FOTBAL  »  Superliga  »  CORESPONDENȚĂ DIN OLANDA

CORESPONDENȚĂ DIN OLANDA L-au lăsat fără „baterie” » Cine l-a „speriat” pe Siyabonga Ngezana la primul antrenament de la FCSB: „Îl vezi? O să îl ții minte!”

FOTO: Ionuț Iordache (GSP.ro)
FOTO: Ionuț Iordache (GSP.ro)

Articol de , , - Publicat luni, 03 iulie 2023 17:07 / Actualizat luni, 03 iulie 2023 21:06

Siyabonga Ngezana (25 de ani) a efectuat primul antrenament la FCSB. Sud-africanul se mai pregătise doar singur în vara aceasta, ceea ce s-a văzut, el a rezistat cu greu până la sfârșitul programului.

  • Gazeta Sporturilor e prezentă în cantonamentul celor de la FCSB din Olanda, Apeldoorn. Dan Udrea (redactor-șef adjunct), Remus Răureanu (reporter special) și Ionuț Iordache (fotoreporter) transmit de la fața locului toate detaliile care contează.

Antrenamentele din presezon sunt oricum grele, chiar și pentru fotbaliștii care se acomodează cu ele treptat, din prima zi a verii, ele devin infernale dacă apari la jumătatea perioadei de pregătire și încerci să le reziști.

Filmare impresionantă din dronă, la cel mai tare exercițiu din antrenamentul FCSB: Ngezana vs Edjouma, duel „unu la unu”! Care a fost cea mai încinsă dispută
FCSB
Filmare impresionantă din dronă, la cel mai tare exercițiu din antrenamentul FCSB: Ngezana vs Edjouma, duel „unu la unu”! Care a fost cea mai încinsă dispută

Fără să fie vreun pic vina lui, într-o astfel de situație se găsește Siyabonga Ngezana, noul jucător de la FCSB. Apărătorul se mai antrenase doar singur, în Africa de Sud, înainte să participe la primele exerciții alături de roș-albaștri și s-a chinuit să reziste până la sfârșitul ședinței de pregătire care a avut loc luni dimineață.

VIDEO. Siyabonga Ngezana, testat serios în cantonament: „N-o să-l mai uiți vreodată!”

El nu a fost menajat deloc, a parcurs de la cap la coadă tot antrenamentul, și pregătirea fizică, și jocurile cu mingea care au inclus exerciții pentru posesie și dueluri unu la unu, apoi doi la doi. Cum s-a prezentat cel mai scump fotbalist pe care l-a cumpărat Becali în vara aceasta?

Africanul a gâfâit în unele momente, a fost evident că el era cel mai obosit de pe teren, dar s-a străduit și a rezistat până la final. După o serie de sărituri peste garduri, cu două obstacole pe care a trebuit să le sară pe rând de pe loc, Siyabonga a băut un litru de apă ca să-și revină și să poată continua.

La mijlocul programului care conținea exerciții pentru pregătirea fizică, Șut a glumit cu sud-africanul indicându-i-l pe Neubert: „Îl vezi? O să-l ții minte!". O glumă despre duritatea pregătirii pe care o comandă preparatorul fizic german.

+27 FOTO

Ngezana nu avea toate datele ca să priceapă gluma și nu a râs. Nici nu era într-o situație care să-i permită să-și exerseze umorul, el era epuizat din cauza efortului.

Siyabonga Ngezana încă nu-și cunoaște colegii după nume

În momentele în care el și colegii lui au exersat cu mingea, sud-africanul s-a descurcat mai ușor. A pasat bine, curat, a folosit ambele picioare atunci când a transmis balonul sau a încercat să deposedeze. Nu a fost deloc stingher, a căutat să se implice în faze, să-și ajute colegii și să le ofere soluții.

A fost un pic încurcat de faptul că el încă nu-și cunoaște colegii după nume. Mai ales în exercițiile de posesie a simțit că-i era mai greu din cauza aceasta. Spațiile erau mici și, ca să găsească soluții pentru pasare, jucătorii erau ajutați de coechipieri care-i strigau. 

Ngezana cerea mingea fără să pronunțe vreun nume, fiindcă nu le cunoaște numele unor fotbaliști cu care a făcut cunoștință abia în urmă cu două zile. Colegii s-au prins că africanul avea nevoie să fie ghidat uneori și l-au sfătuit, i-au explicat despre ceea ce avea de făcut. 

Siyabonga mai are 11 zile ca să se obișnuiască, pentru că va începe campionatul și atunci nu va mai beneficia de "imunitatea" unui nou-venit.

Siyabonga Ngezana va juca miercuri în amicalul dintre FCSB și PAOK Salonic

O primă impresie despre calitățile și despre defectele lui Ngezana o vor avea roș-albaștrii miercuri seară, în amicalul cu PAOK Salonic. Sud-africanul va evolua măcar într-o repriză din meciul acela, unul care va avea 90 de minute, n-o să mai fie jucate 120 de minute, ca în partida cu Anderlecht, pierdută de FCSB cu 2-5.

Și Ferencvaros l-a vrut pe Siyabonga Ngezana

Ngezana a povestit, la prezentarea lui la FCSB, că avusese și o ofertă de la Sheriff Tiraspol, dar că preferase campionatul românesc. Pe sud-african l-a mai dorit și Ferencvaros, al cărui antrenor, fostul selecționer rus Cercesov, a insistat pentru achiziționarea sa. 

Agenții Florin Vulturar și Leonid Istrati, care au lucrat la afacerea aceasta, l-au direcționat către FCSB, până la urmă.

Citește și alte știri din cantonamentul celor de la FCSB: 

FCSB Hi-Tech » Reporterii GSP prezintă în detaliu arsenalul de echipament SF deplasat de vicecampioană. Cum funcționează: „Pot crea virtual și zone de teren”
FCSB
FCSB Hi-Tech » Reporterii GSP prezintă în detaliu arsenalul de echipament SF deplasat de vicecampioană. Cum funcționează: „Pot crea virtual și zone de teren”
Blocat de iubită » De ce nu poate urmări Compagno emisiunile de analiză de la TV
FCSB
Blocat de iubită » De ce nu poate urmări Compagno emisiunile de analiză de la TV

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
parkside
parkside  •  04 Iulie 2023, 07:17
Postat de ce_o_mai_face_karagandy pe 03 Iulie 2023, 21:53

Nu ne intereseaza !!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Str82HeIL
Str82HeIL  •  04 Iulie 2023, 05:40

Aoleo pe asta îl fura păianjenul din vestiar de gras ce e :????

VanBasten
VanBasten  •  03 Iulie 2023, 22:05

"Fără să fie vreun pic vina lui..." Dan, Remus sau Ionuț au creat aceasta perla jurnalistica, introducând "pic"-ul ca masura. Cate un pic, pic, pic/Pana n-o mai rămâne nimic

Vezi toate comentariile (7)
Comentează