FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - STEAUA, DUMINICĂ, ORA 21:30, ÎN DIRECT PE DIGI 1, LIVETEXT PE GSP.RO

La inspiraţia lui Reghe » Ce soluţii are antrenorul Stelei în atac pentru meciul cu Dinamo

Piovaccari se simte obosit după ultimele meciuri aşa că ar putea pierde locul de titular în derby +1   FOTO
Piovaccari se simte obosit după ultimele meciuri aşa că ar putea pierde locul de titular în derby

Articol de - Publicat vineri, 09 august 2013 00:00 / Actualizat vineri, 09 august 2013 11:34

Reghe nu ştie pe cine să mizeze în avanposturi. Nikolici abia şi-a revenit după accidentare, iar Piovaccari nu e pregătit fizic.

Laurenţiu Reghecampf s-a decis în mare asupra formulei de start pe care o va trimite în teren duminică seară, în derby-ul cu Dinamo. Antrenorul din Ghencea are un singur semn de întrebare, în privinţa vîrfului de atac.

Spre deosebire de partida cu Dinamo Tbilisi, muntenegreanul Stefan Nikolici va fi apt de joc, însă acesta vine după nişte probleme musculare, ceea ce înseamnă că ar putea risca o recidivă.

De partea cealaltă, italianul Federico Piovaccari a fost integralist cu georgienii deoarece Reghe nu a avut nici o soluţie pentru a-l înlocui în repriza secundă. Fiind încă nepregătit fizic, vîrful împrumutat de la Sampdoria resimte oboseala, lucru ce nu-l recomandă pentru titularizare.

Astfel, Reghecampf are de ales între un atacant abia refăcut şi unul obosit. Cel mai probabil, tehnicianul din Ghencea îi va utiliza pe amîndoi, fiecare cîte 45 de minute, însă rămîne de văzut care va fi cel trimis pe gazon de la început.

Se menţine rotaţia?
În ultimele 4 meciuri, Reghe i-a rotit pe cei doi, fiecare fiind titular cîte două partide. Conform acestui principiu, duminică seara ar fi rîndul lui Nikolici să fie trimis pe teren de la început. Totuşi, pînă în acest moment, italianul e favorit, urmînd ca muntenegreanul să fie utilizat în partea secundă.

Stanciu în locul lui Iancu
Principiul rotaţiei este aplicat de Reghecampf şi pe postul de al doilea atacant, acolo unde Gabi Iancu şi Nicuşor Stanciu şi-au împărţit pînă acum tricourile de titulari. Marţi seara, cu Tbilisi, Reghe a mizat pe tînărul adus în iarna trecută de la Viitorul, mai ales că fotbalistul de 19 ani avusese o evoluţie foarte bună în Georgia, cînd a reuşit dubla.

La Bucureşti însă, Iancu a dezamăgit şi a fost scos la pauză. În locul lui a fost trimis pe teren Stanciu, iar duminică seară, fostul vasluian e de aşteptat să fie titular în linia de trei mijlocaşi ofensivi, alături de Adi Popa şi Cristi Tănase.

Apărători personalizate
Federico Piovaccari nu şi-a adus încă familia la Bucureşti, dar se gîndeşte în special la cei doi copii ai săi. Italianul şi-a scris pe apărători numele celor doi băieţi ai lui, Andreas şi Alex, dar şi data lor de naştere (foto 2).

Fotbalistul care în septembrie va împlini 29 de ani vrea să se adapteze cît mai repede şi a început deja să ia lecţii de limba română cu un profesor pus la dispoziţie de clubul din Ghencea.

" Steaua încă nu are un atacant de calitate, unul care să se plieze pe stilul ei de joc. Piovaccari poate fi o soluţie, dar numai în anumite meciuri, într-un anumit context" (Anghel Iordănescu, fost antrenor Steaua)

"La Steaua încă se fac încercări pentru postul de atacant. Mie nu-mi place Piovaccari, cred că poţi găsi jucători ca el oriunde" ( Dumitru Dragomir, preşedinte LPF)

Cum va arăta Steaua cu Dinamo
Tătăruşanu - Georgievski, Szukala, Chiricheş, Latovlevici - Pintilii, Bourceanu - Ad. Popa, N. Stanciu (G. Iancu), Cr. Tănase - Piovaccari (Nikolici)

581946-atacanti.jpg

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (14)
conasu_boeru
conasu_boeru  •  09 August 2013, 22:11

Poate sa ii trimita si pe amandoi odata ! Doua petarde , din care una e betiva !

cou12
cou12  •  09 August 2013, 13:13
Postat de insurgentul. pe 09 August 2013, 12:35

Sincer sa fiu, Pio mi se pare un tip extraordinar, iar chestia cu aparatorile spune total! Dupa parerea mea e cu mult peste Rocha, Costea sau Nikolic, trebuie doar sa mai lucreze la conditia fizica.

de acord cu tine, nu zice nimeni ca nu e un baiat de gasca..doar ca..fotbalistic..pt Steaua e un castig ZERO..adica nu e nimic! :)

talpaiadului
talpaiadului  •  09 August 2013, 13:00
Postat de ultraboss pe 09 August 2013, 12:23

Saracu Piovaccari primeste o pasa tot meciu si comenteaza lumea ca nu e bun.

Ai dreptate, cu Tbilisi a fost in 3-4 randuri in pozitie ideala, dar nu a primit pasa, ceilalti preferand sa suteze direct la poarta, niste suturi penibile. E si vina lui Reghe, ar trebui sa le atraga atentia celorlalti stelisti sa se uite dupa atacant, ca ei sunt obisnuiti cu Nikolici acolo in fata, dupa ala te uiti ca sa-l eviti, ca daca-i pasezi pierde mingea.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează
Close