FOTBAL  »  Superliga  »  FCM TG. MUREŞ

Laszlo Sepsi a vorbit despre experienţa tristă de la Poli: "Şefii Timişoarei m-au murdărit"

Sepsi speră să aibă un 2012 în care să confirme atît la nivel de club, cît și la echipa națională +6   FOTO
Sepsi speră să aibă un 2012 în care să confirme atît la nivel de club, cît și la echipa națională

Articol de - Publicat luni, 20 februarie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 19 februarie 2012 21:27

Internaţionalul a ratat transferul la Dinamo Kiev fiindcă n-a ajuns la o înţelegere cu ucrainenii pentru salariul său şi drepturile financiare cuvenite avocaţilor care i-au obţinut statutul de jucător liber la TAS.

Nu prea-i place să apară în prim-plan. "Nici nu sînt de felul meu un tip hazliu, nici nu mă dau în vînt să fiu monden. Prefer să mă uit liniştit la un film sau să ies în oraş cu prietenii, într-un loc mai retras", îşi creionează Laszlo Sepsi profilul său discret din fotbalul românesc.

Băiatul de 24 de ani, provenind dintr-o familie de etnie maghiară din Luduş (jud. Mureş), visează acum să devină titularul "naţionalei" pe postul de fundaş stînga în preliminariile CM 2014.

A jucat de la 16 ani pentru "tricolorii" mici: "M-am născut în România, am vrut dintotdeauna să fac parte din echipa naţională a ţării mele şi nu mi-am pus niciodată problema să evoluez pentru Ungaria. Iar acum mi-aş dori enorm să ajung cu reprezentativa la Mondialul din Brazilia, chiar dacă vom avea o grupă dificilă. Va fi însă important să pornim în forţă în septembrie, contra Estoniei".

Voia salariu de 500.000 de euro la Kiev
A făcut deocamdată o alegere surprinzătoare pentru cariera sa după ruptura de Timişoara: a acceptat să meargă la Tg. Mureş pînă la finalul actualului sezon. Asta după ce a ratat transferul la Dinamo Kiev, cu care a stat cîteva zile în cantonamentul din Spania. "Nu s-a ajuns la o înţelegere nici cu el, nici cu avocaţii care-i obţinuseră statutul de jucător liber în litigiul cu Poli", au povestit persoane apropiate negocierilor. Sepsi solicitase ucrainenilor un salariu anual de 500.000 de euro.

"Conducerea lui Poli a fost neserioasă"
Iar Loţi e încă marcat de experienţa tristă încercată în Banat: "Am avut mult de pierdut în cele şase luni petrecute cu Poli în liga secundă. A fost un şoc pentru mine. Nu e uşor să te mai motivezi după ce ai terminat campionatul pe locul doi, ţi-ai cîştigat pe teren dreptul de a evolua în preliminariile Champions League şi apoi, din cauza problemelor financiare ale clubului, să te trezeşti că joci cu FC Bihor. Venisem cu gîndul să cîştig un trofeu cu Timişoara, era acolo un grup excepţional, susţinut de fani adevăraţi, dar am găsit, pînă la urmă, o conducere care nu şi-a făcut treaba. Nu ne-a sprijinit în momentele grele şi a dezechilibrat echipa prin declaraţiile din presă. Plus neseriozitate la plata salariilor!"

Nu se sfieşte să fie tranşant în raport cu şefii lui Poli, care-i contestă statutul de fotbalist liber cîştigat la TAS: "Decizia e clară. N-are nici un sens s-o mai comentăm, fiindcă nu vreau să mă cert cu nimeni. Aş putea dezvălui multe lucruri despre ce am trăit la acest club, dar nu merită spus decît un singur lucru. M-au murdărit şi m-au jignit numai pentru că mi-am cerut drepturile de jucător profesionist. Îmi pare rău că povestea s-a terminat aşa!".

Vrea să devină pilot de raliu
Sepsi are deja un plan pentru ziua în care se va retrage din fotbal: "Vreau să devin pilot de raliu şi voi face şi o şcoală pentru asta. Adrenalina îţi dă o senzaţie de nedescris. Am şi participat la o ediţie demonstrativă a unui raliu desfăşurat la Cluj, la care m-am aflat chiar la volan. În trafic însă sînt un şofer atent. Nu-mi place să fiu agresiv pe şosea, prefer siguranţa". Are două mărci preferate de maşini: Ferrari şi Porsche.

Leneveală şi scuba diving în Mexic şi Mauritius
Pe pagina lui de Facebook, Laszlo Sepsi a postat un set de fotografii spectaculoase din vacanţa petrecută în Mauritius, înainte de începerea pregătirilor. Jucătorul a fost însoţit de iubita lui, Sandra Bachici, fosta Miss Romania Fashion TV 2010, cu care, cu un an înainte, a mers într-un alt concediu de vis, în Mexic, la Cancun. "Îmi place să lenevesc pe plajă, să mă relaxez şi să fac scuba diving", spune Sepsi, al cărui film preferat e "Piraţii din Caraibe".

Vezi mai jos o Galerie FOTO
din vacanţa lui Sepsi!

Despre...

Boloni: "Am învăţat multe de la dînsul în perioada petrecută la Rennes. Chiar dacă n-am adunat prea multe meciuri, am înţeles ce înseamnă o mentalitate de învingător şi cum se lucrează la un club profesionist"

Benfica: "Am avut o perioadă bună la început, dar a urmat împrumutul la Santander, unde în primul an mi-a mers chiar bine. Nu regret că am mers la Lisabona, nu era o ofertă pe care să o refuz. Portughezii mi-au oferit un salariu de zece ori mai mare faţă de Bistriţa"

Favorita la titlu: "Dinamo va lupta în primul rînd cu Rapidul, care şi-a făcut o echipă foarte tare. CFR va fi şi ea în cărţi, fiindcă are o conducere bună. Pentru Steaua va fi mai greu să recupereze distanţa faţă de locul întîi, dar depinde cum se vor integra nou veniţii"

"Un moment hazliu din carieră l-am trăit la Rennes, cînd a trebuit să trec prin «botez» la echipă. Colegii m-au pus să cînt, iar eu am ales o melodie a trupei Akcent, care era în mare vogă atunci. Băieţii s-au distrat, a ieşit bine!" (Laszlo Sepsi)

"Pentru mine, bogăţia înseamnă să ai o familie frumoasă şi o persoană care să ţină la tine. Banii au şi ei rolul lor, dar eu nu văd fericirea prin prismă financiară" (Laszlo Sepsi)

2,5 milioane de euro a costat, în 2008, transferul lui Sepsi de la Bistriţa la Benfica

3 selecţii la echipa naţională are Laszlo Sepsi, n-a marcat nici un gol: la U21 a strîns 13 prezenţe

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (17)
bluevibess
bluevibess  •  28 Februarie 2012, 18:16

Drum bun! Lipsa de caracter.

t_danc
t_danc  •  20 Februarie 2012, 18:47

Niciodata n-am inteles de ce l-a dus Iancu pe Sepsi pe bani multi si salar mare la Timisoara cand il aveam pe Latovlevici.

widoqq
widoqq  •  20 Februarie 2012, 15:51

Jucator cu valoare si caracter zero! Dupa cum a jucat cateva jocuri eu zic ca a fost manjit la pariuri. Treceau atacantii pe langa el si el se uita in alta parte! Un jucator nesemnificativ cu caracter marunt.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează