FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Lacatus il vrea pe Pinto, Becali trebuie sa scoata banii

Articol de GSP - Publicat luni, 07 ianuarie 2008 00:00

Gazeta va dezvaluie discutiile oficiale intre Steaua si Sebastian Pinto, principala piedica in realizarea transferului fiind prima de instalare pe care o vrea chilianul

Steaua negociaza intens cu chilianul Pinto, discutiile intre cele doua parti ajungind deja la partea financiara. Prin intermediul agentului chilian al atacantului, Hector Peralta, Gazeta Sporturilor va prezinta tratativele oficiale, cu sumele pe care Steaua le ofera, dar mai ales cele pe care virful sud-american le vrea pentru a juca in Ghencea.
Solicita 50% in plus peste ce ofera Steaua

Primul lucru, dar nu cel mai important, care se discuta este salariul pe care Pinto ar urma sa-l incaseze. Steaua a facut o oferta clara, in scris, pe care deja a transmis-o agentului fotbalistului. Aceasta este in valoare de 20.000 de euro pe luna, adica un total de 240.000 de euro pe an. Cererea lui Pinto este insa cu 50 la suta mai mare! Vrea in jur de 30.000 de euro lunar, deci 360.000 de euro anual.
Vrea prima de instalare colosala

Chiar daca chilianul este liber de contract, Steaua va fi nevoita sa plateasca bani buni pentru a putea obtine semnatura lui Pinto (21 de ani). Pe linga jumatatea de milion de euro, partea impresarilor, atacantul solicita si o prima de instalare consistenta, undeva in jur de 300.000 de euro. "Sint liber de contract, clubul care ma vrea nu e nevoit sa plateasca nimic lui Universidad de Chile, deci e normal sa solicit prima de instalare", a fost argumentul jucatorului.

360 de mii de euro
este salariul pe care Pinto il solicita pentru a evolua la Steaua

Cei mai bine platiti jucatori din Ghencea
Jucator Salariu
1. Radoi 300.000
2-3. Plesan 250.000
Dica 250.000
4. Nicolita 240.000
5-6. Neaga 180.000
Zapata 180.000
- sumele sint exprimate in euro



800 de mii de euro

ar fi suma totala pe care Steaua ar trebui s-o plateasca, in afara salariului jucatorului, pentru a-l putea transfera pe Pinto

Transferurile-record ale Stelei din afara Romaniei
Jucator Suma de transfer
1. Elton (Corinthians / Brazilia) 1.000.000
2. Thereau (Charleroi / Belgia) 700.000
3. Carlos (Boavista / Portugalia) 600.000
4. Zapata (Deportivo Cucuta / Columbia) 500.000
- sumele sint exprimate in euro

Dublu cit Plesan
Atacantul chilian solicita o prima de instalare extrem de mare pentru fotbalul romanesc, in jur de 300.000 de euro. Cel mai mare astfel de bonus pe care Steaua l-a achitat vreodata a fost in cazul lui Plesan, care a incasat 150.000 de euro atunci cind a semnat cu ros-albastrii, in august 2007.

Au cerut sfatul lui Zapata
Incercind sa adune cit mai multe informatii despre Sebastian Pinto, oficialii Stelei l-au sunat si pe portarul Robinson Zapata, care a jucat multa vreme in America de Sud, in Columbia si in Argentina. Zapata le-a oferit informatii, insa nu s-a pronuntat clar daca Pinto ar trebui sau nu adus in Ghencea.

Tatal lui Pinto neaga:
"Nu vin in Romania!"

Potrivit presei chiliene, tatal atacantului Sebastian Pinto a negat faptul ca va sosi in Romania pentru a discuta cu Steaua termenii contractului fiului sau. "Nu merg nicaieri si nu discut nimic deoarece nu este adevarat. Nu ma mai intrebati altceva, fiindca nu este nimic sigur", a spus Carlos Pinto in "El Mercurio".

Ilie n-a dat de jucator
Managerul sportiv al ros-albastrilor nu a reusit sa ia legatura cu atacantul Sebastian Pinto, desi a incercat acest lucru in mai multe rinduri in ultimele zile. Informatia a fost publicata de cotidianul El Mercurio, in editia sa de ieri. "Nu am discutat cu Adrian Ilie, stiu doar ca exista un interes din partea Stelei pentru mine, iar in zilele viitoare se va clarifica totul", a declarat atacantul de 21 de ani.

"Real Madrid nu e prioritar"
Aflat in atentia Stelei, dar si a lui Real Madrid, Pinto spune ca nu este nimic decis in privinta viitorului sau. "Daca este prioritara oferta de la Real Madrid? Nu, eu voi alege ce este mai bine pentru mine. Imi doresc doar sa evoluez in Europa, acesta este singurul lucru cert", a explicat sud-americanul, care are o oferta de a juca la echipa a doua a madrilenilor.

Il oferteaza din nou pe Sand?
Stelei i-a revenit interesul pentru unul dintre cei mai importanti atacanti din America de Sud, Jose Gustavo Sand. Acesta evolueaza la Lanus, echipa care a cistigat campionatul in Argentina. Cotidianul El Ideal Gallego a anuntat ieri, citind surse apropiate clubului Lanus, ca Steaua ar fi dispusa sa ofere 6 milioane de dolari pentru a-l cumpara! Atacantul de 27 de ani, care a evoluat in trecut si la River Plate, a mai refuzat si in toamna lui 2007 o oferta de la Steaua, spunind ca "as prefera un campionat mai puternic din Europa".


Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close