FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA

VIDEO Laurențiu Reghecampf, prezentat la Universitatea Craiova: „Vrem titlul și Cupa. Am o șansă mare, sper să profit”

Articol de - Publicat miercuri, 26 iulie 2023 14:06 / Actualizat miercuri, 26 iulie 2023 15:06

Laurențiu Reghecampf (47 de ani), noul antrenor de la Universitatea Craiova, a vorbit azi în cadrul conferinței de prezentare.

Reghecampf s-a întors în Bănie la un an de la plecare. El i-a luat locul lui Eugen Neagoe și a semnat pe doi ani cu Universitatea Craiova.

Laurențiu Reghecampf, prezentat la Universitatea Craiova

🔵 LIVE | Conferința de prezentare a noului nostru antrenor principal, Laurențiu Reghecampf!

🔵 LIVE | Conferința de prezentare a noului nostru antrenor principal, Laurențiu Reghecampf!

Posted by Universitatea Craiova on Wednesday, July 26, 2023

  • „Vă salut pe toți, mă bucur că vă revăd. Am foarte multe gânduri. Cel mai important e să punem la punct multe lucruri. Echipa trebuie să revină în circuit. Echipa nu a arătat rău, a avut multe ocazii. Cred că avem un lot destul de bun, putem să ne batem pentru primele locuri”
  • „Ne dorim să ne batem la campionat. Avem puterea și experiența să facem acest lucru. Au fost aduși jucători cu experiență, cei tineri au mai crescut. Presiunea e mare, ai nevoie de jucători cu experiență care să facă față presiunii publicului, care vrea ca echipa să joace, să marcheze”
  • „În momentul când am plecat, voiam să ne calificăm în grupele Conference, să ne batem la campionat. Perioada de iarnă a fost grea, am pierdut mulți jucători. Nu a fost ușor. În acea perioadă au crescut mulți jucători care sunt importanți acum pentru Universitatea”
  • „Am o relație corectă cu Rotaru, se bazează pe respect, încredere, prietenie. Trebuie să fii abil să faci diferența între pietenie la muncă și în afară”
  • „Echipa e una bună, probabil mai încercăm să aducem 1-2 jucători. Depinde ce e pe piață. Nu vrem să aducem doar la număr, vrem să îmbunătățim echipa. Obiectivul e clar, să ne luptăm la Cupă și campionat”
  • „Avem șanse mari să ne luptăm la campionat. S-a creat o atmosferă bună, s-au cheltuit bani. Am o șansă foarte mare, sper să profit de ea”
  • „Mitriță e un jucător foarte bun. Știam asta de când am discutat cu el și era o mică posibilitate să se întoarcă. Dar pe lângă el mai sunt mulți jucători. Pentru mine e importantă echipa, să fac un grup. Sunt și excepții, Mitriță e una din ele. Vreau să mai văd un Ivan, un Screciu, Baiaram. Echipa are substanță”

Reghecampf: „4 echipe se bat la titlu”

  • „Sunt câteva echipe cu maximum de puncte. FCSB are un fotbal foarte bun, Farul nu trebuie neglijat. Sunt vreo 4 echipe care se luptă la titlu”
  • „Pregătirea a fost bună, jucătorii sunt bine. Nu îi avem pe Koljic și Baiaram, accidentați. Atmosfera e una bună”
  • „FCSB este candidata principală la titlu. Noi nu ne putem lăuda pe noi. Oamenii din fotbal, patronii, știu că nu e ușor să formezi o echipă. S-au adus la Craiova jucători care au ridicat nivelul, sunt cei tineri care au crescut. dar fotball se joacă pe teren. Ești la mâna unor jucători pe care trebuie să știi să îi pui în teren”
  • „Campionatul din România a crescut. Sper să avem una sau două echipe în grupele Conference. E foarte important. Valoarea campionatului e dată de numărul echipelor din cupele europene”.
  • „Nu trebuie să avem o reacție la ce s-a întâmplat la FCSB. E bine că Vlad Chiricheș a venit în România, e un plus pentru Superliga. Noi trebuie să ne concentrăm ca să îi punem probleme când jucăm cu FCSB. Îl cunosc foarte bine, e un lider al naționalei”
  • „Mă bucur foarte tare că debutez cu CFR Cluj. Nu am timp să schimb prea multe, încerc prin discuții și antrenamene să pun la punct unele lucruri. Nu am ce să reproșez, pregătirea a fost bună. Știam de la început că o să fie nevoie să reglez niște lucruri, e treaba antrenorului. Cu CFR e mereu greu. E o echipă cu jucători cu experiență, au mai adus jucători valororși. Trebuie să ne ridicăm la un nivel bun ca să câștigăm în Gruia”
  • „Koljic revine în maxim 2 săptămâni, îl avem pe Markovic, pe Ivan. Momentan, nu ne concentrăm să aducem un atacant”

Am fost susținut și acum doi ani. Nu jucătorii decid ce se întâmplă la echipă. Nu este cazul. Aici există un președinte, un patron, un antrenor

- Laurențiu Reghecampf

Reghecampf: „Nu a fost nimic planificat, ieri am aflat că vin la Craiova”

  • „Azi începe un nou mandat, nu mă gândesc la ce a fost în primul. Din toate experiențele ca antrenor am încercat să învăț. Sunt sigur că jucătorii vor fi lângă mine și vom face lucruri importante împreună”
  • „Nu am știut că am negociat acum doi ani pe aceeași dată, nu m-am gândit. Lucrez cu staff-ul meu, toți care sunt la Craiova au lucrat cu mine”
  • „Am aflat ieri seară că vin la Craiova, nu a fost planificat nimic. A fost o întâmplare, am fost contactat, am vorbit cu Mihai. A fost totul rapid. Încercăm zilele următoare să pregătim meciul următor”
  • „Am avut o discuție cu cei de la Neftchi, lucrurile nu mergeau în direcția pozitivă. Am decis din ambele părți să ne despărțim. Apoi, nu m-a mai interesat ce s-a întâmplat acolo. Mă bucur pentru Adi Mutu, sper să aibă rezultate bune. Are posibilitatea să joace în cupele europene, lucru pe care l-am realizat eu”
  • Nu cunoșteam majoritatea jucătorilor noi, străini. Dar am posibilitatea să îi cunosc la antrenament. Dar cunosc staff-ul, oamenii de aici, tot ce se întâmplă de la cantină până la portar. Mi-a fost ușor să revin”

Citește și:

Anamaria Prodan l-a luat tare pe Reghe, în direct: „E ultimul drum! Poate ajunge pe fundul oceanului”
GSP LIVE
Anamaria Prodan l-a luat tare pe Reghe, în direct: „E ultimul drum! Poate ajunge pe fundul oceanului”
Neagoe, prima răbufnire: „Să ne hotărâm! Ce vrem, fotbal ofensiv sau doar rezultate?”
GSP LIVE
Neagoe, prima răbufnire: „Să ne hotărâm! Ce vrem, fotbal ofensiv sau doar rezultate?”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (17)
ipsilante
ipsilante  •  27 Iulie 2023, 11:26

"Bafta Reghe! Poate de data asta iti iese..." Din pacate, dupa succesele initiale cu FCSB, cand facea echipa cu Thomas Neubert si Toni Petrea, pe unde a antrenat, nu a repetat performantele. Acum, satul, cu buzunarele pline, este din ce in ce mai putin interesat de "MUNCA pana la epuizare", pentru performanta. Din comntra! Asa a fost la primul mandat si cred, asa va fi si acum. El nu va face nopti albe, ca Dan Petrescu, inchis intr-o camera, sa vada zeci de casete cu adversarii si sa analizeze tactici posibile, inaintea vreunei confruntari importante. La fel, nu va forza nota cu jucatorii, pentru a antrena suplimentar, alte chestii, cu care sa-si surprinda, adversarele. Nu! Munca e munca! Timpul liber e timp de odihna! Banii intra oricum si, daca te ajuta si norocul si sansa, poti avea "oaresce susccesuri" si asa. Deci, eu, ca fan Stiinta, nu-mi fac iluzii. Reghe este un antrenor roman, mediocru, ca majoritatea celorlati. Ca este el sau Neagoe, sau oricare altul, MENTALITATEA este aceeasi, ROMANEASCA: "merge si asa"! "Cat tine, tine!" Eu as fi preferat un antrenor nordic, sau britanic, sau croat, sau dintr-o tara cu seriozitate confirmata de rezultatele din fotbal. Dar, probabil, asa ceva ar costa bani mai multi iar domnul Rotaru, cand e vorba de antrenor, nu e prea larg la punga. In plus, nu ar putea cere unui astfel de antrenor sa-i protejeze "pupilele". Deci, FARA ILUZII, dragi craioveni! Asta e!

george.br
george.br  •  26 Iulie 2023, 20:28
Postat de Bancone11 pe 26 Iulie 2023, 19:26

Forza Stiinta!! E anul nostru !!!

Da, e Anul Boului...

Bancone11
Bancone11  •  26 Iulie 2023, 19:26

Forza Stiinta!! E anul nostru !!!

Vezi toate comentariile (17)
Comentează