FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Vrea răzbunare! Mesajul prin care Zeljko Kopic i-a cucerit pe secunzii români de la prima întâlnire

Zeljko Kopic, 46 de ani, a sosit în România și va fi prezentat azi la Dinamo
Zeljko Kopic, 46 de ani, a sosit în România și va fi prezentat azi la Dinamo

Articol de - Publicat sambata, 02 decembrie 2023 00:06 / Actualizat sambata, 02 decembrie 2023 09:22

Zeljko Kopic, 46 de ani, a venit să salveze Dinamo de la retrogradare, azi, la ora 10:00, va fi prezentat oficial și va face cunoștință cu jucătorii la primul antrenament la Săftica. Sâmbătă seară, le-a spus noilor secunzi că nu a uitat eliminarea suferită în 2018, când era antrenor la Hajduk Split, în dauna noilor rivali de la FCSB

Zeljko Kopic, 46 de ani, a sosit în România, a preluat Dinamo, misiunea sa fiind aceea de a salva ”haita” de la o nouă retrogradare. 

Croatul este la prima experiență în țara noastră, ca antrenor principal, dar a mai făcut o vizită la București, în 2018. Una care nu s-a încheiat fericit pentru el și pentru echipa sa de atunci, Hajduk Split, eliminată în turul III preliminar al Europa League de către FCSB.

Panică la Săftica! Ce s-a întâmplat în ziua în care Dinamo și-a găsit antrenor
DINAMO
Panică la Săftica! Ce s-a întâmplat în ziua în care Dinamo și-a găsit antrenor

Harlem Gnohere l-a eliminat pe Zeljko Kopic și pe Hajduk Split în 2018

Acea dublă manșă a lăsat urme în mintea noul antrenor al ”câinilor”. După 0-0 la Split, FCSB a învins cu 2-1 trupa croată, după un meci incredibil. Pe Arena Națională, Gnohere a deschis scorul din penalty pentru trupa lui Nicolae Dică, apoi croații au egalat în minutul 82 prin Ahmed Said. Tot ”Bizonul” Gnohere a dat lovitura de grație în minutul 90+3, calificând FCSB.

Lui Kopic nu i-a picat bine eșecul, peste trei săptămâni a părăsit una dintre grupările de tradiție ale Croației, Hajduk Split.

Vineri seară, așa cum GSP.ro a informat în exclusivitate, noul dinamovist s-a întâlnit cu viitorii săi secunzi, Sorin Colceag și Iulian Mihăescu, pentru a lua primul contact vizavi de echipă. Au vorbit despre munca pe care o vor face împreună la Dinamo, iar, la un moment dat, Zeljko Kopic le-a transmis colaboratorilor săi: „Am venit să înving FCSB!”.

Kopic nu va avea posibilitatea de a se mai duela cu roș-albaștrii în campionatul 2023-2024, Dinamo tocmai a jucat returul sezonului regulat cu marea rivală, 0-1, duminica trecută, ”câinii” nu se vor califica în play-off. În Cupa României, cele două rivale sunt în aceeași grupă, dar nu se duelează direct. S-ar putea întâlni pe traseu, dacă trec de grupe și roș-albii.

Are un CV impresionant în fotbalul croat

Clubul din Ștefan cel Mare a ajuns la un acord cu Željko Kopić pentru preluarea postului de antrenor principal al echipei.

Željko a rămas cel mai longeviv antrenor al formației Slaven Belupo în istoria de 110 ani a clubului și a ajuns în finala Cupei Croației în sezonul 2015-2016, una dintre cele mai mari performanțe din istoria clubului.

Apoi a continuat la Hajduk Split în sezonul 2017-2018, pe care a dus-o, la rându-i, în finala Cupei. În 2018 a preluat Pafos, în prima ligă din Cipru, unde a fost foarte apreciat, câștigând un premiu de ‘’Coach of the Month’’ și a reușit victorii mari împotriva unor cluburi mari, precum Apoel, Omonia sau AEK.

La întoarcerea în Croația, a devenit director de Academie la Dinamo Zagreb, una dintre cele mai productive școli de fotbal din întreaga lume. În decembrie 2021, a fost ales la cârma clubului Dinamo Zagreb, unde a obținut 7 victorii consecutive în HNL Croația și a obținut remarcabila victorie împotriva celor de la West Ham, prima a unui club croat împotriva unui club englez pe terenul britanicilor din istorie!

De asemenea, a învins Sevilla în fazele eliminatorii Europa League. La finalul acelui sezon, Dinamo Zagreb a câștigat campionatul Croației.

La Botev Plovdiv a petrecut doar câteva luni. A luat echipa de pe ultimul loc, a redresat situația, părăsind clubul de pe locul 10.

Citește și alte știri:

EXCLUSIV GSP a aflat salariul pe care-l va primi noul antrenor al lui Dinamo: peste cât lua Burcă!

EXCLUSIV Omagiu de 1 Decembrie al brazilianului care are cetățenie română după aproape 17 ani aici: „Cu românii m-am mai certat, ne-am mai împăcat. Copiii se duc la disco, se întorc, nu stau cu necazul la ușă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
Nini
Nini  •  02 Decembrie 2023, 10:29

Ești de tot râsul. Vrea răzbunare și tu ai fost acolo să-l auzi. Articol scris la orele oo.06 în pijamale

parpalache
parpalache  •  02 Decembrie 2023, 09:56

Norocul porcesc al fcsb!Exact in perioada acelor meciuri Kopici era la cuțite cu vedeta echipei,vestiarul fiind scindat!

godot
godot  •  02 Decembrie 2023, 09:56

Nu știe în ce s-a băgat

Vezi toate comentariile (5)
Comentează