe ce mizam si mergem inainte, cu toate riscurile si problemele. Sper ca vor aparea si solutiile.

- Ce sperati sa se intimple pina la startul campionatului?
- Investitor sa vina! Ca echipa este si problemele se vor rezolva.


Marin Barbu a fost vazut ca o solutie provizorie pina la instalarea unui alt tehnician, dar a ramas pe banca din cauza crizei financiare / Foto: Raed Krishan


"Pacat de UTA! Sintem intr-o situatie incredibil de dificila, dar n-avem ce face, vom merge inainte"
Paul Cazan, director executiv UTA

2 victorii a obtinut Marin Barbu pe banca "Batrinei Doamne", alaturi de alte doua egaluri si 3 infringeri

"Vin la Arad"
Aflat pe lista lui Cirtu, la Mioveni, fundasul Alin Chita a declarat ca va fi prezent, totusi, la reunirea "Batrinei Doamne", miercuri, la ora 11.00. "Cei de la UTA au fost OK fata de mine. Mai am un an contract, miercuri ma indrept spre Arad. Cu mine n-a luat legatura nici Argesul, nici Mioveniul", a spus fundasul de 29 de ani. Chita a fost jucatorul cel mai utilizat de UTA in acest campionat, bifind 1530 de minute, in 18 meciuri. Ziarul "Argesul" a sustinut ieri ca, pe linga Chita, Cirtu ii mai vizeaza pe D. Tudor, Frasineanu, Mihut, Hidisan si Baltoi. (Radu Romanescu - Arad)

Rechemari
Pus in fata unui exod iminent, Marin Barbu asteapta la reunirea alb-rosu inca 7 jucatori tineri, toti apartinind "Batrinei Doamne", dar imprumutati in ligi inferioare. Astfel, vor veni Cohan, Pascariu, Gornic, Polgar, Melinte (toti de la Ineu), L. Todea (FC Bihor), V. Furdean (Liberty) si Joarza (junior). De asemenea, ar putea ajunge la UTA si Brinduse (Gloria Arad). (Radu Romanescu - Arad)

Absenti
Portughezii Edson Rolando da Silva si Bruno Simao au anuntat clubul ca nu vor fi prezenti la reunirea fixata pe 9 ianuarie. Primul a invocat o problema de familie, respectiv prezenta la o nunta, iar al doilea a spus ca este in negocieri cu o echipa si e posibil sa vina dupa actele de transfer. Altfel, Norbert Varga e asteptat si el la reunire, desi a fost convocat la Cracovia, pentru o discutie cu oficialii de la Wisla. Jucatorul va stabili in aceste zile, impreuna cu medicii, daca va fi operat la genunchi dupa entorsa suferita in toamna, in meciul cu Sanatatea (0-1 in Cupa).

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează