FOTBAL  »  Superliga  »  CHINDIA - UTA 2-1

Și-a luat gândul de la salvarea directă, după ultima înfrângere: „Situația e clară! Șanse aproape zero”

UTA și FC Argeș luptă pentru evitarea retrogradării directe / Sursă foto: Facebook
UTA și FC Argeș luptă pentru evitarea retrogradării directe / Sursă foto: Facebook

Articol de - Publicat duminica, 23 aprilie 2023 18:37 / Actualizat duminica, 23 aprilie 2023 20:11

Laszlo Balint, antrenorul celor de la UTA, recunoaște că echipa sa nu mai are cum să evite direct retrogradarea în liga secundă. „Bătrâna Doamnă” a cedat azi cu Chindia, 1-2, și e într-o situația complicată în play-out: doar un punct peste primul loc retrogradabil, ocupat de FC Argeș.

„Situația e clară, suntem într-un moment în care nu putem să ne gândim decât la baraj, dar, chiar și pentru asta, noi trebuie să ne câștigăm locul acela. Și avem niște meciuri teribile. Acum o să jucăm semifinala de Cupă, dar, chiar dacă pentru noi e o mândrie, credeți-mă că e mai important campionatul. 

Trebuie să ne concentrăm, jucăm cu Hermannstadt și apoi finala pentru supraviețuire, cea cu FC Argeș. Nici nu m-am gândit până acum, am fost concentrat sută la sută la acest meci. Avem 3 zile să găsim soluțiile potrivite din punct de vedere fizic și mental. 

Aș fi ipocrit să nu recunoștem că suntem dezamăgiți toți și doza noastră de încredere e scuturată destul de tare. E un moment foarte complicat, dar ducem lupta până la final, nu e nimic pierdut, chiar dacă șansele noastre pentru evitarea retrogradării în mod direct s-au diminuat sau sunt sunt aproape zero”, a spus Laszlo Balint, la microfonul Digi Sport. 

Laszlo Balint: „Dacă ne menținem în Liga 1, eu mi-am atins obiectivul!”

Deși la Arad se vorbește șoptit despre o demitere, Laszlo Balint exclude varianta de a renunța la postul său și-și face calculele pentru menținerea în prima ligă:

„Când am revenit, în noiembrie, echipa era pe loc direct retrogradabil și am spus și atunci că și barajul e o soluție. A fost o discuție, nu o ședință, am discutat cu băieții, e dificil și pentru ei momentul. Chiar i-am întrebat și, cu excepția lui Benga, nimeni nu a mai jucat într-un baraj de menținere. 

Și-a luat gândul de la salvarea directă, după ultima înfrângere: „Situația e clară! Șanse aproape zero”
Laszlo Balint

Trebuie să fim pregătiți pentru barajul cu o echipă de liga a doua, dar va fi foarte dificil. Eu nu sunt aici ca să cedez. Dacă o să terminăm sezonul cu menținere în Liga 1, eu mi-am atins obiectivul, asta am promis. Acum avem șanse, chiar dacă aceste șanse se traduc prin câștigarea unui baraj, dar eu am încredere că putem termina acest sezon cu un loc pentru Liga 1. După aceea, lururile nu mai sunt la decizia mea”.

UTA ocupă antepenultimul loc în clasamentul play-out-ului, cu 18 puncte. Pentru arădeni urmează duelurile cu Hermannstadt (acasă), FC argeș (deplasare) și CS Mioveni (deplasare).

Citește și alte știri de actualitate: 

De ăsta ai uitat, MM? » Mihai Stoica a ales ce a vrut, ca să-i iasă ultima „aroganță” la adresa rapidiștilor: „Non c’è due senza tre?”

Șocul etapei în Premier League: Newcastle a pulverizat-o pe Tottenham în 21 de minute FANTASTICE

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (1)
cronicaruldefotbal
cronicaruldefotbal  •  24 Aprilie 2023, 05:33

Tu esti antrenor de divizia B! Asta e adevarul! Anul trecut a fost la fel cu deosebirea ca a scos altul castanele din foc! In locul tau as taia licenta aia ca nu te prinde in vreun fel))) esti tot mai ridicol! Cind ai dat o pe aia cu Inzaghi ca si el e contestat.... dar in anrenorat se admite sa fi penibil nu si ridicol )))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close