FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA - OŢELUL, AZI, 16:30, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Laurenţiu Reghecampf e sigur că Universitatea rămîne în Liga I: "Avem antidotul, nu retrogradăm!"

Mihai Dina, Dina, Craiova
Mihai Dina, Dina, Craiova

Articol de - Publicat sambata, 22 mai 2010 00:00

Reghecampf explică de ce Ştiinţa nu va trece azi prin drama unei retrogradări şi cum va triumfa în faţa trupei "nemţeşti" a lui Dorinel.

- Domnule Reghecampf, care sînt argumentele Craiovei pentru a se salva?
- Sîntem o echipă valoroasă, băieţii sînt conştienţi de asta şi vor lupta pe viaţă şi pe moarte ca să arate asta şi pe teren. Staţi liniştiţi, cu siguranţă nu vom retrograda!

- Ce mentalitate doriţi de la jucători într-un astfel de meci?
- Am lucrat mult la psihic în aceste zile, le-am spus să fie ca o familie, să se ajute unul pe celălalt. Ei trebuie să gîndească pozitiv, să nu ia în calcul ce-i mai rău, pentru că sînt cei mai buni! Atmosfera e bună, unii sînt foarte fericiţi că vor merge şi la echipele naţionale, ceea ce e numai meritul lor.

- Cum se descurcă Oţelul în deplasare?
- E o echipă foarte ambiţioasă, luptă pentru fiecare minge, gălăţenii urmăresc omul cu mingea indiferent de locul unde s-ar afla pe teren. E stilul nemţesc, imprimat de Dorinel. Sînt bine pregătiţi fizic şi urmăresc posesia. Cînd ai mingea, e uşor să apară şi golurile.

- Cum o va contracara Universitatea?
- Avem antidotul, băieţii ştiu ce-au de făcut, veţi vedea asta pe teren. Îi mulţumesc prietenului meu Sandu Tăbîrcă, m-a ajutat foarte mult să aflu tot ce mă interesează despre adversar.

- Prezenţa lui Piţurcă la antrenament e un bonus psihic pentru jucători?
- Îi motivează şi mai tare cînd văd alături oameni care ţin cu adevărat la Universitatea şi nu le e indiferent. Avem nevoie de ajutorul oricărui profesionist, Piţurcă e bine-venit.

3-0 e scorul final indicat de Reghecampf pe site-ul stiuscorul.ro la meciul de la Severin

"Sînt manager general, îl ajut pe Biţă spre binele echipei, însă el e antrenorul. Am participat eu la conferinţa de după meciul cu Steaua întrucît lui George i s-a făcut rău"
LAURENŢIU REGHECAMPF

"Încetaţi cu speculaţiile din jurul acestei partide! Se va juca numai pe teren, cine crede altfel nu are absolut tot în ordine"
LAURENŢIU REGHECAMPF

"După ce echipa se va salva, e posibil să continuu la Craiova dacă Adrian Mititelu va considera că mi-am făcut bine treaba"
LAURENŢIU REGHECAMPF

Calculele retrogradării
Avînd două puncte peste Poli Iaşi şi peste Pandurii, Universitatea îşi are soarta în propriile mîini. Iată scenariile posibile:

1.
Craiova bate pe Oţelul. Ştiinţa se salvează sută la sută.
2. Craiova remizează cu Oţelul. Poli Iaşi rămîne în Liga I dacă o bate pe Unirea Urziceni, iar Pandurii nu cîştigă la Alba Iulia, întrucît moldovenii stau mai bine la "directe" cu trupa din Bănie. Dacă înving şi gorjenii, cele 3 echipe ajung la egalitate perfectă de puncte, clasamentul "directelor" în trei avantajînd Universitatea.
3. Craiova pierde cu Oţelul. Iaşiul sau Tîrgu Jiul se salvează în cazul unei victorii, dacă rivala nu cîştigă. Dacă atît Poli, cît şi Pandurii se impun, formaţia din Copou beneficiază de avantajul "directelor". În cazul în care nici una nu cîştigă în ultima etapă, scapă Craiova!

>> Valerică Găman, Bărboianu, Gîngioveanu şi Mihai Costea au fost convocaţi de Săndoi la tineret pentru partida cu Serbia, programată pe 26 mai la Severin.
>> Oltenii mizează pe o susţinere de cel puţin 12.000 de oameni la Severin. Bilete se vor găsi şi azi.
>> "Sînt suspendat, dar nu-mi e indiferentă soarta Universităţii. <Leii> trebuie să fie puternici sîmbătă!", a precizat Mark Wotte la ProTV.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
gicu_de_la_scularie
gicu_de_la_scularie  •  22 Mai 2010, 12:03

ca sa ne salvam eu ma bazez pe celelalte 2 echipe, nu cred ca vor fi in stare sa invinaga niciuna din ele, pandurii nu sunt in stare pur si simplu sa inscrie, iar iasul nu are cum sa dea cu un gol mai mult decat urziceniu

 •  22 Mai 2010, 10:12

Craiova,daca ramane in liga 1,se va datora faptului ca exista si echipe chiar mai slabe,daca asa ceva mai este posibil.Adevarul e ca toate echipele de pe ultimele 6 locuri,sant prea slabe pentru prima divizie chiar si cea romaneasca.

 •  22 Mai 2010, 07:13

decind l-a dat miti pe Wotte afara, echipa n-a mai luat niciun punct! Mersi miti ca ne bagi in b! N-o sa mai vrea niciun antrenor sa vina dupa ce vad cum i-ai dat afara pe Napoki si Wotte, care au facut totusi treaba mai buna ca Mogo sau tine!!!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează