FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

Scandal între FCU Craiova și FRF: „Ni l-au furat pe Kovacic”

Scandal între FCU Craiova și FRF: „Ni l-au furat pe Kovacic”
Scandal între FCU Craiova și FRF: „Ni l-au furat pe Kovacic”

Articol de - Publicat vineri, 29 iulie 2022 21:02 / Actualizat vineri, 29 iulie 2022 21:48

A izbucnit un nou conflict între FCU Craiova și FRF. Patronul Adrian Mititelu acuză forul prezidat de Răzvan Burleanu că i-a eliberat, în mod eronat, lui Dominik Kovacic certificatul de transfer internațional (CTI) pentru Kisvarda, deși fundașul central croat ar mai fi avut contract cu FCU Craiova până la 30 iunie 2024.

La 1 iulie, Dominik Kovacic a plecat din cantonamentul lui FCU Craiova, din Austria, și a semnat cu clubul maghiar Kisvárda, care l-a și prezentat în aceeași zi.

Adrian Mititelu, mesaj războinic înainte de meciul cu FCSB: „Nu-mi mai e frică de niciun adversar din România”+ destăinuiri din închisoare
fcu craiova
Adrian Mititelu, mesaj războinic înainte de meciul cu FCSB: „Nu-mi mai e frică de niciun adversar din România”+ destăinuiri din închisoare

Oltenii au sesizat FIFA, reclamând faptul că Dominik Kovacic a părăsit cantonamentul echipei fără acordul clubului, deși se mai contract cu FCU până la 30 iunie 2024. Cazul urmează să fie judecat la FIFA.

Cu toate astea, Dominik Kovacic a jucat pentru Kisvarda în dubla cu Kairat din turul 2 preliminar al Conference League.

Contactat de GSP.ro, Adrian Mititelu a declarat:

"Am înțeles că o doamnă de la FRF, Camelia Nicolae, a făcut o eroare. Suntem foarte revoltați. Doamna nu a verificat în platforma Football Connect că Dominik Kovacic are contract cu FCU Craiova până în 2024 și a mers pe declarația lui că i s-a terminat contractul și i-a eliberat certificatul de transfer internațional.

Doamna Camelia Nicolae a zis că rezolvă situația în două zile și nici acum nu a rezolvat-o. Ungurii nu i-au mai dat cartea verde înapoi. Cei de la Kisvarda spun că ei sunt de bună credință.

Noi am introdus acțiune la FIFA prin care arătăm că Dominik Kovacici a denunțat unilateral contractul cu FCU Craiova și cerem suspendarea lui între 12 și 24 de etape, iar Kisvarda să ne plătească o parte din sumele pe care le-am cheltuit cu jucătorul sezonul trecut. Am cheltuit vreo 180.000 de euro cu Kovacic, probabil că o să luăm vreo 60.000-70.000 de euro. Asta așteptăm noi.

FIFA a transmis că nu se mai poate să revină jucătorul la noi. Dacă un funcționar FRF face o greșeală, FIFA nu mai poate să o corecteze.

Rămâne un mare semn de întrebare cum un funcționar de la Federația Română de Fotbal și-a bătut joc de un club și a făcut un mic abuz în serviciu. Angajatul FRF avea obligația să verifice situația jucătorului.

Spre exemplu, când s-a cerut cartea verde pentru Diallo din Finlanda, căruia îi expirase contractul, ne-a sunat să ne întrebe dacă mai are contract cu noi. Pentru Kovacici n-au mai verificat. A făcut și doamna o mică greșeală și i-a dat cartea verde.

Kovacic joacă bine mersi, pentru că a avut grijă doamna Nicolae să-i dea cartea verde fără să verifice. Acum noi trebuie să ne chinuim cu proces pe la FIFA.

Până acum, la transferurile de jucători în străinătate tot timpul ne întreba cineva de la Federație și dădeam scris că poate să-i elibereze cartea verde. E pentru prima oară de când sunt în fotbal, când FRF îi dă drumul unui jucător care mai avea contract în derulare fără să i se verifice cartea verde. Nu e în regulă, dar ce pot să fac? Dau în judecată FRF, însă mortul de la groapă nu se mai întoarce.

Impresarii lui Kovacic mi-au spus că va pleca și va avea drept de joc, dar n-am știut pe ce se bazau ei. Nu mi-am închipuit că se bazează o "eroare" a unui funcționar de la FRF. Mă gândeam că se bazează pe transfer provizoriu, dar asta se poate doar în cazul jucătorilor neplătiți.

Nu e cazul lui Kovacic. El avea salariu 10.000 de euro pe lună, banii plătiți la zi. A primit bani la semnătură. Nu poți să pleci așa că vrei să te duci la alt club că îți dă mai mult.

După ce FRF mi-a luat 40 de jucători în urmă cu 10 ani și m-a dezafiliat, acum mi-a mai luat un jucător, să nu cumva să uit. Efectiv Federația mi l-a furat pe Kovacici, un jucător pentru care am avut ofertă și de 260.000 de euro. Și ce-am făcut? În loc să iau 260.000 de euro pe el, mi l-a dat Federația gratis. Și Federația dă din umeri.

E o situația periculoasă. Oricând te poți trezi fără jucători. În platforma Football Connect se poate verifica orice jucător din lume până când are contract. Pe această platformă Dominik Kovacic figurează din 26 iunie ca jucător la FCU Craiova până la 30 iunie 2024. Dacă doamna Camelia Nicolae apăsa o tastă, nu să ne sune pe noi, observa că Dominik Kovacic are contract până în 2024 cu noi.

De fapt, când a făcut acel document prin care a încercat să repare așa-zisa eroare, cum o numește dumneaei, a și spus că jucătorul este legitimat la FCU Craiova până în 2024. A cerut Federației Maghiare de Fotbal să-i anuleze lui Kovacici certificatul de transfer internațional, dar cei de acolo au refuzat".

Un fost colaborator își cere banii de la Adrian Mititelu: „Gino, mă poți ajuta? M-a păcălit cu 15.000 de euro”
FCU Craiova
Un fost colaborator își cere banii de la Adrian Mititelu: „Gino, mă poți ajuta? M-a păcălit cu 15.000 de euro”
Dică a găsit o altă lume la FCSB » Un singur fotbalist a supraviețuit, 6 rivali au dispărut
fcsb
Dică a găsit o altă lume la FCSB » Un singur fotbalist a supraviețuit, 6 rivali au dispărut

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
danny_l
danny_l  •  30 Iulie 2022, 11:02

Mititelu nu va face nimic împotriva FRF,a mai făcut odată și a fost dezafiliat,nu riscă din nou,cluburile din Superliga l-ar mazili imediat,dar problema vine de la UEFA,vor fi penalizați pentru greșeală iar jucătorul va fi suspendat.

kuba
kuba  •  30 Iulie 2022, 10:16
Postat de george.br pe 30 Iulie 2022, 09:56

Daca faptele s-au petrecut exact asa cum le prezinta Mititelu, este foarte grav! Este incredibil cum poti pierde atat de usor un jucator! In orice tara normala, federatia este buna de plata, asta e sigur!

Lasa ca stiu mogosenii ca nu E asa :)))) stai sa termine de sapat si udat gradinile :)))) Ligia E la taraba in piata!

george.br
george.br  •  30 Iulie 2022, 09:56

Daca faptele s-au petrecut exact asa cum le prezinta Mititelu, este foarte grav! Este incredibil cum poti pierde atat de usor un jucator! In orice tara normala, federatia este buna de plata, asta e sigur!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează