FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Lato pleacă primul! » Începe transformarea Stelei: ce jucători pleacă şi cine ar putea veni

Articol de GSP - Publicat sambata, 24 mai 2014 00:00 / Actualizat sambata, 24 mai 2014 01:27

Fundaşul stînga va semna cu Dinamo Zagreb. Presa din Croaţia dă detaliul cu care a fost convins: 2.000.000 de euro în următorii 5 ani, de trei ori mai mult decît ar fi cîştigat în România. Tătăruşanu va merge la Fiorentina în vara aceasta. Ar mai putea pleca Tănase, în Grecia sau în Turcia, Prepeliţă şi Pintilii.

Steaua trece la reconstrucţie după încă un sezon foarte bun. O reconstruire a echipei care ar trebui făcută într-un timp scurt, întrucît se apropie preliminariile Champions League. Campioana României va intra în competiţie peste două luni, în turul al doilea preliminar. Pînă atunci, va trebui să înlocuiască jucători dintre cei mai importanţi şi mai vechi.

Îşi asigură două milioane
Iasmin Latovlevici e primul nume care dispare din echipă. Fundaşul stînga ar intra în ultimul an de contract de la 1 iulie, deci Steaua are interesul să-l cedeze acum, ca să nu-l piardă gratis în vara lui 2015.

Oferta de la Dinamo Zagreb a rămas cea mai bună pentru Lato. Presa din Croaţia scrie că Steaua a acceptat 1,2 milioane de euro în schimbul apărătorului. Iasmin are şi el motive suficiente să accepte propunerea: va încasa două milioane de euro la Zagreb, în următorii cinci ani.

Vine Toşca
La Steaua s-ar fi ales cu 600.000 de euro în aceeaşi perioadă. Latovlevici, 28 de ani, a fost decisiv în cîteva victorii importante din ultimii doi ani, în acel 2-0 cu Ajax la Bucureşti, cînd a marcat spectaculos, plus în succesele cu Dinamo, împotriva căreia a înscris, de asemenea.

Dar cota i-a fost afectată de părerea proastă pe care selecţionerul Piţurcă o are despre el. Impresia lui Piţi, potrivit căreia Latovlevici e un fotbalist nesigur în apărare şi care nu se concentrează suficient, i-a închis aproape în permanenţă calea către echipa naţională.

Steaua s-a acoperit pe postul lui cu Alin Toşca, de la Viitorul. Acesta are 22 de ani şi Hagi garantează pentru el: "E capabil să joace la Steaua, e un "lateral" în stare şi să se apere, şi să atace".

Urmează portarul şi 3 mijlocaşi
Latovlevici nu va fi singurul plecat. Tătăruşanu, la final de contract, va părăsi România în mod sigur. Foarte probabil va ajunge la Fiorentina, ca rezervă a brazilianului Neto. Şi trei mijlocaşi sînt transferabili. Prepeliţă şi Pintilii se găsesc în aceeaşi situaţia cu Lato, adică vor intra în ultimul an de contract.

Pintilii şi-a manifestat dorinţa de a trece în alt campionat. Ajuns la 29 de ani, căpitanul şi-a consumat cea mai mare parte a carierei la cluburi mici, la care nu a cîştigat bani mulţi. Prepeliţă e interesant pentru cluburi din Franţa şi poate ajunge în Hexagon în vara asta.

Iar Tănase deţine două soluţii de transfer: Grecia şi Turcia. Din Atena, Olympiakos şi Panathinaikos sînt atrase de achiziţionarea lui Dodel, pe care impresarii l-au propus şi lui Trabzonspor, şi altor formaţii turceşti.

Vin cel puţin 3
Steaua îşi va completa lotul cu jucători noi. Un portar, un fundaş central şi un atacant vor fi achiziţionaţi, în mod sigur. Golgeterul campionatului, Liviu Antal, va deveni stelist dacă se va perfecta plecarea lui Tănase.

Campioana se va orienta să-i înlocuiască şi pe Pintilii ori pe Prepeliţă, în situaţia în care cel puţin unul va fi cedat. Paul Anton, de la Pandurii, şi Dan Nistor, care a evoluat la Tîrgu Jiu împrumutat de la Evian, sînt mijlocaşii care le plac roş-albaştrilor.

9 titluri de campioană are Dinamo Zagreb în Croaţia în ultimii 10 ani, incluzîndu-l pe cel cîştigat în acest an. În ultimul deceniu, doar Hajduk Split a mai "spart" dominaţia clubului din capitală

1 milion de euro a plătit Dinamo Zagreb pe Ivo Pinto, ex-CFR Cluj, pe care l-a cumpărat acum un an. Fundaşul dreapta a jucat 28 de meciuri în acest sezon din Croaţia

"Antrenorul şi directorul sportiv de la Dinamo Zagreb au asistat la finala Cupei, au urmărit trei-patru jucători, şi de la Steaua, şi de la Astra. Pe lîngă Lato, mai sînt Măţel şi Yahaya. Să vedem în zilele următoare dacă se ajunge la un acord cu cluburile" (Bogdan Mara, impresar)

"Bănuiesc că în cazul lui Latovlevici preţul va fi în jur de un milion. El intră în ultimul an de contract şi Dinamo Zagreb ştie asta, e un detaliu care de obicei influenţează negocierile" (Bogdan Mara, impresar)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
icstream
icstream  •  24 Mai 2014, 13:40

Pleaca Tanase vine Anal.

ralffy_mr
ralffy_mr  •  24 Mai 2014, 10:24

adio Steaua!! reghe a reusit sa faca ce si-a propus.... doua campionare usoare fara competitie si sa-si gaseasca drumul spre mediocritate in Orient!!

shab
shab  •  24 Mai 2014, 09:15

Ce articole penibile, bazate pe zvonuri si pe ceea ce au visat autorii noaptea. E mare foamea, jesepistilor?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează