FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - STEAUA 0-2

Kone sau Neagu » Steaua caută variante mai ieftine decît Nistor pentru completarea mijlocului

Articol de - Publicat duminica, 12 mai 2013 00:00 / Actualizat luni, 09 septembrie 2013 17:29

Burkinabezul fost la Dinamo şi fotbalistul Oţelului sînt soluţiile pe care le urmăresc roş-albaştrii. Alesul ar veni să-i concureze pe Bourceanu şi pe Pintilii

Steaua continuă să transfere după modelul pe care a fost construit lotul actual, adică în funcţie de "feelingul" lui Becali. Şi dorinţa nou-afirmată a patronului este să descopere o soluţie de schimb pentru mijlocaşii centrali Bourceanu şi Pintilii, "fără care mi-am dat seama că noi nu putem juca!". Soluţia se va alege dintre două opţiuni: Djakaridja Kone şi Ionuţ Neagu. S-a ajuns la ei din cauza pretenţiilor pe care Marin Condescu le-a ridicat în tratativele pentru Dan Nistor, de la Pandurii.

Kone, un fotbalist pe care Gigi spera să-l obţină încă de acum un an, e complicat de adus din cauza salariului. El a părăsit-o pe Dinamo liber de contract în vara anului 2012 şi a semnat cu Evian, din Franţa, care-i plăteşte în jur de 400.000 de euro anual, o sumă pe care Steaua n-ar putea s-o suporte.

Situaţia clubului său l-ar putea face însă disponibil pe burkinabez. Evian e în pericol să retrogradeze şi dacă va părăsi Ligue 1 ar putea accepta să-l împrumute măcar un sezon în România. Kone a impresionat în perioada petrecută la Dinamo.

"Cîinii" îl aduseseră gratis din Israel, de la Hapoel Petah Tikva, şi Becali rîdea de rezonanţa neobişnuită a numelui: "Asta a ajuns Dinamo să însemne, Geacarigea-Tacarigea". Între 2009 şi 2012, cît a evoluat în Ştefan cel Mare, Djakaridja s-a impus drept unul dintre cei mai buni fotbalişti din România şi a fost decisiv la cîştigarea ultimului trofeu important de către roş-albi, Cupa României adjudecată în vara anului trecut în urma unei finale cu Rapid, scor 1-0.

Kone a fost declarat cel mai bun jucător al finalei. El are 26 de ani, deci e mai tînăr şi decît Bourceanu, şi decît Pintilii, mijlocaşii centrali titulari ai Stelei, fiecare de cîte 28 de ani.

75 de meciuri şi 4 goluri a strîns Kone la Dinamo în Liga 1, din 2009 pînă în 2012

4 selecţii are Neagu (23 de ani) în echipa naţională a României. A mai jucat de patru ori şi pentru selecţionata tricoloră U21

102 meciuri a adunat Neagu în prima ligă din România, toate pentru Oţelul, în care a înscris un singur gol

Gălăţenii costă
Situaţia lui Ionuţ Neagu e diferită de cea a lui Kone: jucătorul Oţelului n-ar necesita plata unui salariu mare, dar el ar implica o sumă de transfer. Gălăţenii au arătat deja că au pretenţii mari: Steaua l-a mai solicitat din curtea lor pe mijlocaşul ofensiv Laurenţiu Iorga, căruia i s-a fixat un preţ de un milion de euro, considerat inacceptabil de către Becali.

Doi, dar nu prezintă încredere
Steaua caută întăriri pentru centrul liniei mediane deşi există în Ghencea şi alte opţiuni decît Bourceanu şi Pintilii. Lucian Filip şi Andrei Prepeliţă au mai fost folosiţi de-a lungul sezonului, însă nici unul nu a confirmat. Lui Becali nu-i place de Filip, iar Prepeliţă a fost util mai degrabă graţie versatilităţii demonstrate, ca fundaş dreapta, mijlocaş central, mijlocaş dreapta, decît datorită valorii arătate.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (22)
leinad
leinad  •  12 Mai 2013, 16:54
Postat de crucian pe 12 Mai 2013, 13:39

Bravo Becali, asa i-ai adus si pe fratii Prostea, de la o echipa care, efectiv, a retrogradat. Ce sa caute Neagu la Steaua? N-are fata de Steaua niciun jucator de la Otelul. Cu pacalici d-astia nu intram in grupele ligii, sa fim seriosi. Niste bani dati de pomana. Probabil o sa joace doar cand nu sunt Bourceanu si Pintilii.

cred ca galatiul va cam alimentat cu fotbalisti crescuti de club........ok nu toti au confirmat,dar majoritatea da........apropoo cati fotbalisti a crescut steaua?........iti spun eu nici unul...........si nici istoria nu va ajuta ........in afara de ilie dumitrescu si dan petrescu.

codrutz_18_2007
codrutz_18_2007  •  12 Mai 2013, 13:48

Daca Kone e varianta ieftina... Pai ba rasilor, va contraziceti singuri cand spuneti ca ala are salariu de 400 pe an :| ori e ieftin, ori e scump :))) El Ciobandante are bani doar de d'astia care vin atrasi de numele "Steaua", d'astia care vin pe maxim 1 mil si cu 120 pe an :) N-ati avut bani de Maxim , nu aveti nici de Nistor :)

crucian
crucian  •  12 Mai 2013, 13:39

Bravo Becali, asa i-ai adus si pe fratii Prostea, de la o echipa care, efectiv, a retrogradat. Ce sa caute Neagu la Steaua? N-are fata de Steaua niciun jucator de la Otelul. Cu pacalici d-astia nu intram in grupele ligii, sa fim seriosi. Niste bani dati de pomana. Probabil o sa joace doar cand nu sunt Bourceanu si Pintilii.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează