FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI

Laszlo Pinocchio » Dioszegi și-a vândut onoarea pentru „peste un milion”. De la „ca să arăt tuturor din România că nu facem blaturi” la „100% Ștefănescu nu e de vânzare pentru FCSB”

Laszlo Pinocchio: Dioszegi. Fotomontaj GSP
Laszlo Pinocchio: Dioszegi. Fotomontaj GSP

Articol de - Publicat joi, 13 iunie 2024 09:13 / Actualizat joi, 13 iunie 2024 10:34

Transferul lui Marius Ștefănescu (25 de ani) la FCSB a intrat în linie dreaptă. Deși patronul covăsnenilor, Laszlo Dioszegi, patronul lui Sepsi, afirma răspicat în urmă cu câteva luni faptul că mutarea nu se va realiza NICIODATĂ, cele două părți au bătut palma pentru unul dintre cele mai controversate transferuri din Superligă din ultimii ani.

Dan Șucu, patronul Rapidului, lansa un atac nemaivăzut pe 19 martie, atunci când o acuză pe FCSB de încălcarea regulamentului. El vorbea atunci despre o posibilă înțelegere între FCSB și Sepsi pentru transferul lui Ștefănescu.

Motivul? Cartonașele galbene pe care jucătorul le lua înainte de meciurile cu FCSB pentru a fi suspendat și a evita o confruntare cu roș-albaștrii. Dioszegi l-a contrazis ferm pe Șucu și a afirmat faptul că vedeta covăsnenilor nu va ajunge niciodată la campioana României, lucru inevitabil, însă, în acest moment.

Din Champions League în Superligă! Al doilea transfer al verii pentru gruparea din primul eșalon
MERCATO
Din Champions League în Superligă! Al doilea transfer al verii pentru gruparea din primul eșalon

Ce spunea Laszlo Dioszegi în martie despre un transfer al lui Ștefănescu la FCSB: „Ca să arăt tuturor din România că nu facem blaturi”

Primul a atacat Victor Angelescu, acționarul minoritar de la Rapid. Pe 16 martie, întrebat despre meciul dintre FCSB și Sepsi, care avea să se dispute în play-off, acesta a lansat o tiradă de acuzații la adresa roș-albaștrilor și a lui Marius Ștefănescu, cel mai important om al covăsnenilor, care a fost suspendat în acea partidă.

„Sper să mă îndoiesc, dar e clar că va câștiga FCSB. Au câștigat ultimele 6 meciuri, i-au bătut cam peste tot, iar faptul că cel mai bun jucător al lor ia galben în minutul 94, după ce dă gol în minutul 92, e o coincidență prea mare pentru mine. Mă refer la Ștefănescu, da! Dai gol în minutul 92, iar în 94 iei galben, știind cu cine urmează să joci și că în următorul meci o să fii suspendat.

Laszlo Pinocchio » Dioszegi și-a vândut onoarea pentru „peste un milion”. De la „ca să arăt tuturor din România că nu facem blaturi” la „100% Ștefănescu nu e de vânzare pentru FCSB”
Dan Șucu și Victor Angelescu

Ștefănescu nu joacă de 3 meciuri cu ei, e ba răcit, ba suspendat. Eu, sincer, mă aștept - și dacă au făcut asta, îi felicit! - ca de la vară Ștefănescu să treacă la FCSB. Sincer, mai clar... Să fie o coincidență? Nu cred în coincidențe de genul ăsta”, spunea Angelescu.

Noi am spus că, din punctul nostru de vedere, Marius Ștefănescu nu a dorit să participe la meciul cu FCSB. Noi așa considerăm. Este al treilea meci la rând în care nu joacă cu FCSB. A dat gol în minutul 92 (n.r. - cu Petrolul), a aflat că va juca următorul meci cu FCSB, în minutul 94 a luat galben, în minutul 95 s-a terminat meciul. Sunt prea multe coincidențe

- Dan Șucu, imediat după declarațiile lui Victor Angelescu, pe 19 martie 2024

Laszlo Dioszegi, conducătorul lui Sepsi, a ținut să le răspundă șefilor de la Rapid.

„Îi transmit domnului Becali că eu sunt un secui care dacă zice ceva, nu-și schimbă niciodată părerea. Nici pentru 10 milioane de euro. Chiar dacă o să fie sfârșitul clubului meu.

