FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA

EXCLUSIV Fenomenul Elvir Koljic! Revenire în timp record a atacantului! Deja se antrenează cu Universitatea Craiova și din decembrie poate juca!

Articol de - Publicat luni, 07 noiembrie 2022 16:23 / Actualizat luni, 07 noiembrie 2022 16:24

Elvir Koljic, atacantul bosniac al oltenilor, 27 de ani, s-a recuperat miraculos, în numai două luni, după intervenții chirurgicale la ambele picioare. Se accidentase la tendonul aductorului drept, dar, pentru a evita un dezechilibru muscular, a fost operat și la celălalt!

Veste bună pentru Mirel Rădoi și pentru suporterii Universității Craiova. Elvir Koljic a revenit deja la antrenamentele echipei, iar din informațiile Gazetei, pe 3 decembrie, la reluarea campionatului, va fi apt pentru manșa a doua a derby-ului cu marea rivală FCU Craiova!

Nelu Varga vrea un transfer stelar la CFR Cluj: „Stanciu este o prioritate pentru noi. Suntem dispuși să facem un efort”
CFR CLUJ
Nelu Varga vrea un transfer stelar la CFR Cluj: „Stanciu este o prioritate pentru noi. Suntem dispuși să facem un efort”

Atacantul bosniac a suferit o leziune serioasă la tendonul mușchiului aductor lung al piciorului drept, într-un meci de campionat cu Hermannstadt (0-1), disputat la începutul lui septembrie. Pe data de 6 a aceleiași luni, „Dragonul”, cum îi spun suporterii olteni, a fost operat la Barcelona de către celebrul profesor Cugat.

Intervenția a constat într-o tenotomie bilaterală a mușchilor aductori, adică s-a secționat tendonul mușchiului aductor lung la ambele coapse și s-a reatașat de mușchi. Motivul pentru care s-a intervenit chirurgical la ambele picioare? Altfel, „vârful” în vârstă de 27 de ani ar fi rămas cu un dezechilibru muscular.

33 de goluria înscris Koljic în 102 partide disputate în tricoul Universității. În acest sezon, n-a marcat însă niciun gol, în 13 partide

Surse din lumea medicală susțin că după o asemenea operație, perioada medie de recuperare este de 3 luni. Koljic este însă un fenomen, iar la două luni distanță se pregătește deja cu echipa. Normal! Îl ajută și întreruperea campionatului, pe perioada disputării fazei grupelor CM 2022 (13 noiembrie - 3 decembrie), astfel că la începutul lui decembrie, dacă nu intervine ceva neprevăzut, va fi la dispoziția lui Mirel!

Niciun sezon fără probleme

În primul său sezon în Bănie, 2018/2019, Koljic a uimit cu eficacitatea sa: 14 goluri în 21 de partide, în toate competițiile. De atunci însă, mai precis din martie 2019, golgeterul bosniac a șocat cu fragilitatea sa fizică.

  • PRIMUL ȘOC. În 2018/2019, șapte luni departe de gazon, în urma unei rupturi de tendon femural suferite în 23 martie 2019, la naționala Bosniei.
    Revenirea pe teren s-a produs în 2019/2020, mai precis pe 25 septembrie 2019, în Cupă, cu CSM Reșița, însă a fost scurtă: 4 apariții, una ca titular, zero goluri, zero assisturi.
  • AL DOILEA ȘOC. Trei luni pe tușă, după o fisură de vertebră lombară suferită pe 31 octombrie 2019, într-un meci de Cupa României cu Voluntari. Revenit în ianuarie 2020, a bifat 14 jocuri, 5 goluri și un assist.
  • AL TREILEA ȘOC. În 2020/2021, mai exact pe 2 octombrie 2020, după 6 goluri în primele 6 etape din Liga 1, a suferit o fractură de peroneu în meciul cu Poli Iași (1-0).
    Atacantul bosniac a fost operat și a revenit pe 4 aprilie 2021, în finalul partidei cu FCSB (0-0). Dar nu pentru mult timp. A mai jucat contra CFR-ului (0-0), 31 de minute, și o repriză, prima, cu Viitorul Tg. Jiu, în Cupa României.
    Atunci a acuzat „o jenă” la piciorul operat și a plecat în Portugalia, la control. Deși examenele medicale n-au relevat nicio problemă, s-a decis că e mai bine să o ia de la zero cu pregătirea pentru startul stagiunii 2021/2022
  • AL PATRULEA ȘOC. În 2021/2022, mai precis pe 5 februarie 2022, "vârful" acum în vârstă de 27 de ani s-a accidentat într-un meci cu CFR Cluj (1-1). A sărit la cap cu Graovac, a aterizat cum nu se putea mai rău și s-a lovit la spate, cerând înlocuirea în minutul 73. Atunci a stat mai bine de-o lună pe tușă, timp în care a pierdut 5 partide de campionat.

Citește și alte articole:

Un jucător de la FCSB, acuzat după derby-ul cu Rapid: „Nu a vrut să joace, deși medicul a spus că poate”
FCSB - RAPID 3-1
Un jucător de la FCSB, acuzat după derby-ul cu Rapid: „Nu a vrut să joace, deși medicul a spus că poate”
Acțiunea care l-a lăsat mască pe Rădoi: „Mă minunez de unele faze!” + cum își va răsplăti elevii: „Cu drag și bucurie!”
CSU Craiova - U Cluj 1-0
Acțiunea care l-a lăsat mască pe Rădoi: „Mă minunez de unele faze!” + cum își va răsplăti elevii: „Cu drag și bucurie!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
dandana
dandana  •  07 Noiembrie 2022, 20:25

Unul dintre cei mai buni fotbaliști străini care a fost în românia, păcat că a pățit la Iași ce a pățit. Nu merita, 3l ar putea sa redevină acel atacant cu ajutorul Craiovei. Trebuie ajutat și trebuie sa înțeleagă și Craiova

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  07 Noiembrie 2022, 17:51

Cugat...Cugat...fa l bine pe Musat

Vezi toate comentariile (2)
Comentează