FOTBAL  »  Superliga  »  CS UNIVERSITATEA CRAIOVA

Laurențiu Reghecampf, intervenție de 15 minute în direct, după despărțirea de Craiova: „Eu mergeam în stânga, iar ei mergeau în dreapta”

Laurențiu Reghecampf / Sursă foto: Facebook@ Universitatea Craiova
Laurențiu Reghecampf / Sursă foto: Facebook@ Universitatea Craiova

Articol de GSP - Publicat duminica, 12 iunie 2022 21:25 / Actualizat duminica, 12 iunie 2022 21:52

Laurențiu Reghecampf s-a despărțit de Universitatea Craiova, clubul anunțând „divorțul” duminică, la ceas de seară. La puțin timp după oficializarea rupturii, tehnicianul a vorbit, timp de mai bine de 15 minute, despre motivele care au dus la plecarea din Bănie. 

Reghecampf consideră că și-a făcut treaba foarte bine în Bănie, că valoarea actuală a lotului nu i-ar fi permis o clasare mai sus în campionat și spune că a apărut o diferență de idei între el și patronul Mihai Rotaru în ceea ce privește strategia clubului. 

„Întotdeauna când sunt bani la mijloc, când se negociază pentru ceva, durează mai mult. Dar nu mai contează. Niciodată n-a contat acea clauză. Am ajuns la o înțelegere cu Mihai Rotaru și totul este OK. Pe această cale, vreau să le mulțumesc jucătorilor, conducătorilor, fanilor. A fost o experiență intensă și nu mai contează ce s-a întâmplat în aceste săptămâni și cum au decurs negocierile.

Niciodată n-a fost între mine și Mihai Rotaru vreo discuție legată de clauză. Am fost la ședința cu conducerea clubului și am ajuns la concluzia că e mai bine să ne despărțim. Eu știu exact ce se întâmplă la Craiova. 

Am un respect enorm pentru tot ce înseamnă Sorin Cârțu, dar toate discuțiile avute le-am purtat direct cu Mihai Rotaru. N-a fost nicio problemă între mine și conducerea clubului sau Mihai Rotaru. Am avut idei diferite și, decât să ajungem în diverse situații, am considerat că e mai bine să o luăm pe drumuri diferite”, a spus Reghecampf, la emisiunea „Sport Center” de la Orange Sport. 

Craiova anunță despărțirea de Laurențiu Reghecampf: „Mulțumim pentru tot ce ai realizat la Știința” + Rădoi și Balint, variantele realiste de înlocuitor
CSU CRAIOVA
Craiova anunță despărțirea de Laurențiu Reghecampf: „Mulțumim pentru tot ce ai realizat la Știința” + Rădoi și Balint, variantele realiste de înlocuitor

Reghecampf, explicații pentru despărțirea de CSU Craiova

În continuare, Laurențiu Reghecampf a lăsat de înțeles că ratarea câștigării Cupei României a cântărit decisiv în decizia conducerii de a forța demisia acestuia și de a-i căuta un înlocuitor. „Principalul” oltenilor din ultimul sezon a încercat să găsească explicații pentru eliminarea suferită în semifinala cu Sepsi Sfântu Gheorghe. 

„Când ai ca obiectiv să câștigi un trofeu și nu reușești s-o faci, mereu vor exista discuții. Eu nu vreau să fiu subiectiv, vreau să fiu corect. Le-am spus același lucru și conducătorilor în ședința pe care am avut-o. Antrenorul este cel care plătește, da. 

Dar uitați-vă la parcursul nostru și la ce s-a întâmplat înaintea semifinalei cu Sepsi. Veneam după trei meciuri intense. Am câștigat la București, cu FCSB, am jucat acasă, cu CFR, și am câștigat în ultimul minut, apoi am mers și am câștigat la Farul.

Le-am spus-o și conducătorilor. Dacă eram puțin mai bine pregătiți, dacă aveam o arie mai largă de jucători la dispoziție, cred că puteam trece cu bine peste acele meciuri

Meciul retur cu Sepsi s-a suprapus între cele cu FCSB și CFR Cluj (n.r. - cele din returul play-off-ului). Am ales clar ce vrem să facem. Am decis, alături de  toată lumea implicată, să fim all-in. Să jucăm cu FCSB, să jucăm cu Sepsi și apoi să dăm totul și cu CFR Cluj. Așa e în fotbal. Uneori îți iese, alteori nu. Cu Sepsi, n-am reușit să ne ridicăm la un standard înalt pentru a o elimina”, a mai declarat Reghecampf. 

Vreau să înțelegeți că totul a mers într-o direcție normală la Craiova. Am încercat să-mi fac meseria cât am putut de bine. Nu mi-a reproșat nimeni nimic, dar la un moment dat au intervenit niște chestii. Eu mergeam în stânga, iar ei, cei din conducere, mergeau în dreapta. Așa că am ajuns la concluzia că mai bine ar fi să ne despărțim. 

Făcuserăm și programul de cantonament, programul de antrenamente, făcuserăm totul. Eu și Mihai Rotaru n-am avut niciodată discuții în contradictoriu.

- Laurențiu Reghecampf

Reghecampf: „Consider că mi-am făcut treaba foarte bine”

„Motivele pentru care n-am reușit să îndeplinim obiectivele? Sunt mult mai multe. Am avut mulți accidentați, aveam mereu 7-8 copii de la echipa a doua care se antrenau cu noi. 

Am avut parte de o singură pauză competițională alături de echipă. Dar să nu uităm că la capitolul punctelor acumulate după 1 ianuarie 2022 suntem pe primul loc! Consider că eu mi-am făcut treaba foarte bine. Relația mea cu jucătorii, conducerea și Mihai Rotaru este bună. Ne-am înțeles, mergem mai departe. O să fiu subiectiv, dar îmi dau nota 10 pentru cum am lucrat la Craiova”. 

Reghe neagă că ar fi negociat cu Ferencvaros

Întrebat de moderatorul Silviu Tudor Samuilă dacă a negociat cu Ferencvaros în primăvară, în timp ce se afla sub contract cu alb-albaștrii, Reghecampf a negat cu vehemență varianta înaintată de jurnalist: 

„Dacă eram ofertat de un club, știam foarte bine că, înainte să mă duc să vorbesc cu respectiva echipă, eu trebuia să am 300.000 de euro pe care să-i dau lui Mihai Rotaru. Am semnat un contract de el și mă țineam de contract 100%.

Rezultatele spun că lotul nostru a fost de lotul 3. Dacă aveam un lot mai bun decât FCSB și CFR Cluj, cu siguranță am fi fost mai sus în clasament. Ne-am fi dorit să ajungem să fim la nivelul celor două echipe din fața noastră.

- Laurențiu Reghecampf

Le mulțumesc jucătorilor, conducătorilor și fanilor, celor de la Peluza Nord în special, pentru susținere. Le urez succes în continuare. Eu sunt în discuții cu mai multe cluburi, vedem ce se concretizează.

- Laurențiu Reghecampf, pentru GSP.ro

Citește și alte știri de actualitate: 

OFICIAL Craiova anunță despărțirea de Laurențiu Reghecampf: „Mulțumim pentru tot ce ai realizat la Știința” + Rădoi și Balint, variantele realiste de înlocuitor

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (24)
kuba_
kuba_  •  13 Iunie 2022, 12:36
Postat de george.br pe 13 Iunie 2022, 10:36

Putin PROBABIL sa ai asemenea motive din moment ce este CERT ca-ti faci veacul pe-aici...

Si sustinand Mogosoaia :))))

adi_stelistul
adi_stelistul  •  13 Iunie 2022, 11:18

„Eu mergeam în stânga, iar ei mergeau în dreapta” . A, e clar, softul la GPS era problema.

dandana
dandana  •  13 Iunie 2022, 11:00

Mare *** rotaru asta. Ce dracu voia de la Reghe când s-au făcut doar măgari la Craiova. Tot antrenori pleacă din cauza lui, din cauza ca se lovesc mereu de acel "nu". Tu spui ca este de vina Reghe când toți la Craiova sunteți *** împuțite. Dacă nu vreți binele Craiovei vindeți și Lăsați-ne. Nu ne mai aburiți, deja îl depășiți pe mititelu la abureala

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează
Close