Onoarea noastră nu o poate cumpăra nimeni niciodată, pentru nimic. Poate să încerce oricine. Pentru jucător, vrem ce e mai bine. Dar în afară de FCSB. Onoarea noastră e mai presus de orice.

Nu-l bănuim de absolut nimic pe Ștefănescu, apropo de ceea ce s-a vehiculat. Dar nu despre asta e vorba, ci despre ceea ce am stabilit atunci și am spus public", a răspuns Dioszegi, la Digi Sport, imediat după atacurile din Grant.

Pe 17 martie, la Arena Națională, înainte de FCSB - Sepsi (2-1), Dioszegi și-a întărit promisiunea: „100% Ștefănescu nu e de vânzare pentru FCSB, ca să arăt tuturor din România că nu facem blaturi! Nu e nimic adevărat! Ștefănescu poate pleca oriunde, dar nu la FCSB! Mai are doi ani și jumătate de contract. Dacă vrea să plece, să meargă oriunde, dar nu la FCSB”.

Trei luni mai târziu, vorbele patronului s-au evaporat, iar cele două părți au ajuns la un acord privind trecerea jucătorului la campioana României. Adică exact scenariul anticipat de rapidiști!

VIDEO. Marius Ștefănescu, conferință de urgență ca să îl contrazică pe Șucu

Jucătorul a reacționat după acuzațiile lui Dan Șucu și a organizat o conferință de presă pe 21 martie 2024 în care a ținut să nege vehement ceea ce a spus patronul Rapidului.

„Nu am vrut să răspund deloc la aceste acuzații, dar am văzut în aceste 3-4 zile că s-a vorbit foarte mult și s-a exagerat. Acele lucruri nu sunt adevărate. Toată lumea mă știe, îmi știe caracterul. Nu m-am gândit să iau acel galben pentru a nu juca cu FCSB. Nici măcar nu știam, în primul rând, dacă vom juca cu FCSB în prima etapă.

Am fost trist că nu am jucat primul meci din play-off. Este fotbal și asta e viața, mai iei un galben. S-a făcut prea mult tam-tam de la un galben. Nici roșu dacă luam nu se discuta atât. Și imaginea mea are de suferit, și imaginea clubului”, spunea Ștefănescu atunci.

Laszlo Pinocchio » Dioszegi și-a vândut onoarea pentru „peste un milion”. De la „ca să arăt tuturor din România că nu facem blaturi” la „100% Ștefănescu nu e de vânzare pentru FCSB”
Marius Ștefănescu

Gigi Becali, la 3 luni după asigurările ferme ale lui Dioszegi: „L-am luat pe Ștefănescu, am plătit peste un milion”

În cele din urmă, Laszlo Dioszegi nu a mai ținut cont de nimic și s-a înțeles cu Gigi Becali pentru trecerea jucătorului la Sepsi. Declarațiile patronului de la Sepsi se întorc acum ca un bumerang împotriva lui. Din spusele finanțatorului lui FCSB, onoarea lui Dioszegi a costat „peste un milion”, cât a afirmat șeful campioanei că a dat pe jucător.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Real Madrid - Borussia Dortmund 5-2 » Coșmar o oră, apoi remontada DE VIS, cu hat-trick al viitorului „Balon de Aur”!
Liga Campionilor
Real Madrid - Borussia Dortmund 5-2 » Coșmar o oră, apoi remontada DE VIS, cu hat-trick al viitorului „Balon de Aur”!
Ianis Hagi, trimis la echipa a doua a lui Rangers chiar de ziua lui » A dat gol direct din corner!
Stranieri
Ianis Hagi, trimis la echipa a doua a lui Rangers chiar de ziua lui » A dat gol direct din corner!
Fiul lui Didi Prodan s-a născut la Glasgow și anunță cu cine va ține în meciul Rangers - FCSB: „2-0!” » Mărturie emoționantă: „Nici nu vedeam mingea din cauza lacrimilor”
Europa League
Fiul lui Didi Prodan s-a născut la Glasgow și anunță cu cine va ține în meciul Rangers - FCSB: „2-0!” » Mărturie emoționantă: „Nici nu vedeam mingea din cauza lacrimilor”

„Înotam, iar bătăile inimii răsunau ca un motor surd: eu sunt, eu sunt, eu sunt” » Povestea răscolitoare a scriitoarei Sylvia Plath și a singurului ei sprijin într-o luptă teribilă: „Abia îmi țin capul deasupra apei”

