FOTBAL  »  Superliga  »  MEDIA

La ce se uită românii » Sepsi și Astra, mai urmărite decât Real Madrid și Internazionale Milano

Articol de - Publicat miercuri, 22 ianuarie 2020 21:22

Liga 1 rămâne competiția favorită a românilor, audiența e cu mult mai mare decât a campionatelor mari din Europa. CSM București și naționala feminină de handbal țin și ele mai mulți oameni la TV decât atrag majoritatea meciurilor din Anglia, Spania, Italia.

Oricâte vedete ar anima LaLiga, Serie A și Premier League, românii preferă în continuare să urmărească meciurile din campionatul intern, nu partide din competițiile cele mai mari și mai bogate de pe continent.

Sepsi și Astra, mai urmărite decât Real Madrid și pe Internazionale Milano

În date concrete: un meci Sepsi - Astra e urmărit de mai mulți oameni decât cei care sunt atrași de un afiș de lux din Spania, duelul Valencia - Real Madrid! Jocul din Liga 1 a înregistrat rating 1,6, spaniolii au avut cu 0,1 mai puțin.

CFR a depășit-o pe Dinamo

Datele sunt calculate pe nișa „bărbați cu vârste între 18 și 49 de ani", adică segmentul pe baza căruia televiziunile vând publicitate. Sepsi și Astra sunt, oricum, clasate rău în ierarhia audiențelor din campionatul nostru. Cea mai interesantă partidă pentru telespectatori a fost noul derby al fotbalului românesc, FCSB - CFR, disputat în septembrie anul trecut, cu rating 9,1. 

Un punct de rating pe segmentul acesta pe care televiziunile de sport îl consideră comercial este echivalent cu 20.000 de oameni.

Clasicul României, FCSB-Dinamo, a bifat 7,8 puncte de rating, cu mult sub duelul roș-albaștrilor cu campioana lui Petrescu. Spectacolul nu a contat pentru telespectatori, din moment ce FCSB și Dinamo au marcat două goluri în disputa directă, încheiată cu rezultatul 1-1, iar viecampioana și campioana au remizat alb, un 0-0 lipsit de evenimente semnificative.

Handbalul e interesant și de la 8:00 dimineața

Anglia, cel mai bogat campionat din lume, e în ascensiune ca audiență, și datorită numărului mare de suporteri ai lui Liverpool existenți în România. Echipa lui Klopp a avut rating 2,2 din întâlnirea cu Manchester United și 2,1 când a evoluat împotriva lui Sheffield United. Ambele partide au avut loc acum, în ianuarie.

Niciun meci din acest sezon de Serie A nu a înregistrat audiențe atât de mari precum cele ale lui Liverpool. Cel mai urmărit meci din Italia, Napoli - Inter, a avut rating 1,5, adică sub Sepsi - Astra. Și sub audiența de la unele competiții de handbal! Partida România - Senegal, de la Campionatul Mondial de handbal feminin, a avut rating 1,8. România-Rusia, 1,6, același rating înregistrat la un meci din Champions League al CSM București, contra lui Lublin, în deplasare.

E important de precizat și contextul: jocurile de handbal au acumulat scorurile acestea de audiență în condițiile în care au fost programate la ore proaste pentru publicul român, inclusiv de la 8 dimineața, în vreme ce meciurile de fotbal cum sunt Valencia - Real și Napoli - Inter se desfășoară întotdeauna seara, în intervalul orar cel mai convenabil pentru televiziuni.

0,72constituie ratingul mediu pe care-l înregistrează Eurosport cu partidele din Premier League. Postul deține dreptul exclusiv de a transmite meciuri din cel mai bogat campionat european

1,6a fost ratingul meciului Dortmund-Leipzig, cel mai urmărit din acest sezon al campionatului german. Derby-ul Borussiei cu Bayern a avut 1,6 puncte de rating

La ce se uită românii » Sepsi și Astra, mai urmărite decât Real Madrid și Internazionale Milano

20.000de oameni înseamnă un punct de rating

La ce se uită românii » Sepsi și Astra, mai urmărite decât Real Madrid și Internazionale Milano

Urziceni, de două ori cât Liverpool!

Liga 1 continuă să înregistreze audiențele cele mai bune, chiar dacă specialiștii din fotbal și suporterii critică regresul campionatului față de nivelul pe care-l avea în trecut. Sigur, și când existau bani mai mulți și echipe mai bune în România, tot ele erau cele mai interesante pentru telespectatori, nu cele mai mari nume din fotbalul european.

În 2009, o semifinală din Cupa României, Urziceni - FC Vaslui 0-2, a înregistrat un rating dublu față de un supermeci din Champions League, Chelsea - Liverpool, încheiat cu rezultatul 4-4!

Interviu Deian Sorescu din cantonamentul lui Dinamo: „Cele 4 meciuri vor fi precum o finală” 

vezi și:

VIDEO // EXCLUSIV Rudel Obreja despre condițiile din pușcărie: „Sunt șobolani și gândaci! La Jilava am stat în patul lui Adrian Năstase"

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
fibra
fibra  •  23 Ianuarie 2020, 09:48

Inca o dovada de ce suntem pe ultimul loc in UE in toate domeniile.

elskar
elskar  •  23 Ianuarie 2020, 09:14

Ar trebui sa fim sinceri si sa recunoastem ca noi, ca popor, nu ne pricepem la fotbal atat de bine pe cat ne place sa credem.

427951077389201
Mihai Tanase  •  23 Ianuarie 2020, 09:12

Mi se pare normal să ne uităm mai mult la ai noștri .

Vezi toate comentariile (14)
Comentează