FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA - CFR CLUJ 2-2

L-a făcut uitat pe Budescu » Văzut ca posibil înlocuitor al fostului decar, Fernando Boldrin nu a dezamăgit

Articol de - Publicat duminica, 14 februarie 2016 00:00

Astra Giurgiu nu a făcut un capăt de ţară din plecarea lui Constantin Budescu în China.

Ba mai mult, giurgiuvenii chiar s-au lăudat în mai multe rînduri că au în lot înlocuitori suficient de valoroşi pentru Budi, în persoanele lui Filipe Teixeira şi Fernando Boldrin. Aseară, 2-2 cu CFR, primul nu a prins lotul, dar nici nu a fost nevoie, pentru că Boldrin a făcut spectacol.

Fotbalist cu gleznă fină şi cu clarviziune, Boldrin nu a impresionat foarte mult în prima repriză, nereuşind să furnizeze pase decisive sau să îşi pună echipa în avantaj. În unele momente, "Ricky" chiar a încetinit jocul, arătînd lipsă de idei, însă Şumudică i-a acordat încredere, fiind probabil obişnuit cu stilul acesta de la Budescu, care de cele mai multe ori nu exista pe teren şi apărea de nicăieri cu o pasă sau un gol incredibil. Şumi a avut din nou fler, pentru că şi numărul 23 al Astrei este construit se pare pe acelaşi schelet ca Budescu.

După ce a ieşit de la cabine, Boldrin parcă a fost un alt fotbalist. Retras de Şumudică puţin mai în spate, brazilianul a fost, culmea, mai ofensiv, a apărut des în careul clujean, şi-a pus în valoare tehnica bună, încercînd mai multe driblinguri de efect şi, cel mai important, a marcat ambele goluri ale Astrei.

La prima reuşită, mijlocaşul a driblat scurt în careu şi a şutat pe jos, iar balonul i-a trecut printre picioare lui Marc. A doua reuşită a venit după ce Ricky s-a desprins perfect de linia defensivă clujeană şi a interceptat un balon lung trimis de Găman.

L-a iertat

Marius Şumudică s-a ţinut de cuvînt şi l-a titularizat aseară pe Gabi Enache în flancul drept, chiar dacă jucătorul a declarat în mai multe rînduri că vrea să se transfere la Steaua. Enache a primit votul de încredere al lui Şumi chiar dacă în această iarnă giurgiuvenii au transferat un competitor puternic în flancul drept, în persoana lui Damien Boudjemaa.

Teixeira vrea să plece

Marius Şumudică a folosit aseară o garnitură de start care nu l-a inclus pe unul dintre cei mai tehnici fotbalişti din lotul giurgiuvenilor, Felipe Teixeira. Şumi l-a pedepsit astfel pe mijlocaşul de 35 de ani, care a ales să îşi depună memoriu pentru a deveni liber de contract după ce Astra nu i-a plătit salariul mai multe luni.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
444001919101397
Florean Andrei  •  14 Februarie 2016, 11:17

Ăsta va fi un mare atacant da, cu o condiţie. Să şuteze la portari ca Marc, ăla de scapă mingea printre picioare !

benaflek
benaflek  •  14 Februarie 2016, 10:36

de unde? baga ti mintile n cap si nu mai visa ca esti mare scula.sa ti vad fata atunci cand iesi de la comisie

Vezi toate comentariile (2)
Comentează