FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Le-au făcut un bine » 4 dintre jucătorii puși pe liber de Dinamo au avut de câștigat după despărțirea de echipa din Ștefan cel Mare

Articol de - Publicat luni, 19 noiembrie 2018 14:36

Dinamo s-a dispensat fără regrete de mai mulți fotbaliști în mercato de vară, până să înceapă Mircea Rednic "Marea concediere". De străini pe care-i plătea cu salarii de peste 6.000 de euro pe lună.

Fiecare dintre cei disponibilizați, cu eticheta "Le mulțumim pentru ceea ce au făcut în tricoul lui Dinamo", au ajuns însă la mai bine. Salariile sunt mai consistente la noile lor formații, de la 15.000 de euro în sus pe lună, și jucătorii au bifat deja primele performanțe. Iată o situație la zi:

  • Antun Palici (mijlocaș central, 30 de ani) - Tocmai a devenit campion al Moldovei, cu Șerif Tiraspol, unde are 280.000 de euro pe an. Croatul a bifat 16 meciuri în toate competițiile, inclusiv în preliminariile Champions League și Europa League, marcând de două ori. În această iarnă ar putea părăsi Europa pentru Australia sau Statele Unite.
  • Luka Marici (stoper, 31 de ani) - Fundașul croat a câștigat Supercupa Poloniei cu echipa sa, Arka Gdynia, și are 13 meciuri în tricoul formației de pe locul 8. A bifat ca integralist 11 partide.
  • Adam Nemec (atacant, 33 de ani) - N-a mai vrut la Dinamo, dar a refuzat și 25.000 de euro de la Gigi Becali în vară, având acum 20.000 de euro în primul sezon la Pafos (locul 11 în Cipru). Are 3 goluri în 8 meciuri. Anul trecut a dat 6 în 29 în prima divizie din România. E titular incontestabil la prima reprezentativă a Slovaciei, cu un gol și un assist în 4 selecții.
  • Jose Romera (fundaș dreapta, 32 de ani) - Spaniolul s-a întors în țara sa, la Almeria, în Liga Adelante, are 13 meciuri, toate în tricoul echipei de pe locul 11 din eșalonul secund. Doar în trei partide n-a fost integralist. Dar are o creștere salarială de la 8.000 de euro pe lună la Dinamo la aproape dublu la noua sa echipă. 

9 goluriși 24 de assist-uri a oferit Palici pentru Dinamo în 84 de partide

20 de goluri în 64 de meciuri a dat Nemec pentru "câini", mai având și 7 assist-uri. Slovacul a semnat cele două reușite din finala Cupei Ligii, cu ACS Poli, în 2017

Doar banii și atât

Mulți specialiști au opinat că Dinamo a pierdut mai mult prin cedarea lui May Mahlangu, la finele lunii august, la Ludogoreț Razgrad decât a câștigat prin cei 500.000 de euro încasați de la bulgari. Sud-africanul n-o duce prea bine la noua sa formație. Nu s-a adaptat, nu joacă la parametrii arătați în Ștefan cel Mare. În grupele Europa League a strâns 20 de minute în două meciuri. În campionat are un gol și un assist cu Botev Plovdiv (3-2), dar numai trei meciuri, în care a strâns 106 minute. În rest, ori rezervă, ori nici măcar în lot. O singură partidă o are ca integralist, în Cupă, cu Nessebar (3-1). Salariul anual al mijlocașului, 300.000 de euro la Ludogoreț, e mai atractiv decât 120.000 de euro la Dinamo. 

Torje reloaded

Dat afară pe ușa din dos a dinamoviștilor, la finalul primăverii, Gabriel Torje și-a găsit în vară angajament la Sivasspor și-a început să devină un om important al formației unde evoluează și Robinho. Torjinio vrea să revină și la națională, a fost unul dintre oamenii utili ai victoriei lui Sivas, etapa trecută, scor 2-1, pe terenul lui Beșiktaș. Echipa bănățeanului e pe locul 11 în SuperLiga turcă, iar Gabi are două assist-uri în 8 meciuri. 

Nascimento și-a vizitat amicul

Filipe Nascimento a părăsit România la începutul anului 2018, Vasile Miriuță dispensându-se de el, iar Dinamo a încasat 200.000 de euro în schimbul lui de la Levski Sofia. Lusitanul are un gol în 9 meciuri la noua sa echipă, acolo unde mai joacă și Rivaldinho, plecat și el tot iarna trecută, doar că brazilianul de-abia a acumulat 38 de minute în 3 meciuri, plătind pentru diverse accidentări. Nascimento a fost zilele trecute la București, cu soția, pentru a-și vizita bunul amic, pe Diego Salomao, cei doi ieșind cu familiile în Centrul Vechi.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
537095073301815
Izabela Iuliana Nazare  •  19 Noiembrie 2018, 17:47
Postat de nello148 pe 19 Noiembrie 2018, 16:04

***I ... DE FAPT DACA A AJUNS JIJI DEFECTUL SA SCRIE LUCRARI DE SPECIALITATE CE MA MIRA CA VOI LUCRATI CA SI JURNALISTI DE FAPT CU CAT ESTI MAI INCULT CU ATAT ESTI MAI " INTELECTUAL " BASTA CA AI FOST CIOBAN S-AU VACAR .VAI DE MAMA VOASTRA !

nea nello,vezi ca si matale esti un pic stramb !sau=ori,poate asa ,ai vrut sa scrii , da?

demolarii
demolarii  •  19 Noiembrie 2018, 17:20

Și care e ideea articolului?!?!?

nello148
nello148  •  19 Noiembrie 2018, 16:13

BAI E.APOSTOL CREDEAM CA ESTI *** *** DAR NU SI STRAMB LA..MINTE !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează