FOTBAL  »  Superliga  »  ANIVERSARE

La mulți ani, Nicolae Zuluf! 10 faze tari: de la supozitoare înghițite la un spray paralizant și o conversație în engleză

Articol de - Publicat miercuri, 03 aprilie 2019 13:17

Devenit celebru după ce a înghiţit două supozitoare, Nicolae Zuluf, 31 de ani azi, e cunoscut în vestiarele bucureştene şi prin alte poveşti de efect: cum a vorbit cu recepţionera unui hotel din Antalya, de ce n-a fost de acord cu verdictul medicului de la Dinamo şi cum a ripostat la o bătaie în oraş.

"Venea primul la antrenamentele noastre. Dar nu să se remarce sau să exerseze în plus, Doamne fereşte! Stătea cu doi amici în maşină, dădea manelele la maximum şi ne saluta de după ochelarii de soare", povesteşte un fost coleg din garnitura "cîinilor". Un prolog destul de subţire pentru un volum de hohote!

1. "N-am luat două, tăiasem unul în două!"
La începutul anului 2012, cînd Zuluf semna, alături de Ispir, cu Dinamo, Gazeta prezenta povestea care îl "remarcase" la Victoria Brăneşti: fotbalistul înghiţise un supozitor, iar colegii îl luaseră peste picior, glumind că va muri. La cîteva zile după publicarea articolului, în timpul primului său interviu acordat ziarului, mijlocaşul a venit cu rectificarea: "Am văzut că aţi scris c-am înghiţit două supozitoare. N-a fost aşa. Am luat doar unul, doar că îl tăiasem în două fiindcă nu-l puteam înghiţi!". Jucătorul n-a apucat să debuteze în L1 pentru Dinamo, fiind cedat la Concordia.

2. "Room number, please?"
Într-un cantonament în Antalya, cartela de acces în camera lui Zuluf s-a demagnetizat, iar fotbalistul s-a dus să o schimbe. I-a întins-o recepţionerei, fără să îi zică nimic. "Room number, please?", a întrebat aceasta, în engleză, care este numărul camerei. "Zuluf!", a răspuns, senin, sportivul. Printre hohote de rîs, unul dintre coechipieri, aflat în spatele său, a încercat să-l lămurească: "Nu ţi-a cerut numele, ci numărul camerei!". "Aaaaa!", a exclamat mijlocaşul, făcîndu-i cu ochiul amicului. S-a întors către recepţioneră: "Trei sute patru, doamnă, trei sute patru!". În română! :D

3. Ghid în Piaţa Romană
La o ieşire alături de prieteni în zona coloanelor din Piaţa Romană, Nicolae a dat nas în nas cu doi turişti. "Hello, unde putem găsi şi noi un McDonald's?", au exclamat aceştia în limba engleză. Un bărbat din grup a încercat să le răspundă, însă fotbalistul l-a întrerupt: "Lasă-mă pe mine!". I-a luat de gît pe cei doi vizitatori, vizibil surprinşi, şi le-a făcut cîteva semne cu degetul către în faţă. Cum cei doi priveau nedumeriţi, Zuluf a adăugat, într-o română vorbită cu accent britanic: "Dureeeptt înaintheeeeeeee!".

4. Lovitura oarbă
La un antrenament al "cîinilor", proaspăta achiziţie a lui Dinamo a fost contrată dur de un alt fotbalist. "Aaaaau!", a început să se zvîrcolească mijlocaşul, spre groaza colegilor şi a medicilor, care i-au acordat, imediat, primul ajutor. "Stai liniştit", i-a spus, în cele din urmă, doctorul. "Nu ai păţit nimic, e doar o lovitură oarbă!". Zuluf s-a oprit din ţipat şi a replicat contrariat: "Cum oarbă, şefule, cum oarbă, că l-am văzut cînd mi-a dat-o!".

