FOTBAL  »  Superliga  »  DOPAJ ASTRA

Kehinde Fatai, Takayuki Seto și medicii clinicii refuză să vorbească în fața comisiei Agenției Naționale Anti-Doping

Articol de - Publicat vineri, 05 martie 2021 16:09 / Actualizat vineri, 05 martie 2021 16:45

Comisia Agenției Naționale Anti-Doping a avut un nou termen în cazul în care jucătorii Astrei Giurgiu sunt acuzați că au apelat la o terapie interzisă, însă doi dintre cei 3 fotbaliști (Kehinde Fatai și Takayuki Seto), dar și staff-ul medical de la clinica unde le-a fost administrat tratamentul intravenos n-au dat curs solicitării de a răspunde întrebărilor comisiei.

Continuă să se amâne pronunțarea unui prim verdict în privința fotbaliștilor Astrei care au apelat la un tratament interzis de regulamentele internaționale în materie de antidoping. Joi, pe 4 martie, comisia de audieri din cadrul Agenției Naționale Anti-Doping a avut stabilit un nou termen de judecată, însă membrii forului au avut parte, de această dată, de două surprize neplăcute. 

Kehinde Fatai și Takayuki Seto refuză să comunice cu ANAD

Fatai și Takayuki, cei doi fotbaliști care au refuzat din start orice colaborare cu ANAD și care n-au dorit nici măcar să se prezinte la termenele precedente, n-au dat curs nici acum solicitării de a merge pentru a răspunde întrebărilor care urmau să le fie adresate din partea membrilor comisiei respective. 

Cel de-al treilea fotbalist, Alexandru Ioniță, e singurul dintre ei care a oferit declarații, chiar la înfățișarea de la jumătatea lunii ianuarie și, în plus, a dat și alte detalii chiar și la termele ulterioare. De fapt, Ioniță a și rupt contractul de reprezentare cu Paul Mincu, cel care i-a apărat pe cei 3 jucători încă din momentul în care au fost notificați de ANAD, toamna anului trecut.

Apoi, a doua mare surpriză negativă de care s-au lovit cei din comisia de audieri a fost faptul că ieri fuseseră convocați toți cei din staff-ul medical al care avuseseră contact direct cu jucătorii în ziua în care acestora li s-au introdus cele două flacoane de 100 de ml în venă, procedură care încalcă prevederile WADA. 

Medicul care le-a administrat tratamentul, dar și asistentele au refuzat să se prezinte la sediul ANAD. În schimb, a compărut în fața celor care fac parte din comisie managera clinicii respective, Cronos Med, cea care e deținută de doctorul Constantin Stan, soțul Andreei Berecleanu, unul dintre cei mai cunoscuți chirurgi esteticieni din România.

Ce tratament au primit Kehinde Fatai, Takayuki Seto și Alexandru Ioniță

Cu puțin timp înainte ca jucătorii să meargă la clinică pentru acel tratament, efectuat la jumătatea lunii septembrie 2020, doctorița care i-a luat în primite, Mariana Sturza, explica în revista Unica în ce constau cu exactitate astfel de terapii și detalia inclusiv ce presupune tratamentul CronosVita Energiser, pe care l-au primit Fatai, Takayuki și Ioniță: „Este formula care include Glutation, vitamina C și magneziu, recomandată în perioadele aglomerate, când pacienții sunt foarte obosiți și au nevoie de un boost de energie. Terapia durează între 30 de minute și o oră. Numărul de ședințe poate varia de la un pacient la altul”. 

În plus, clinica a aruncat la vremea respectivă întreaga vină asupra jucătorilor: „Un amănunt important de precizat, în timpul consultației prealabile procedurii, ei nu au adus la cunoștința medicului niciun fel de restricții specificate în regulamentul WADA. Nici referitoare la substanțe, nici la cantitate”, a fost un pasaj din comunicatul oferit de Cronos Med.

VIDEO. Alexandru Ioniță dezvăluie cum a ajuns cu perfuzia în venă și cine a făcut pozele: „El ne-a rugat să mergem, pentru reclamă! Am vrut să ajut”

Citește și alte știri din Liga 1:

Candidat surpriză la alegerile FRF! Omul care s-a contrat cu Burleanu anunță: „Nu mai are susținerea de acum trei ani! Fotbalul merge tot mai în jos”

Marius Șumudică, chemat la Dinamo! Antrenorul confirmă: „Am o grămadă de mesaje, dar asta voi face”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (24)
deusdat
deusdat  •  07 Martie 2021, 16:22

Personalul clinicii nu are obligația de a răspunde la convocarea agenției antidoping, fiindcă nu aparține unei organizații sportive afiliate. ANAD nu e parchet, iar anchetatorii săi nu sunt procurori. În absența probelor, Sato și Fatai pot fi sancționați doar pentru neprezentare, nu pentru dopaj.

lapusneanul
lapusneanul  •  06 Martie 2021, 09:33
Postat de andrei.f pe 05 Martie 2021, 18:45

Ioniță vine de la cfr, trebuie anchetată și cfr. Oare nu acolo a învățat să se drogheze?

:))

remarque
remarque  •  05 Martie 2021, 23:02

dopingul in sport trebuiesc starpit din radacina. De fapt trebuie doar aplicata legea, in Romania avem lege, nu avem insa justitie. In nici un domeniu al societatii. Cei care ar trebui sa faca ceva, isi gliseaza fesele si asteapta sa treaca timpul. De luat masuri, nu se vor lua probabil. Fotbalul de la noi e corupt pana in maduva oaselor. Ca dealtfel intreaga societate

Vezi toate comentariile (24)
Comentează