Drăgușin la Inter? Schimbul pe care nerazzurrii îl pun la cale cu Tottenham


Comentarii (206)
talpaiadului
talpaiadului  •  13 Iunie 2024, 18:10
Postat de nbkgac1 pe 13 Iunie 2024, 17:26

Prima data, daca vorbesti de cineva, minim pronunta numele personei in forma corecta. Numele lui e Laszlo Dioszegi, dar cred ca e prea mult de cerut pentru calitatile tale didactice si cultura generala. Din cuvintele tale se simte ce fel de om si persona esti, uitate in oglinda citeodata, nu mai traim in anii 1960-1970, nu mai e la moda sa fi comunist sau sovinist, se mai schimbat lumea, lasa ura contra ungurilor, si sa multumesti ca azi esti liber de comunism, nu uita ca libertatea tia adus un ungur, Laszlo Tokes. Ura si descriminarea celor care sint de alta etnie, culoare, religie nu e frumos si nu duce nicaieri. Hai Steaua (FCSB) !!!

Faptul ca Dioszegi s-a facut de ras e o realitate si e doar vina lui ca s-a pus intr-o asemenea situatie, facand acele afirmatii de bunavoie si nesilit de nimeni. Si mai mult decat atat, daca prin comportamentul sau general, Dioszegi a facut pana acum cinste etniei secuiesti, in aceasta situatie particulara tot el a facut, indirect, etnia secuiasca de rusine, demonstrand ca si secuii se pot umple de penibil la fel ca toti ceilalti locuitori ai acestor meleaguri.

Dobermannul
Dobermannul  •  20 Iunie 2024, 09:24
Postat de c0ncret pe 19 Iunie 2024, 22:09

Contextul: ti-ai luat stelute de la moderatori la reply-ul pe care mi l-ai dat, atat de *** esti. :))) Apoi, macinat de frustrari la 12 noaptea, ai revenit cu o postare in care practic iti descrii comportamentul de troll postac prezent non-stop aici. Asta era grija ta, la 12 noaptea. Ai probleme. Si sunt grave. E incredibila degradarea la care poti ajunge. Singurul lucru bun in comunism era ca astia ca tine erau luati cu forta si bagati la canal. Nu iti mai ardea tie de spam pe gsp dupa o zi de munca la canal cu tarnacopul in mana.

Asta cu canalul o stii de la bunicii securisti sau militieni. Acolo a fost lagar de exterminare prin munca fortata pentru „duşmani ai poporului” nevoiţi să muncească până la epuizare. Zeci de mii de intelectuali, politicieni, ofiţeri sau preoţi au fost aduşi să muncească în cele 14 colonii. Alături de muncitori şi militari, deţinuţii politici lucrau pe şantier cel puţin 12 ore. Primeau în schimb 750 de grame de pâine pe zi, pe care o mâncau cu varză fiartă, ceapă fiartă sau, mai rar, cu fasole sau cartofi. Mii dintre ei au murit si au fost ingropati in morminte ramase necunoscute.

c0ncret
c0ncret  •  19 Iunie 2024, 22:09
Postat de Dobermannul pe 18 Iunie 2024, 23:57

Trollul isi ascunde identitatea sau foloseste una sau mai multe pseudonime in intentia de a nu fi dibuit. Campania de denigrare si dezinformare, ca si campania, in sine este gandita si aplicata dupa un scenariu, in general pe bani si in mod constant. Ce este important este ca informatia sau opinia sa fie improscata cu noroi, iar credibilitatea autorului sa fie pusa la indoiala. Nu conteaza ca aruncatorul cu noroi e anonim sau ascuns dupa o porecla; ce e important este ca noi toti avem tendinta de a ne uita la orori, dintr-un soi de curiozitate morbida, iar ei stiu asta, exploatand exact aceasta curiozitate. Vedeti ce fac in tandem conturile multiple Adrian, Wizard, Catalyn, c0ncret.

Contextul: ti-ai luat stelute de la moderatori la reply-ul pe care mi l-ai dat, atat de *** esti. :))) Apoi, macinat de frustrari la 12 noaptea, ai revenit cu o postare in care practic iti descrii comportamentul de troll postac prezent non-stop aici. Asta era grija ta, la 12 noaptea. Ai probleme. Si sunt grave. E incredibila degradarea la care poti ajunge. Singurul lucru bun in comunism era ca astia ca tine erau luati cu forta si bagati la canal. Nu iti mai ardea tie de spam pe gsp dupa o zi de munca la canal cu tarnacopul in mana.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (206)
Comentează