5. "I-am dat să paralizeze!"
Nopţile albe nu l-au scutit pe Zuluf de momente memorabile. Ieşit în oraş alături de prieteni, acesta a luat peste picior o fată, iar prietenul acesteia a intervenit imediat. După ce au schimbat pumni, fotbalistul a căzut la pămînt, fiind aproape să încaseze o lovitură cu piciorul! Doar că, pentru apărare, a scos din buzunar un spray paralizant şi i-a pulverizat cîteva jeturi adversarului peste pantofi. După un moment de uluială, toată lumea a izbucnit în rîs, dar fotbalistul şi-a explicat, ulterior, decizia: "I-am dat să paralizeze la picioare!".

6. "Nu-s turnate, sînt din magazin!"
La un antrenament al Victoriei Brăneşti, Zuluf a venit cu o pereche nouă de ghete. "Oaaau, ţi-ai luat ghete cu crampoane turnate!", au exclamat colegii. Fotbalistul a rămas mască. "Nu sînt, mă, turnate, sînt cumpărate din magazin!".

7. Cratima din cearşaf
Perechea fotbaliştilor de nedespărţit în vestiarul Victoriei, Sorin Ispir - Nicolae Zuluf, a primit şi un supranume: "mangustele". Într-o zi, un coleg a zăbovit pînă tîrziu alături de cei doi. Înainte să se întoarcă în cameră, a exclamat: "Auziţi, daţi-mi şi mie cratima, mi-am uitat-o pe pat!". După o oră, Ispir şi Zuluf aveau să revină cu mîna goală. "N-am găsit-o, frate!".

S-a pozat cu pistolul lîngă pernă
În mai anul trecut, Zuluf s-a lăsat fotografiat cu un pistol lîngă pernă. Imaginea a făcut senzaţie pe internet, iar fotbalistul a intrat în gura prietenilor. Şi-a liniştit însă urmăritorii de pe Facebook: "E de jucărie, mă, sau cu apă, cum spuneţi voi!".

Rondele "calamar"
Braşoveanul a fost taxat într-un cantonament francez al "cîinilor", cînd bucătarul, după o idee a colegilor, l-a păcălit că mănîncă fructe de mare, deşi mijlocaşul rodea de zor rondele de ceapă înăbuşite în sos alb. "Am mîncat calamar, foarte bun, luaţi şi voi!", îşi îndemna coechipierii.

"Sorry!" "Ştii cum mă cheamă?!"
Tot într-un cantonament, de data aceasta într-o partidă, Strătilă a fost faultat dur de un adversar. După ce l-a înjurat pe agresor, acesta şi-a cerut scuze. "Sorry, sorry, sorry!". Sorin a ridicat o sprînceană: "Ia vezi, mă, ştii şi cum mă cheamă?!".

 

BONUS: o declarație interesantă - „A fost un gol superb sau, nu știu, a fost?”

 
La mulți ani, Nicolae Zuluf, 31 de ani!

La mulți ani, Nicolae Zuluf, 31 de ani! ;) 1. Când era la Dinamo, a înghițit supozitorul prescris de doctor, pentru că nu știa cum se administrează. 2. Și-a cumpărat un spray paralizant și a făcut o probă dând pe picioarele unui prieten, ca să arate că „îi paralizează picioarele”. 3. Într-un cantonament din Antalya, și-a cumpărat pește și l-a băgat sub pat, într-o cameră în care era foarte cald. La întoarcerea de la antrenament ... eh, să spunem doar că a trebuit să deschidă ferestrele. BONUS: o declarație interesantă - „A fost un gol superb sau, nu știu, a fost?”

Publicată de Gazeta Sporturilor pe Miercuri, 3 aprilie 2019

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
2102911679735264
Calin Radulescu  •  04 Aprilie 2019, 01:01

Chiar nu stiam ca Zuluf e asa amuzant :)))... Sa-l mai cheme la TV...

eterna.terra.nova
eterna.terra.nova  •  03 Aprilie 2019, 16:08

Nu stiam ca Alexandru popescu e fotbalist

mihai_bn
mihai_bn  •  03 Aprilie 2019, 16:02

Fiul (ne)legitim al lui Claudiu Răducanu?!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează