FOTBAL  »  Superliga  »  EXCLUSIV GSP

Laszlo Sepsi: "Nu-l mai contestaţi pe Sabău, trebuie să batem Urziceniul!"

Articol de - Publicat duminica, 07 martie 2010 00:00

Sepsi regretă înfrîngerea din Giuleşti şi este conştient că un alt rezultat decît victoria cu Unirea îi îndepărtează pe timişoreni de titlu


Fundaşul Laszlo Sepsi a explicat eşecul din Giuleşti şi promite suporterilor timişoreni o victorie în partida cu Unirea Urziceni. Fostul jucător al Benficăi crede încă în cucerirea titlului cu Poli.

- Laszlo, e mare dezamăgirea după înfrîngerea din Giuleşti?
- Ne aşteptam sincer să fiu la un meci greu şi chiar aşa a fost. Din păcate am luptat 90 de minute, dar nu ne-a ieşit. Chiar dacă am atacat non-stop, nu am reuşit să marcăm şi plecăm cu capul în pămînt din Giuleşti. Eram conştienţi că ne aşteaptă un meci de luptă, pentru că rapidiştii se mobilizează de fiecare dată cu echipele mari, la fel cu au făcuto şi astăzi.

- Meciul a fost la un pas să nu se joace din cauza zăpezii. V-a pus probleme starea gazonului?
- Suporterii au vrut ca acest meci să se dispute şi trebuie felicitaţi pentru modul în care şi-au ajutat echipa. Sînt unici în România şi merită toate laudele din lume pentru ce au făcut înaintea meciului. Cînd am ajuns la stadion, zăpada era destul de mare pe gazon şi ne gîndeam că nu vom juca, dar cu ajutorul suporterilor rapidişti, gazonul a fost curăţat. Nu ştiu dacă era mai bine să nu jucăm, dar oricum a fost greu pe un astfel de teren.

"Gol de geniu!"
- Crezi că alta era soarta meciului dacă nu ningea?

- Mai mult ca sigur, da! Pentru că era mult mai uşor să pasezi şi să construieşti. Acum ne-a fost foarte greu, gazonul a fost foarte moale, dar nu ne scuzăm. Nu am reuşit să înscriem, chiar dacă noi am dominat aproape 80% din timp.

- Cum comentezi execuţia lui Matici?
- Una de excepţie, cred că ar mai încerca de 100 de ori să înscrie la fel nu i-ar mai ieşi niciodată. Un gol de geniu, poate norocos. Am luat un gol greu de scos, cu o execuţie de mare excepţie. Nimeni cred că nu se aştepta să înscrie Matici, drept dovadă că şi antrenorul Nicolae Manea s-a închinat după ce a văzut bijuteria elevului său.

- Cum ţi s-a părut atmosfera pe Giuleşti?
- Una foarte caldă! Le mulţumim şi suporterilor care au venit de la Timişoara să ne susţină, dar asta e viaţa. Îi rugăm să fie mereu alături de ei pentru că avem foarte mare nevoie de susţinerea lor la meciul de etapa următoare cu Unirea Urziceni.

"Suporterii trebuie să fie alături de noi"
- Antrenorului Ioan Ovidiu Sabău i se cere demisia...

- Nu cred de ce trebuie să-l contestăm pe antrenor. E trist că am plecat cu o înfrîngere din Giuleşti, dar nu el este cel vinovat pentru acest rezultat. Am luptat, ne-am creat ocazii, dar nu am reuşit să încriem. V-am spus, avem nevoie de suporteri să ne încurajeze, nu să ceară demisia antrenorului.

- Un eşec cu Urziceni ar produce un dezastru la Timişoara?
- Cred că un dezastru este după fiecare partidă pe care o pierdem, indiferent că jucăm acasă sau îndeplasare. Meciul cu Unirea este capital şi sîntem obligaţi să-l cîştigăm. Le promit suporterilor că ne vom dărui şi vom lupta 90 de minute pentru ei, pentru Timişoara şi pentru o victorie în faţa campioanei României.

- Cît de mult contează rezultatele celorlate contracandidate?
- Destul de mult, dar important este ce facem noi. Fiecare meci pe care-l jucăm este unul foarte important, cu un obiectiv clar. Trebuie să cîştigăm tot pentru a ne menţine în fruntea clasamentului şi a nu pierde plutonul fruntaş. Mai sînt multe meciuri pe care le avem de disputat şi trebuie să ne concentrăm la partidele pe care le avem de jucat.

"Uniţi reuşim să cîştigăm titlul!"
- Ţi s-a părut Rapid o echipă care poate cîştiga campionatul?

- Rapid este o echipă foarte bună, cu jucători de echipa naţională, cu jucători sufletişti care joacă cu inima pentru acest club şi pentru culorile lor. Nu trebuie subestimaţi şi trebuie luaţi în calcul pentru prima poziţie a clasamentului, chiar dacă e destul de greu, niciodată nu se ştie ce se poate întîmpla în fotbal.

- V-a surprins că Nicolae Manea a decis să înceapă cu Ciz, Varga şi Bălan titulari?
- Nu pot să spun că ne-a surprins, pentru că ştiam că sînt jucători foarte buni, valoroşi, care au jucat la Urziceni. Chiar dacă în ultima vreme Varga şi Bălan nu au mai jucat ei s-au pregătit la Sportul şi eram sigur că nu vor dezamăgi la primul meci în faţa propriilor suporteri şi chiar aşa a fost.

- CFR Cluj, Steaua, Vaslui, Dinamo.... Toate luptă pentru titlul de campioană!
- Este un retur greu, cu multe meciuri şi partide intermediare. Trebuie să muncim mult la antrenamente, să ne concentrăm şi să fim serioşi pe teren. Să fim uniţi şi doar aşa vom putea ca la final să ne bucurăm. Nu pot să zic acum cine are cele mai mari şanse pentru că meciurile tari, abia acum urmează!

"Noi am dominat marea majoritate a timpului, iar Rapidul s-a baricadat în propria poartă"
Cosmin Contra, mijlocaş Poli

"Sînt supărat că am pierdut trei puncte importante şi le-am dat posibilitatea echipelor din faţa noastră să se distanteze"
Gueye Mansour, atacant Poli

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
 •  08 Martie 2010, 11:52

si la bine si la rau...FORZZA VIOLA!!!!!

 •  07 Martie 2010, 19:48

Vreau sa spun contestatarilor ca Dorinel Munteanu a fost din etapa a 4 contestat de galerie.Acum il luam etalon ptr.ce joaca Otelul,e acelasi antrenor.Cand pierdeam in 2002 11 meciuri la rand in campionat eram 40000 de mii care cantam nonstop si nu ceream nici o demisie.ADEVARUL E CA NE-AM MITICIZAT.RUSINE PTR.CEI CARE VIN SA CEARA DEMISIA SI NU INCURAJEAZA ECHIPA.Cand vom bate cu 3,4-0 n-o sa mai conteze ca o incurajam.DECI HAI CU TOTII SA O INCURAJAM CU URZICENI CA VA FI FOARTE GREU.FORTZA VIO

 •  07 Martie 2010, 18:12

Gaby esti gay sau de ce iti scrii numele cu y la sfarsit? Penibil esti 100%, la fel ca toti ceilalti suporteri de rezultat care nu stiti decat un singur refren de fiecare data cand echipa nu castiga. Voi nu sunteti iubitori ai fotbalului, ci oameni care transforma acest superb joc intr-un razboi. Forza Poli! Vechea garda e cu voi!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează